Monday, November 22, 2010

Mini Zoo Kemaman : PART 3


Misi seterusnya, kita org ke Taman Burung.. Pelbagai spesis burung ada kat sini.. Lorongnya punyala banyak. Dan xtau nak masuk cabang mana dulu. Dan y pasti, just masuk sekadar y sempat ajer.. Lain2 kita terjah semula next time. Ermmm.. namanya masuk kat area burung, tapi pic burungnya non adooo.. Just org2 ajer y bposing.. Next time dtg, baru snap satu2 burung.. Banyak sgt burung..last2 satu pon x upload..

Ku kekiri... kau ke kanan.. kau dihadapan, ku di belakang

Yang ni pon xtau nak tgk y mana dulu

Dan saya.... posing itu harus... Nice view. Penuh kehijaun.. I Like!!

Nampak cam kosong kan?? Sebenarnya kat kanan & kiri penuh dgn spesis burung

Jadi model Zoo boleh???? Saya dikelilingi bunyi-bunyian burung yang tepuk tangan pada saya time buat pose ni.. hehehe

My Happy Family

Dan masuk part spesis merak.. Ada banyak spesis rupanya.. Ni salah satu spesis merak. Setiap spesies kaler lain2.. Merak kaler putih tu... cantik bangat!!! Tapi sy x snap pic.. sygnyer..

Sekali merak ni berbunyi.. terkejutttt.. Nyaring sungguh pitching nyer.

asya & merak kayangan

Posing bersama burung kakak tua.

Dan keluar dari part geng2 burung ni... Sebenarnya, terlalu byk spesis burung.. Tapi saya rasa x larat la nak snap satu2.. sbbnye mana la sempat, nak jadi photoG lagi, nak melayan asya lagi... Nak merasai keseronokkannya, jgn lupa datang sini.. Best!!!


Last.. jangan lupa VOTE asya, just follow step kat SINI. Tq
---> Belum habis lagi... tunggukan kemunculan pak belang selepas ini...

25 comments:

Fieza79 said...

oo g zoo...tgk speces brg...mesti asya teruja...

wahh cun arr Lya berposing...sguh beshh kalu berposing kan...hehee

princeduyong said...

buleh tahan jugok ye....

zue @ annaleeya said...

bulih jadik model zoo tuh... posing sakan lagik...

mesti asya suke tgk burung kan??? klu Airel.. takuttttt....

ciK mOt ©™ said...

sukalah asya...dapat jejalan g zoo...

Ain said...

mcm mana ain boleh ketinggalan tengok burung ari tu....

uwaaaa...rugi!!1

Melor said...

salam perkenalan ya nama ku melor. nice blog. seronoknya pergi zoo

Ena said...

ada lagi upernyer.. ingatkan dah abis.. heheh.,.

hijau itu tenang.. ;D

LYaFRINA said...

Fieza79 :

heheheh.. posing itu harus.. mcmana nk hentikan dr bposing yer???

LYaFRINA said...

princeduyong :

ape y buleh tahang??

LYaFRINA said...

zue @ annaleeya :

heheheh.. jd model zoo ajer y layak...

LYaFRINA said...

ciK mOt ©™:

tp mama dia lg terover suka..suka & suka

LYaFRINA said...

Ain :

tu la ain.kena tgk sign board betul2.. sbb byk betul cabang zoo ni.. kiranya advance jugak sini

LYaFRINA said...

Melor :

salam pkenalan melor...
tq cz sudi ke sini...

LYaFRINA said...

Ena:

itula.. ada lagi episod lps ni...
sabo ajela.. mmg tenang sbb dikelilingi kehijauan bumi ni

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

masa nie lah nak ajar anak kita cintai kehijauan supaya dorang sayang pada alam semulajadi kelak.

Liza said...

Ooo..jalan2 ke Zoo ek?

Burung enggang ada tak?

ieda said...

salam dikkk
waaa banyak entry zooo akak ketinggalan nie .. lama cuti kan huhuh
mcm2 hal berlaku ..
seronoknya asya tuu .. ayah bawak jalan2 gi zoo .. kalau anak2 akak memang suke .. tmpt kalau memuaskan ati ok lah kan ..:)

mamaaerish@eb said...

nak ikot.... ;p

..nOj.. said...

canteknye lahai merak kan

kella said...

macam besar je zoo ni kan? mcm mcm ada.. ada besar zoo negarakah lya?

az rina a.k.a jaijina said...

ewah², kemain lagi..posing sakan mu ye, bukan nak tgok haiwan pon kan..

Khairy said...

ni dah macam jadi duta zoo je..hehe siap ada burung tepuk tangan lagi...ahaks

THE LEKAT LEKIT STORY said...

anda di tag. sila semak

http://lekatlekitgurl.blogspot.com/2010/11/contest-kids-baby-photo-contest.html

mamalieyna said...

sesekali ke Zoo wajib snap2x banyak2 kan..hehe..puas hati..cun lah pic! ^_^

azzey said...

Lyafrina: cantiklah burung merak Tu Lya!

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (139) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (62) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Birthday (49) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) Tempat Makan Best Di Terengganu (29) mama+papa+fasya (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) fasyafrinatraveltales (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Papa Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) TERENGGANU (1) de (1) fasyafrinavacationtime (1) ma (1)