Wednesday, November 24, 2010

Banjir Besar Di Terengganu ??

Lokasi : Bakau Tinggi, Kemaman Terengganu
Tarikh : November 2010
Waktu : 4.45 petang ( time balik ofis ni )

Jom kita tengok fenomena hujan lebat yang berlaku dari awal bulan 11 baru2 ni. Tarikh snap pic dah x ingat bila, tapi dalam 10-15hb kot.. Dan dengar ramalan cuaca, katanya Terengganu bakal berhadapan dengan banjir besar tahun ni. Sekarang cuaca kat sini panas terik yang amat, just hujan time malam (kadang2). Kalo ikut ramalan, katanya bermula akhir bulan ni hingga ke bulan December. Apa-apa pun, lebih baik bersedia dari awal dengan sebarang kemungkinan yang akan berlakukan??

Time ni keadaan langit mula gelap & jln raya basah kesan hujan yang sebelum tu.

Hujan mulai turun

Time ni dah melepasi trafic light Bakau Tinggi & hujan mula lebat

Dan terus lebat

Sampai terlalu kabur. Saya suggest suruh fain stop kereta jer. Sebab takut, dengan anginnya yang kuat .


" Di KUALA TERENGGANU, Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Mazlan Ngah, berkata Terengganu kini diletakkan dalam keadaan berjaga-jaga berikutan kebimbangan pertembungan limpahan hujan dengan air pasang besar yang dijangka berlaku akhir bulan ini dan tiga kali sepanjang bulan depan. "

fain sediakan payung sebab panas ni


"  SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN "

22 comments:

ciK mOt ©™ said...

salam lya...
wahhh banjir ke ganu...
hopefully mok chek kampung dia dok banjir la...
ingat raya tahun depang baru nok lik ganu...

~ayu.oyie.yuna~ said...

salam kenal ;)
owh,tganu nak banjir ke..baru plan nak balik awal bulan depan..huhu..

Ena said...

yer ker?

Ya Allah.. risaunya la ena..
risau mak,aayah & family kt kg tu.. Moga tak di landa bah la kat kawasan kami tu.. memg tak kena selama ni tapi yerla risau juga bila dah bgtahu mcm tu..

ieda said...

risau .. kalau2 pahang pun dilanda banjir .. tapi akak suke hehehhe

aah sediakan payung sebelum ujan .. tapi kalau panas punn leh gune heheheh

**sHiKinn** said...

sy ada baca juga ramalan tu,terengganu dan kelantan..tapi kat klantan skrg takde la hujan sgt..mlm jer hujan,kadang-kadang tak hujan.
bleh dah ni g cari stok makanan time banjir nanti..

Rizziela said...

Bagus juga Fain kan....sediakan payung sebelum hujan or panas

mummy_ayu said...

banjir ker...? takut nye..minta2 tak teruk sgt...harap semua ok..

zue @ annaleeya said...

hrp xdelah bnjir beso kan??? tp sediakan payung sblom ujan tuh mmg bagus sgt2...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hrap2 tak berlarutan la ujan lebat
takutnye bila dengar perkataan BAH

dulu2 masa kecik selalu men air masa banjir masa kecik sonotla
bila dahbesau ni risau semedang

Cik Jue said...

alamak hujan lebat ke..cik jue nak balik umah mok ni awal muharam!!!!!

Ain said...

kena make sure payung ada sokmo dalam keta...

ain pun ada jugak dengar pasal banjir besar tahun ni...

Sricahaya said...

lebat tul hujan ye..moga2 semuanya selamat

comei payung tu..

MamaYatie said...

alemak..jgn la boh besor..huhu..kekgi dok jadi la family nok mari sini jenguk kami..huhu

Fieza79 said...

oo..tengganu pon banjir...sini belah jitra nuu banjir...kulim belum smpai tahap tu..

NM02 said...

lama tak main banjir.. hehehe

~aSHa~ said...

alahai....semoga tiada kemalangan jiwa...

kella said...

sediakan payung sebelum hujan!
dugaan Allah yang punya rahmat...

Nurzairul Isma said...

betul, sediakan payung sebelum hujan... lya, ada tag utk lya..

AngahSayang2314 said...

lya kalau fain sediakan payung angah sediakan jamban yer.. hehehe

az rina a.k.a jaijina said...

eh, aku dgr gak..yg pantai timur nakbanjir besar..tatau lah kan..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

takutnya tengok gambo tu, hujan lebat ek kat sana, tak sesuai nak pi bercuti la kan

azzey said...

Lyafrina: banjir besar? Bahaya tu....

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (133) WEEKEND (108) in N.A.T.U.R.E (98) Kata HATI LYA (94) M.A.K.A.N.A.N (75) About Me (73) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) MyHappyFamily (70) INFO (67) MACAM2 ADA (57) Asya's School (56) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (47) Shopping (47) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Birthday (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) MamaAsya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) Artis (14) Bento Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) mama+papa+fasya (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) mama+papa (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)