Sunday, November 7, 2010

Aperr...23 riyal????

Tengok... budok2 pun terkejut.. Sampai ternganga mulut. Aper mede tu yang sampai terkejut??
*
*
*
*
*
*
*
*
Nasi putih 1/2 + kari ayam + udang goreng 1+air sunquick

Nasi Beriani+Milo Ais

Dua menu tu, totalnya RM 23.00.. Berbaloi ke??? Biasa makan tempat lain x sampai pun. Mak aiiii boleh buat belanja lunch saya untuk tempoh 4-5 hari tu.. Kadang lunch just RM3 ajer.. Adoiii.. Dengar citer, nasi beriani kat sini RM7.. Ye k?? saya plok x tgk senarai harga. Tapi restoranl menjadi tumpuan ramai.

18 comments:

oYa said...

katne tu mu beli mahal ke menatey miahaaa

M a W a D D a H said...

udang tu kot mahal...lagi lah musim tengkujuh, lagi mahal...

gulp...actually memang mahal makan untuk 2 orang...uhukkk

LYaFRINA said...

OYA :

KAT NER G KALU BKN BERIANI BISTRO TU.. OLOO.. KEDAI DIA DULU Y KAT MAN CURRY HOUSE TU.. DEKAT KAN DGN OPIS MU.. SMPAI LEKAT TEKOK AKU..

LYaFRINA said...

MAWADDAH :

MYBE SBB UDANG.. TP XKAN LA HARGA UDANG TU SMPAI RM 10??? X LOGIK JUGOK TU... BIASAKAN KT ORG MKN UTK 2 ORG MMG RM 10 J.. KALO TLBIH PON DLM RM 11-RM15 G2.. TP MMG BYK LAUK.

THE LEKAT LEKIT STORY said...

normally harga nasi beriani memang sekitar harga yg lya ckp tu kot.. jarang2 nk makan nasi beriani ni... tp jumlah keseluruhan yg lya makan dgn hubby tu agak mahal sbb tgk nasi cmpur tu lauk pun x byk

LisaVsKhusairi said...

huhuh...lisa pn penah kena...kesnya yg mahal pasal udang...harga rm8 seekor..huhuhu

LYaFRINA said...

THE LEKAT LEKIT STORY:

HUA..HUA.. SGT2 TKEJUT... BIASA MKN NASI BERIANI TMPAT LAIN HARGA 4.50-5.00 AJER.. ADUHAIII.. ITULA.. LAUK NASI PUTIH MMG X BYK PON.. AYAM KARI + UDANG.. UDANG BKN BESO PON

LYaFRINA said...

LisaVsKhusairi :

MYBE LA SBB UDANG.. TP UDANG TU KECIK Y AMAT J LISA.

ieyza said...

lya...mahal gilerr lunch tu..kat jhr nie pun rasanyerr x sampai pun rege cam gitu..tu dh kira sembelih duit org tu....

mama_iris said...

sure sbb udang tu....kitorg penah makan kt kedai mamak...udang sekor dia charge rm20....pe cite..heheh

umialya said...

ok daa tu, kenyang gak kalu nak d bndg ngan 3 cawan kecik aiskrim reganya hmpr RM 27, nak tau besar maner cawan tu:-

http://mimialya1.blogspot.com/2010/10/terlena-kepenatan.html

hu3

Sharifah nor said...

sebab udang laa tu dik...skrg ni musim udang mahal..akak makan utk 3 beranak..selalunya dlm sekitar 25++ tapi semlm kena rm35..walaupun menu yg dimintak sama jer..

~aSHa~ said...

kat kemaman ni mmg byk tmpt dah mahal
roti canai pun rm1 kan

AiSHieY said...

Memang kt bistro tuh mahal...slalu dah kne...last2 mkn nasi beriani yg depan pasar tuh je...sedap...n ayam besar...puas hati...tp ari jumaat jela...n kne pi sblum jumaat...pasal lpas jumaat kebiasaannyer dah habis...rege dalam RM5.50 jer...

Lelord said...

hehehhe igt lya ade kat doha or kat tempat pak arab...

Mama Zharfan said...

udg memang mahal babe ;)

Ain said...

ain mmg suka makan kat sini, tapi bukan makan nasi beriani, ain suka roti canai kuah kari dia...

dulu2 kalau weekend selau jugak breakfast kat sini, skrg dah jarang dah....

tapiii kan, rege makanan dia mmg mahalll...

MamaYatie said...

nasi beriyani mmg mahal kalu alik kl ni,RM 7-15. tp kalu ganu dok tau ler..terasa cam mahal jer Lya

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)