Wednesday, October 27, 2010

MEMORY 27.10.2006

NOTE :
Kualiti imej x memuaskan sbb x menggunakan scanner.. Just main snap dgn kamera.. Nak x-press punya pasal.

Memory 27.10.2006... Merupakan hari persandingan saya & Fain. Tema pilihan kaler ijau.. Kenangan sepanjang menghadapi majlis ni, macam2 ada.. Geram , marah, letih.. semua ada. 1st y memang saya cukup2 terkilan, sbb pelamin y di buat bukan seperti yang di tempah.. Katanya tersilap, walaupun dia nak pasang smula mcm y sy tempah tu.. Tp xpela... dah pasang, redha ajerla..


pose semasa tunggu fain

Pada hari persandingan... sepatutnya juru solek datang pukul 10 pagi sebab nak pasang tirai tempat makan beradat. Tapi x muncul2... Dah nak masuk pukul 1, x muncul lagi... Apalagi, k.long & abg saya dah naik geram sbb byk lg nak prepare, just pasang sendiri kain y di khaskan untuk makan beradab tapi tanpa tabir di belakang.. Huhuhu... Frust sgt2. Yela...kita naik pelamin sekali seumur hidup, mesti nak meninggalkan kenangan yang maniskan.

menyambut ketibaan suami tercinta

Dan bertambah geram, Fain dah kol nak bertolak dah ke rumah. Tapi jurusoleknya x sampai2 lagi.. Dpt panggilan jurusolek tu katenya kereta tsadai kat jambatan geliga, minyak habis katanya.. Saboooo ajer la.. Last2 sampai gak... so make-up la dgn tergopoh-gapah... Adoiiiii letihnya.


antara pic ketika bersanding

Sebagai kenangan untuk masa depan, msti kita mengharapkan pose & imiginasi Photo G mengambil pic dgn kreatif & cantikkan.. Dah nama pun Photo-G... tp sayang bagi saya hasilnya x memuaskan. Ermmm.. xpela, semua tu kenangan. Tapi saya dgn Photo-G & jurusolek tu memang boleh masuk, sbb kt org jd sekepala.. Mybe photo-g tu skarang dh makin kreatif, cz time sy dulu dia masih baru.. Sbb time abg sy hasilnya makin ok..



Baju krim ni sepatutnya saya pakai time nikah.. Tapi tuko plan B, saya pakai kaler putih.. Baju ni pakai sajer2 untuk bergambar sbb sy x merminat pakai gown & lain... Last d gunakan untuk acara potong kek.


Dan baju kuning sepatutnya untuk acara potong kek... Dah jadi acara posing2 plok.. Itula, tidak semua yang dirancang menjadi kenyataan. Pinjam rambut Rapunzel ni ... rambut palsu ajerr..


Dan xlupa FLIZZ STAR yang bertungkus lumus di hari bahagia saya dengan mjadi pengapit. Pandai dia org pakai baju sedondon menjadi flower girl.. Hehehhee.. Berkat tu, sorang-sorang menamatkan zaman bujangnya..Tinggal sorang j lagi... Cik Zati... bila lg??? jgn tunggu lama2...



--->Sekian saja, pic yang sempat di snap.. Kalo nak snap semua alamaknya.... Apa2 pun entri ini sekadar untuk berkongsi kenangan.. Lagi pun rasanya x pernah lg sy publish pic kawin sy.. Just pulish 1 @ 2 keping j..

13 comments:

Ena said...

cantik je gambo2 tu lya.. ok jer..
memg la dolu2 nye photog kan.. tapi ok la tu.. ena punyer lagi teruk tau!.. hancuss!!

[-suziey-] said...

berbunga2 hati sambut anniversary..cleebrate kt mane?

LyNn HaMzAh said...

anniversary lya n fain yer...erm, semoga berbahagia hingga ke akhir hayat yer lya...

mamalieyna said...

memang byk kenangan kalau diimbau2 kan..pahitmanismasin sume adee..hehe..

mummy_ayu said...

so sweet..cantik je lya..mcm tak banyak beza je dr dulu..maksud ayu badan tak naik pun..ayu 4 tahun uih...banyak gak nampak beza..he he he..happy always dear!!
suka yg pakai rambut rapunzel tu...

Fieza79 said...

sweet nya Lya...gamba2 pon cantek2...tentu la byk kenangan kalo nak diimbau semua kan...

az rina a.k.a jaijina said...

bnyak sangat dugaan tu..tp alhamdulillah, semua berjalan lancar ye..moga² kekal ke akhirnya, ikatan perkahwinan korang nih..

Yan said...

Seronol mya Alya, ada gambar kahwin yang meriah sgt. Akak punya very simple. Tak de pun sanding2.. just majlis makan dan pakai cantik2 lah..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mcm2 dugaan ye..samala..masa kawen sy ari tu pn mmg yg di plan ade gak tak menjadi..tapi semua berjalan lancar..alhamdulillah..

kat bawah sekali tu..26-10-2006 ke 26-10-2010 lya? uhuhuh

AngahSayang2314 said...

lya.... asya mana??? angah jawabkan ye... asya belum wujud lagi hehehe...

Zaidah said...

cantiklah lya....memang banyak dugaan bila nak mendirikan rumah tangga...bila majlis nak berlangsung pun ade lagi dugaan...tapikan yang pelik tu..juru solek tu tak perasan ker keta dia tak ade minyak seblum pegi...blurr

SHAZA said...

happy anniversary lya.semoga jodoh lya berkekalan hendaknya & semoga lya sihat semula k.....

~ Lady ell ~ said...

happy anniversary!
semoga lya dn suami kekal bhgia selanya bersama cahayamata.kuatkn semangat ,tabahkn hati..hidup ni bnyk dugaan dn rintangan..:)

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (111) in N.A.T.U.R.E (98) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) MyHappyFamily (71) INFO (67) MACAM2 ADA (57) Asya's School (56) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (47) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) mama+papa+fasya (15) Artis (14) Bento Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)