Tuesday, November 23, 2010

Mini Zoo Kemaman : PART 4

Pagi yang ceria ni, kita semua pakat tenangkan fikiran kat hutan ibok ni dulu sambil kita intai2 pak belang pula.


Wowww.. Istana untuk pak belang ni memang besar sekali. Istana kristal g2. Untuk melihat abg belang ni, boleh pilih melalui tangga atau direct ke tempat p.belang. Kalo naik tangga, lebih advance dan boleh tgk permandangan dari atas tapi saya x larat la nak meround..


Ada 2 ekor pak belang.. Ermm besonya boleh tahan.. Lebih besar dari saya.


Time ni sebab nak ambik pic berlatar belakangkan pak belang. Terpaksa guna mcm2 helah utk tarik perhatian asya supaya tgk ke kamera.. kalo idak, asyik nengok ke harimau jer.. Time ni.. asya kata " papa rimau "

Tangga ke sangkar harimau

Family Potrait

Me & asya berlatarbelakangkan istana pak belang

Selepas meraound ke istana pak belang, misi diteruskan lagi. Kali ni dah xtau nak menuju kemana.. Last2 ke tempat rusa, tapi harus naik jambatan gantung.. Ermmm ini yang bestnyer.

Tangga ke jambatan gantung

Lagi pose papa+asya


Memang panjang jambatan ni. Kita org jalan x sampai 10 minit , terus patah balik.. Jauh lg tu, xtau smpai kemana + takut nak bawak asya jauh2 ke dalam hutan. Tapi memang cantik sgt2 permandangannya.


Lagi.... pic bersama family


Sekali kena pelepokkk kat dari asya. Asya kata, diammm!!


Me LOVE Asya

Tunggu next entri... masih ada sambungannya... Panjang benor kan??? Nak promote Kemaman ni!!


Jom Klik Link2 Kat Bawah :


~ Vote untuk asya just follow step kat sini ~

--> Coming soon, last episod di zoo.

21 comments:

Jamiel said...

Seronok nya dia...
Mesti Asya penatkan..
Thanks for sharing..

ciK mOt ©™ said...

huhuhu...cepat sambung...cepat....
nak jadi orang kemaman gok ar...:p

LYaFRINA said...

Jamiel :

asya penat jugak kot.. tp mama & papa dia lg penat.. nk bdeukung lg.. habuannya, smpai selipar sata terpatah sikit...

LYaFRINA said...

ciK mOt ©™ :

huhuhu.. segalanya sudah bisa di atur.. tungggu nak publish jer.. sila la jd warga kmn

Fieza79 said...

lengang je nmpk zoo tu kan...aman nk jln2 dn menyenap hehee

tu gamba bertiga tu mesti setting timer tu kan...?

semesti nya lps tu kepenatan...huhuu

zue @ annaleeya said...

bagus lya... pomot lagik kemaman... idup anak jati kemaman... hahahaha..!!

LYaFRINA said...

Fieza79:

ekcelli ramai y dtg time ni.. tp sbb byk cabang.. kd xtau nk tang kemana.. bila dah familiar snang la nk bjln..

LYaFRINA said...

zue @ annaleeya:

yihaaaaaaaaaa

maszmadi said...

eee best nyer..... ujung taun ni mmg musim orang pi zoo kan, swonok jerk.....

Zaidah said...

lya....tak penat ker udah jauh berjalan tu meronda atu zoo...

Sricahaya said...

besar gak yer zoo kemaman ni..

kella said...

hehehe.. betul banyak cerita tentang zoo kemaman lya ni.. takpe takpe.. syok gak ada orang promote cam ni.. detail ni.. satu satu ada cerita.. :)

Rizziela said...

macam bestlah kat zoo ni.nanti kalau singgah terengganu boleh la g sana kan? g dengan asya lagi :D

cha said...

bgs-bgs, nnt kita masukkan dlm jadual percutian keluarga, destinasi kemaman ;)

az rina a.k.a jaijina said...

wah, bestnye..
kat mane plop zoo kat kemaman ni? dok rajin gi tek..

Ena said...

bila la ena nak p situ gamaknya..zoo negara kat sini pun dah lama tak sampai.. huhu..

..nOj.. said...

ntah bile la nak sampai kemaman tu. tak tau plak ade zoo yg ade rimau sebesar tu

mamaaerish@eb said...

x aci... lya kena bwk jln sana gak... ;p

AngahSayang2314 said...

lya angah tengok lya dah susut la.... best tengok lya happy..happy golucky

mummy_ayu said...

siap ada jambatan gantung lagi..besar jugak yer..
garangnye anak dara tecik tu...

azzey said...

Lyafrina; Ngeri plak tgk Pak Belang tu!

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)