Tuesday, October 12, 2010

Saya Rindu Asya & Terlalu Boring Di Rumah

Hari ke-7 tangan kiri masih seerta sembab+bengkak sakit


Doktor x bagi balik, mintak balik sbb x tahan sakit dah.. X ada tempat dah nak cucuk jarum dan terlalu rindukan Asya. Selama di wad walau sesaat pun saya x pernah jumpa jumpa asya sbb mmg prosedur hosp tu hanya kanak2 12tahun ke atas d benarkan masuk. Tapi... bila dah balik pun x dapat bersama asya, cz asya dihantar ke rumah MIL supaya dpt jaga saya dengan leih rapi. 

Nak hadap laptop 24jam ni pun xleh lh sakit kepala.Kejap2 j, bila tlalu bosan. Saya betul2 xtau nak buat apa.. sbb tu wujudnya n3 ni. Saya terlalu bosan. Ingt esk dah nk ke ofis, mlm ni nk mintak Fain belikan selipar y flat dulu. Sb xleh nak berjalan kesan drip aritu. Kalu ada asya blh gak usik2 dia..

Saya ada tanya Fain mcmana asya masa ambulan ambik kat rmh kul 4 pg aritu.. Fain kata Asya bangun n kata mama akit. Dia pun ikut skali ke hospital. Tiba2 hati jadi terlalu sayu. Kesian kat Asya sbb x dpt kasih sayang sepenuhnya dari saya. Tapi saya harap Asya tahu yang saya sayangkan dia dengan sepenuh jiwa & raga.

YOUR MOTHER
Who should I give my love to?
My respect and my honor to
Who should I pay good mind to?
After Allah
And Rasulullah
Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hold you
And clean you and clothes you
Who used to feed you?
And always be with you
When you were sick
Stay up all night
Holding you tight
That?s right no other

My mother
Who should I take good care of?
Giving all my love
Who should I think most of?
After Allah
And Rasulullah
Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hear you
Before you could talk
Who used to hold you?
Before you could walk
And when you fell who picked you up
Clean your cut
No one but your mother
My mother

Who should I say why close to?
Listen most to
Never say no to
After Allah
And Rasulullah
Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother

And then your father
Cause who used to hug you
And buy you new clothes
Calm your head
And blow your nose
And when you cry
Who wiped your tears?
Knows your fears
Who really cares?
My mother

Say Alhamdulillah
Thank you Allah
Thank you Allah
For my mother.

( lagu yang selalu saya dengarkan utk asya dari youtue)

M@M@ @SY@
DALAM KENANGAN 12 OCT 2010




---->hahahhaaa... sila gelakkan mama asya yang sgt2 bosan ni...  Asya.... rindu sgt kat asya.
kalo ada ksilapan ejaan, sori yer.

17 comments:

Zaidah said...

semoga lya cepat sembuh....ibu mana yang tak rindukan anaknyer....semoga lya tabah..

mummy_ayu said...

sedih ayu baca entry lya nie.tentu asya faham yg lya syg sgt kat dia..harap lya cepat sembuh....

Ain said...

sedihnyaa lya,

mintak la fain bawak asya balik kejap, boleh lya lepaskan rindu...

moga cepat sembuh ya..

mamalieyna said...

huhu..sayu jugak hati eina ni dibuatnye..huhu..asya dah mula faham kan..dia pasti faham mama dia sgt2 sayangkan dia!

*psst eina taktau kenapa, malam bila eh, asya dtg dlm mimpi eina..rasanya after baca n3 lya psl bila BICARA mula melukakan HATI & PERASAAN tu..huhu..

az rina a.k.a jaijina said...

sorry ye lya, dah brape hari aku tak mai blog mu ni..aku bz ler 2-3 hari ni..harap² lekas sembuh ye lya, aku doakan mu sokmo..

sedeh tau aku bace bile mu tulis "Kesian kat Asya sbb x dpt kasih sayang sepenuhnya dari saya"..saba jelah lya ye..bnyak kan doa tau..

kim salam sayang buat asya ye, she is good girl..aku speechless sgt ni..nak tulis lebih², air mate aku dah ngalir dah ni..be strong ye lya, amin..

AngahSayang2314 said...

lya... sabar ye lya moga cepat2 sembuh ye lya..ye la ibu mana tak sayangkan anak kan?? kalau bole 3G suruh fain 3G kalau ada la... cian angah tengok angah kalau macam nie tak sanggup tengok seorang ibu rindukan sangat2 anaknya

moga lya cepat sembuh ye

nieda said...

sedih baca entry ni..semoga cepat sembuh dan boleh keluar dari hospital secepat mungkin..

idah @mama izzya said...

idah sedih bila lya susah ati n sakit

idah doakan lya sembuh..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tabahkan hati ya..skit je lagi..nnti lya dah kuat semula..leh main sepuasw2 ngan ngan asya..:-)

MamaYatie said...

tabahkan hati yer lya..tak semestinya lya selalu sakit makanya tak dapat bg kasih syg sepenuhnya....yg penting setiap saat bersama asya dimanfaatkan sebaik2nya..

isskk...sedey sbnrnya ni..sob sob...

Adyshariz said...

kuatkan hati ya lya, mmg sedey bila tak dpt jumpa anak, mungkin berzikir dpt lupakan sakit rindu tu..

Sricahaya said...

lya..semoga lya cepat sembuh..asya pun fham mama dia sakit..selalu ingat allah ye lya..

alyyani said...

jaga kesihatan lya... nanti dah betul sihat bole la jaga asya semula. lya kuat ye!

Liza said...

Lya, sedih la baca entry ni... Terasa seperti dkt dgn Lya... Asya mesti faham mak dia sakit. InsyaAllah, dia akan cepat matang

Liza said...

take care of yourself, asya pasti tahu ibunya sayang asya sangat2

Amy Syaquena said...

salam...

semoga cepat sembuh ye..

jom join baby contest...

http://sinarraudah.blogspot.com/2010/10/cutest-baby-contest-bersama-sinar.html

mamazana said...

asya mesti tahu mama dia syg sgt kata asya...

get well soon ye lya...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)