Thursday, November 11, 2010

Have Fun @ Fun Fair


Sempena birthday asya, papa dia bagi super duper kebahagian buat asya. Budak2 of cz suka tempat y berlip lap lip lap gini kan.. So, 4.11.2010 baru2 ni sempatla bawa asya ke Fun Fair kat Chendor tu. Xde main apa2 pun, melainkan untuk menghappykan asya saja.


Bagi naik kuda ni jer.. Cz game lain semuanya membahayakan & just untuk org besar2 ajer. Selebihnya hanya round2 & tengok org main game.. Best jugok skala skali.


Aksi papa melayan anak daranya.. Tapi walaupun asya suka naik ni, muka dia still masam, x senyum2 pun.. X tau nape.. Bad mood sungguh. Bayangkan sebelum dtg sini, ingat nak makan dulu sbb belum mkn apa2 lg. Just order nasi putih 2 + tom yam daging + telur dadar. Tapi saya & fain hanya sempat makan beberapa suap j. Lps tu asya buat hal.. Xtau nak kata apa... tapi saya & fain cuba bersabar & terus chow dari situ k fun fair.. Malam tu tidur la dlm perut berbunyi..

42 comments:

Ena said...

bagus la lya.. sentiasa nak bahagiakan anak2 selagi boleh.. ena je yg selalu kekurangan masa sbb abah dorang sibuk.. huhu..

alahai.. tido sambil perut berbunyi tu sungguh tak best kan!

Mama Hanim said...

apa jua kita bt, mesti nk anak gembira kan lya.. bertuah asya, best tu layan fun fair..

azzey said...

Lya: Funfair ni bkn budak2 je sker.....org2 dewasa pun sker..he3.....teringat lg masa pg Funfair dgn my princess naik buaian pusing2 yg tinggi tu!

LyNn HaMzAh said...

budak2 kalau dapat pergi fun fair memang arr seronok sakan lya...hehehehe...

AngahSayang2314 said...

lya budak2 memang macam tue.. angah pun kadang tue pun macam tue gak.. tapi bersabar jer la... apa2 pun dalam keadaan lapar masa tidur pun yg penting kita buat dia bahagia kan lya

mamaaerish@eb said...

bestnyer, aerish musti suker nih...

eb tag lya kat sini eh:

http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2010/11/giveaway-best-entry-with-sinar-raudah.html

Rizziela said...

Sukanya dapat naik mainan tu...Haziq takut sangat naik benda ni

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah sonot asya dapat main fun fair ek...suka2 cam balqis jugak...cantik la dress asya tu...li kat ne?

alyyani said...

mau jugak asya naik marry go round ni lya. mmg mmg tak mau. masuk fun fair bukan seronok tp muka blur. huhuh..

LYaFRINA said...

Ena :

itula.. asalkan ank bahagia, kt pun happy.. xpe ena.. nanti kalo free blh bwk ank2 ena bcuti..

LYaFRINA said...

Mama Hanim :

betul tu.. anak tu anugerah allah.. kalo bkn kita, siapa lg nk mbahagiakan ank2 kita

nuraitul said...

asya suka tue dlm hati..malu nk tunjuk kut..

LYaFRINA said...

azzey:

itula.. lya pon jd teruja.. tp nk main tu la.. risiko sket.. next time nk try layan kete langgar.. hehehee

LYaFRINA said...

LyNn HaMzAh:

betul tu... mama & papa pon tumpang sekaki

az rina a.k.a jaijina said...

anak dare mu tu nak hadia henpon lah..tu yg muke seposen tuh..

eT said...

lama x p funfair...teringat kekecik dulu p funfair...
tp takut nk naik mainan2 kt situ...huhu

CLICK LA KALO RAJIN :) TQ


ish..ish...ish... :) TQ


this Saturday at Laundry Bar! :) TQ

LYaFRINA said...

AngahSayang2314:

itula angah.. kena la bersabarkan layan kerenah anak2.. mcm mak bapak kt layan kt dulu.. ntah2 kt lg teruk kan.. kui kui

LYaFRINA said...

mamaaerish@eb:

berehhh eb.. nanti lya wk ye

LYaFRINA said...

Rizziela:


mula2 cam takut gak.. pastu, papa dia ada ok je.. tp still x boh senyum

LYaFRINA said...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ :

tq anje..
baju tu beli dgn kawan lya.. jual on9 jugak

LYaFRINA said...

alyyani :

eheheh.. itula.. sbb papa dia ada kot.. mybe nia suka sesuatu y lbh mcabar kot

LYaFRINA said...

nuraitul:

hehehe.. suka dlm hati erk...

LYaFRINA said...

az rina a.k.a jaijina:

tu la kot.. tp aku rasa dia nok y mu bagi.. doh mede lagi.. pos la iphone sutir

LYaFRINA said...

eT :

lya pon teruja nak main .. tp tgk semua cam terlalu advanture.. kecut peruttt.. lps ni nk try lyn kete lnggar

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

siannye..makan tak puas sampai perot pon berbunyik

tula,,masham je..adela tu tak kene tu..ehehe

LYaFRINA said...

rose --{@ ibuRafiq @}-- :

huhuhu.. sabo j rose time tu...
mood masuk 2 tahun tu.. hormon org pompuan kan??

mamalieyna said...

aloor nape takmo senyum asya tuu...bad mood sbb dah besar sket eh..huhu..nnti dah besar sket, pandai la nak happy2 ke tmpt mcm ni..weeeiii..^_^

LYaFRINA said...

mamalieyna :

bulan jatoh k riba kot.. hehehheeh
itula, bila dh besr pndai sket handle keadaan kan

mamasue said...

betul!mamasue pun setuju...budak2 happy,kite pun turut happy

Fieza79 said...

ye la kita sll nak membahagia kan anak2 kan...anak harus hepy baru kita pon tambah ceria...

tp nape lak asya bt hal tu..tak sihat ke...

Ain said...

bawak kat sini pun moody jugak ke birthday girl kita, apa la yang tak kena agaknya tu....

asya nak eskrem kot....hehehe

lia said...

asya ngantuk kot, pasal tu x senyum....

seronok asya dapat p fun fair...

ieda said...

aah lya .. kita duk dekat sgt kan .. nanti leh plan2 jumpe erkkk :)

anak2 akak memang suke lah kalau dpt main kat sini .. tapi sayang , hubby x suke .. selalu anak2 nampak ajak gi .. tapi bile ayah dia cakap x suke mereka senyappp je .. cian lak :)

Sricahaya said...

apa la yg membuatkan asya bad mood yer..

Cma Shiema said...

best nyer g funfair..kat tmpt cma ni xtau la bila lg nk buat fun fair..hmm..perasan gak asya x senyom..ape la yg dipirkirkan tu..
hu3..betul2..kene byk2 bersabar dgn kerenah anak2 ni..^_^

Dilla Ady said...

bez ar da dapat bawak asya gi fun fair..

biase la lya kekadang budak mmg kuat meragam..cam dilla kekadang hangin gak bile acha meragam...kite jek nk ikut ckp die kan..

tp kena sabar jugak...da namanye anak kan..

munna said...

seronoknya gi fun fair.. kat sini pun ada buat fun fair tapi tak sempat je nak pergi pasal asyik hujan je malam2

'NuReeN' said...

lya & fain dh buat terbaeekkk utk asya tp knape yerr dia tetap masam jugak... klau elly sure dah menjerit2 nmpk huda tue.. myb perubahan umur mcm lya ckp tue kot..hehhee...

ala ciannyerrr... tidur dlm kelaparan..

Mama Zharfan said...

asya tak puas ati psl something kot, tp tak reti nak komplen hehhe

Amy Syaquena said...

sukanya dia dapat naik mainan tue..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

normal la tu lya, mood budak2 ni takleh diduga..yng penting banyakkan bersabar

mummy_ayu said...

wah seronoknye..lama tak gie fun fair..
napa asya bad mood jer tu..?

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) H.O.L.I.D.A.Y (30) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) mama+papa+fasya (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) fasyafrinatraveltales (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)