Monday, November 22, 2010

Hari Raya Korban 2010

Memang betul2 mencipta sejarah kali ni. Sebabnya xde pic family langsung cz saya & fain sentiasa sibuk & beri sepenuh perhatian pada asya y x sihat. Memang x kemana-mana pun raya pertama tu, just ptg tu skejap pegi Kerteh, rmh mak sedara Fain. Cuma dapatla dikongsikan sikit acara korban yang saya join pada hari raya ke-2 di ofis.


Kat ofis memang setiap tahun ada buat korban/akikah utk pekerja. Jadi tahun ni saya ambil bahagian untuk korban. macam tahun lps saya buat akikah untuk asya. Untuk tahun ni 6 ekor lembu dikorbankan+ akikah di ofis Tapi y x bestnyer, raya ke-2 Fain dah keje.. Jadi, saya angkut skali asya & mama kat ofis. Konon2nya dptla tlg tgk2kan asya sbb dia demam. Dah2 sampai ofis, nak dgn mamanya jugak ( sbb xde papa ).. Tapi kebiasaanya, asya mmg rapat dgn tok ma dia, mybe mood dia nak bermanja dgn saya tu.. 


Jasma menunjukkan skill dia.. Ada bakat engineer kita ni.



Saya macam biasa, xleh nak bantu y lain2 prepare barang2 utk buat mee sup. Hanya melayan kerenah asya j.. Betul2 kena sabar sbb dia x nak duduk langsung, nak bdukung j & mesti nak tgk lembu2 tu semua.. Aduiii.. Hari ni pon, asya still x sihat. Tadi (semalam ) saja dah 2x muntah.. Harap2 asya cepat sihat yer.. Risau sgt2.. Last2 fain pon keluar skejap dari ofis utk join ibadah korban ni, tp dah siap dilapah semua.. Tapi adalah juga y blh dibantunya. Sempat lg sblum balik Fain bposing berlatarbelakangkan kapal navy y sedang docking di dlm dry dock.



Sampai je rmh, Fain tlg tidurkan asya & saya dan mama mula packing daging2 tu semua utk diagihkan. Just Asha sorang j lg y belum dapat, cz balik kampung. Dikesempatan ni, lya nak ucapkan happy belated birthday buat asha.. Semoga sihat2 sokmo, bisness maju & terus maju & sukses dlm kehidupan d dunia & akhirat. Ehhh.. ye k x ni??? Sbb ada terbaca komen dari n3 sebelum ni. Kalo tersilap... soriiiiii!!

Maka sampai disini dulu... Bertemu lagi di next entri... Waachaaaaa..

15 comments:

Ena said...

tu diaaaa.. banyak punyer daging.. heheh.. abis sana sini abu daging je la kan lya..

zue @ annaleeya said...

samalah lya... raya haji nih tak bergambo pon...

Fieza79 said...

sama la kita pon tk begambo...

wahh best la opis bt korban utk staf ehh..aduh fieza ni bl la giliran nk masok korban..huhu

azzey said...

Lya: Selain masak Sup.....masak apa lg Lya?

~aSHa~ said...

lya thanks sbb sudi ingat kat asha...ehehehehe...

btw besday asha mmg disambut pada aidiladha kalo ikut kalender hijrah la...kalo masihi bulan oktober....sbb asha dilahirkan pada hari raya haji..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah meriahnya acara korban kat sana...salam aidiladha

az rina a.k.a jaijina said...

wow, bnyk betul lembu korban, sampai nam ekor..

kesian asya, demam lah plok..bnyak makan daging lah tu kan..

mamalieyna said...

tahun ni takde kesempatan tgk lembu dikorbankan..huhu..daging korban pun non ado..hoho..

alaa siannya asya..hope cepat la sihat ye cayang!

kella said...

haaa..rupanya mama n asya yang tak sihat ye...

harap2 dah semakin sembuh hendaknya..

terima kasih lya, sudi singgah... :)

ciK mOt ©™ said...

huhuhu...tahun ni takde pun lembu yang terkorban kat kampung...

mamaaerish@eb said...

wahhhhh cayalah.... ;p

..nOj.. said...

alamak takutnye tgk lembu yg dah tumbang tu. serius takut. hehe

Mama Zharfan said...

moaga asya cepat sembuh
byk tu daging korban

MamaYatie said...

daging tu dok wat singgang ker?hehe

Ain said...

banyaknya lembu untuk korban, mesti meriah kalau camni...

ain pun tak gi mana2 masa raya haji, en is kerja sokmo....

huhu...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)