Tuesday, November 9, 2010

Cuti-cuti Deepavali

Sempena Cuti Deepavali aritu, sempatlah berjalan-jalan ke Kuantan. Ekceli, xde plan2 pun.. semuanya last minute. Tiba-tiba jer saya rasa bosan sbb xde apa2 xtvt y nak buat terus ajak Fain g jln2 Kuantan. Sib baik kita org berdua mmg sekepala, jd senang la nak buat apa2.. sama2 setuju. So, lps solat Jumaat trus bersiap dan misi diteruskan.

semasa keluar dari rumah.. patung tu, salah satu hadiah birthdaynya xdapat dipisahkan. asyik nak bawak je. Ermm, akhirnya terserlah ciri2 kewanitaan .. hehee..

So, sampai jer Kuantan.. tempat pertama y kita org terjah ialah COWBOY.. Pasaraya borong & murah.. Biasa r Fain, tmpat febret dia kalo nak tgk sparepart kete & kat sini barang kelengkapan untuk hantaran pegantin sprti bunga telur & mcm lagi.. mmg banyak & murah. Biasa mmg org beli sini, berbaloi-baloi. Selain tu, barangan seperti dapur gas, bunga2 permainan, cenderahati & banyak lagi dapat dibeli dgn harga y murah. Barang2 untuk birth party pun ada..


Asya dah mula rambang mata.. tengok macam2 jenis mainan situ sini.. tengok bear.. last2, sesuatu y paling d sukai shoes.. Pantang tgk, harus try punya. Asya kalo nak pakai kasut, mmg dia pilih sendiri & sib baik la kasut y d pilihnya match j dgn baju y dipakai. kalo x mengamuk sakan la nak kena tuko shoes lain.. terpaksa kata shoes baru.. baru dia ok. Salah satu ciri2 kewanitaan..suka pada kasut. Ermmm papa kata, ikut mama la tu... Ye k???


Lepas tu, oleh kerana faktor cuaca y membataskan pergerakan untuk ke tmpat2 terbuka.. Last2 buat pilihan untuk buat xtvt indoor ajo la.. Langkah dipanjangkan ke East Coast Mall (ECM). Mak aihhhh, penuhhh & padat umat manusia. Ada buat karnival barangan malaysia. Memang meriah jugak la.. Kita org pun tawaf sehabis-habisnyer.. Walaupun xdela shopping apa2 pun, just merilekskan minda ajer. sbbnya xde apa y hendak diperabiskan duit. Itu lbh baik kan. Time ni jugak ada persembahan dari artis AF iaitu Dafi, saya amende lg, mcm wartawan menyelinap di celah2 untuk snap pic Dafi. Fain plok melayan asya makan Roto Boy. Kat luar sana tu, hujan lebat y amat, maka berkurungla kami di dlm ECM tu.. Ermm, kelmarin dapat komen dari LIZA, katanya nampak saya kat ECM.. A ah.. iyerla tu saya kot, sbb mmg saya k ECM Jumaat baru2 ni.. Lepas ni kalo terjumpa tegur yer.. Saya ni, mmg betul2 x perasan sbb ramai sgt org time tu..


Selepas, hujan mula berhenti.. Fain ajak ke Pantai Teluk Chempedak. My fedret place.. Tringat zaman2 kita berdua dulu, masa tu asya xde lagi.. Ye la.. ingatkan mmg kita hidup berdua j selamanya kan?? Cuaca kat sini masih gelap gelita..

Sampai jer, saya bawak asya jalan dulu sementara Fain beli makanan kat kedai. Saya aper lg, terusla buat warming-up dulu.. sebelum k photoshoot y lebih superrbbb la sangat.

Dan... Semula memula sesi jalan2 di pantai teluk chempedak, kenyangkan perut asya dulu. Dan time tu jugak.. Tiba2 org y mandi pantai & lepak2 kat tepi pantai menyerbu ke tmapat kt org duduk. Tiba2 angin y amat kuat + ombak y bergelora dtg. Time tu jugak la dlm hati ni dag dig dug, takut la peristiwa 2004 dulu tu.. Nak ke seberang dah x boleh, sbb hujan lebat, maka berhimpitla kat tengah2 tu dgn org y lari berkeliaran tu. Terbantut sudah xtvt hari tu. Lepas tu, hujan kurang sikit, terus berlari ke kereta.. Dengan kilatnya..

Tengokla.. owner blog yang frust menunggeng sbb x sempat nak mulakan sesi photoshoot. Maka xde lgsung picnyer melainkan y ni y di snap sendiri secara syok sendiri. Sabo jer la.

-----------------------------

satu2nya pic pintu gerbang zoo iok y sempat d snap sblum hujan lebat

Nak citer sikit pasal sesuatu y buat saya frust yang amat ni.. Patutnya hari Sabtu baru2 ni saya dah start keje.. Ofis x ambik cuti Deepavali. Tapi saya ambik cuti, cz Fain cuti n nak habis masa untuk Asya. Plan haritu nak ke Zoo Ibok. Kemain bagi asya tidur dulu, cukup waktu kejutkan asya & mandikannya. Bagitau nak tgk animals.. Asya kemain x-cited bila dah kata g2. Sepanjang jalan asyik cakap pasal animals. Skali sampai je kat Zoo tu... Dia kereta mmg penuh, tp gate dah ditutup kul 5pm. Adoiii.. kita org smpai 4.45pm. Time tu org dah mula keluar. Kesian asya.. Tapi rasanya cam saya y terlebih merajuk, smpai x bercakap.. hehhehee.. Masuk j, kete.. Tutup j pintu, terus hujan lebat keluar... Terus fain tergelak.. Fain kata " g r masuk dalam zoo tu smbil mandi hujan... ". Tapi Fain janji nak g Jumaat ni, pegi awal. Zoo ni dekat j dgn rmh, tp seumur hidup x pernah jejak lg. Aihhh saya y nak marah ni dah x jadi.. rasa merah muka. Malu beb.. Last2 kita window shopping sajo..


Kesimpulannya--->
Kat sini musim hujan, angin, ribut.. Maka xtvt y sesuai adalah berehat-rehat di rumah :- )

20 comments:

Ena said...

wah..
penuh aktiviti lya.. best woooo..
ena plan nak p zoo santu tu.. tapi anak2 lak tak sihat.. huhu.. terpaksa la berkampung lam umah lagi..

Rizziela said...

Bestnya....dapat berjalan-jalan dipantai walaupun tak sempat nak photoshoot...

LyNn HaMzAh said...

kat JB pun cuaca x menentu la lya...memang musim hujan la skrg nie...

mummy_ayu said...

wah..best tu jenjalan..
pas tu nanti nak gie zoo..tul tu cuaca sekarang tak tentu sgt..kuar la pagi sikit sebab ujan selalu belah petang..

Zaidah said...

seronoknyer jejalan...jeles tapi tengah musim tengkujuh nie memang kena berhati-hati...kat jb pun sama sekarang nie...

AngahSayang2314 said...

wah bestnyer lya gi jalan2 ada gak dari tak ada kan?? hehehe lya angah tag lya heheh jgn mara

az rina a.k.a jaijina said...

wah, salan jalan ye..eh ade ek COWBOY kat kontan? dok tau kale doh aku, hahaha..ntah² buleh sesat kalu gi kontan..

Fieza79 said...

full aktiviti ni...

Lya mcm fieza kalu dh plan nk g tmpt tu..at last tmpt tu ttup terus mood jd down..nak bebal dgn diri sniri...ngalah kan anak2 plak..hehe

'NuReeN' said...

bestneyrrr jln2 lepak pantai, g zoo... coti2 yg idah kan lya.. tp jgn la moody2 k.. nti g lagi..

Farra Dhelina said...

hehe kesian asya tak dpt tgok animal..tkpe, nnti pgi lagi ye..

ieda said...

uik dikk .. sowi akak x tahu adik duk kuantan ker ?? huhuh
ECM dan TC memang anak2 suke gi .. smlm mlm pun ingat nak kesana .. mereka kecek2 nak ajak jalan2 .. dah abis periksa kan ..

ermm nampak gaya kena bawak jugak budak2 tu mlm nie .. dah budget2 x masak mlm niee :)

kella said...

hahah... fain lya buat lawak tika lya sedang marah ! heheheh... boleh imagine muka lya yang merah menyala bertukar merah jambu.. hehhe...

Mama Zharfan said...

best tu bole buat mcm2 aktiviti even time hujan hehe yg penting plan tu

kella said...

Lya, kita ada kasi lya award tu ... lya mesti tak perasan kan! hehehe :)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

syok pi jalan2 kuantan op, itu la slh satu agenda penting kalo blk kemaman.. kuantan, wajib!!!.. hihihi..
pssstt, Lya..shantek la baju kaler pepel yg puff shoulder awak pakai besday asha tu?.. beli mane ekkk?? kenan la.. hihihi, buzz me @ shoutbox okeh.. :P

Liza said...

Ooo..jalan2 Kuantan yer? Comei Asya wat aksi manja dgn patung tu..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

lya saya ada tag lya untuk satu contest ni.. jenguk2 la yer

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

sonot la lya dekat dgn pantai...selalu leh pi pantai kan

mamalieyna said...

ooooh syoknye ke pantai lagiiiii! sini susah nak jumpa pantai..huhu...sana hujan eh, sini lak panas terik!

Liza said...

sorry lah tak tegur lya, confirm mmg lya sbb prasan baju anak lya, next time ada rezeki kita jumper lagi

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)