Thursday, November 25, 2010

Jumpa Doktor :-(

Tengok steteskop tu.. x sampai kat telinga pon. Sampai muncung mulut asya pakai.

Papa : sya sya beso nok jadi mende??
Asya : adi dokter .. mama akittt

Assalamualaikum & selamat pagi semua. Mungkin disaat entri ni di publish saya odway ke HTAA sebab macam biasa la saya ni, rutin bulanan bertemu dengan doktor pakar. Walaupun, kalo ikutkan hati memang malas nak pegi & dah bosan sangat2.. Tapi apa daya semua ni untuk kebaikan saya jugak. Pejam celik, pejam celik dah 11 tahun saya hidup macam ni. Tapi 8 tahun kebelakangan ni condition makin teruk.

Ini pula saya terpaksa berulang alik jumpa pakar di HTAA & HKM . Tapi, ada y terpaksa saya postpone sbb mcm x best jer cuti sokmo kan. Sebab saya ni bekerja, takut meganggu kerja2 di ofis. Bulan 12 ni pun ada banyak apoitment, salah satunya jumpa pakar NEUROLOGI di HTAA. Dan Asya pun harus jumpa pakar PAED di HKM.. Dalam masa yang sama masih ada beberapa apoitment dengan pakar MOPD  untuk saya di HKM. Rasa macam padat sgt2 jadual. Mybe ada y nak kena ponteng ni. Blood test pun tiap2 bulan kena buat di kedua-dua buah hospital ni.

Sekarang saya masih menunggu tarikh appoitment untuk MRI. Doktor ada suspek SATU perkara tu berulang lagi. Apa2 pun tunggu buat MRI dulu & tengok resultnya selepas itu. Apa2 pun, saya mohon dipermudahkan segala urusan ni semua & harap sangat2 result MRI tu ok jer. Okey... doakan semoga dipermudahkan segala urusan saya hari ini & selamat perjalanan pergi & pulang. Amin..

20 comments:

ciK mOt ©™ said...

moga lya cepat sembuh dari segala penyakit yang menimpa...
asya belajar pepandai tau...
leh jadi dokter...

kella said...

Lya semoga semuanya berjalan lancar.. semoga tidak ada apa2 yang serius...

kita doakan semuanya berjalan lancar.. ok! :)

asya bagus.. nak jadi doktor...
cepat besar ye sayang... nanti asya boleh ubat mama.. :)

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

apsal sya muke masam jer tu.. sis take always ye sis ^^

*azni* said...

semoga lya cepat sembuh dan dipermudahkn segala urusan...

shima said...

semoga cepat sembuh yer lya..

Rizziela said...

insyallah..akak doakan semoga semuanya akan lancar & dipermudahkan..

Semoga lya kembali sembuh seperti dulu2

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

adui...siannya lya
moga lya tabah ya..

comel sunggoh asya tu
nok jd doktor..alorr cute

azzey said...

Lyafrina: Lya sakit apa Lya? Apa2 pun saya doakan Lya akan sembuh sepenuhnya....amin

Fieza79 said...

elok la tu asya besar nnt leh jd doctor ubat kan mama smpai sembohh..!

moga Lya terus diberi kesihatan ug berpanjanagn ye...

mummy_ayu said...

semoga lya cepat sembuh..
and so touching ayat asya nak jadi doktor sbb mama atit..semoag cita menjadi kenyataan..amin..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kita doakan lya baik2 sahaja yer..

eB@mamaAerish'n'Aed said...

oh my... x leh la eb baca ayat asya tuh... sebak

NM02 said...

cepat sembuh yeee

zue @ annaleeya said...

olololoooo... tomeinya doctor asya... aunty sakit pale nih... tlg doctor... hehehe....

smoga sgala urusan dipermudahkan...

AngahSayang2314 said...

lya sabar yer.. apa2 pun angah caya lya tabah mengharungi semua nie...

Zaidah said...

semogalya terus tabah n kuat semangat mengharungi semua ini...

Fadeadsy said...

semuga segala nya baik-baik saja. i pun act kena jumpe surgeon this month tp ni dh nak masuk dec pun belum buat appointment :|

munna said...

lya... munna doakan lya tabah menghadapi dugaan Allah ini... semoga kesihatan lya dan asya semakin baik ... Insyaallah...

alahai.. muncungnya mulut asya... ni pesakit tgk mesti lari takut dgn muncung doc yg panjang tu

MamaYatie said...

Lya..amin..semoga Allah permudahkan semuanya

cam lain jer muka asya bila tak tocang rambut..

Syima Emi said...

saya doakan lya tabah dan sabar... walaupon mungkin dah berkali2 lya dengar ayat ni, tak ada apa yg mampu saya titipkan buat lya dan asya. sesungguhnya, Allah takkan menguji umatnya jika umatnya tidak mampu.. lya dan asya adalah insan yang sangat istimewa terpilih menjadi pilihan Allah. melihat ketabahan lya dan kesetiaan fain membuatkan saya lebih bersyukur dan sentiasa beringat, segala-galanya memang ketentuan Allah. mungkin lya tidak seperti orang lain selalu sakit tapi lya juga bertuah sekurang kurangnya lya diberi peluang merasa nikmat kasih sayang dari family, suami dan mampu ada anak (wpon peringkat awal, lya diminta tidak mengandung). malah lya ada kerja yang baik... bukankah semua tu kuasa Allah...

selagi nyawa dikandung badan.. saya harap lya akan terus berjuang.. jgn putus asa.

salam dari saya, syima

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)