Tuesday, November 23, 2010

Mini Zoo Kemaman : PART 5

Haaaa.. dah bosan ye??? Sayangla kalo x upload apa y best kat dalam zoo ni.. Bukan sekadar posing semata-mata yer. Ok..ok, yang ni kiranya part last dah. Kita pakat skodeng, apa y ngetop kat zoo ni. So jom kita layan. Zasssssss..

RUMAH TERENGGANU

Zoo bukan sebarang zoo, disini turut terselit rumah tradisional terengganu yer.

Ini rupanya.. Amacam cun x?? Patutla, kat sini ramai y buat rmh combine moden+tradisional. Ikut rmh trg lama rasanya. Kalo nak tgk, p jalan2 kat Kg Mak Chili ( Mother Chili Village ), rumah sorang2... fuhhhhh!!

Jemput la ke teratak kami

Asya pon minat rumah tradisional ni.

Rumah Tradisional Terengganu

PLAYGROUND DI HUTAN BELANTARA

 

Kita main masuk je lorong2, ikut kaki.. Sekali terjumpa PG ni.. Asya aper lagi, terus berlari ke situ

Sempat lg layan PG diiringin bunyi2 latar belakang cengkerik & unggas .

WATERFALL

Mengadap PG ni ada waterfall yang dah direnovate menjadi kolam.. Bestnyer boleh mandi manda lagi. Kalo x silap, nak mandi harganya RM5. Kalo tau bawak baju lebih, blh terjun dlm ni.. Ada org mandi manda di kolam sebelan sana.

Sempat jugak saya berposing... saya jer!!

Dan one more yang baru kat sini, kolam mandi ala2 Gambang waterpark ( tp mungkin x sebesar tu sgt )baru dibuka selepas raya korban baru2 ni. Mula2 kita org dah jln nak tgk waterpark tu, tp sekerat jln, patah balik.. Jauh jugak yer. Kat sini byk cabang & saya rasa banyak lagi tempat y saya tertinggal Plan fain, lps raya haji, nak dtg lg sini nk bawak asya berendam kat waterpark tp apa daya, hingga ke hari ni asya masih x sihat & demam. .

Time ni tunggu tram datang ambik

Finally.. berakhir sudah perjalanan kami di Zoo Kemaman.

" JOM RAMAI-RAMAI PAKAT GI ZOO KEMAMAN "
MELANCONGLAH DI MALAYSIA DI SINI SEMUANYA ADA
CUTI-CUTI MALAYSIA

~~ Last.. jangan lupa VOTE asya, just follow step kat SINI. Tq

24 comments:

ciK mOt ©™ said...

sian asya muka penat...mama dia rileks jek...hehehe

Fieza79 said...

besar jgk zoo kemaman ni ehh..mcm2 ada tu...wahh ni balek mesti penat giler ni Lya...

ciK mOt ©™ said...

hehehe...caranya paling senang la lya...
p kat blog list tempat yang kita masukkan nama blog baru tu...
pastu p kat show...
klik jelah show dalam 5 blog jek...
so nak nengok blog nalin sila tekan show all...hehehe...

Mata Hati said...

dah acap kali oustation kat kemaman, lalu depan zoo tapi tak pernah lagi masuk ke dalam.. dah banyak ke haiwan dalam sana?

Cik Jue said...

penerangan yang bagus ..nanti balik paka cik jue singgah le..kena ambil cuti panjang nie...

zue @ annaleeya said...

beso eh kt dlm tuh.. mcm2 ader... bilalah nak jejak kaki nih... nak bwk anak2 main air kt waterpark tulah....

NM02 said...

tumpang lalu...

salam kenal dari niezzareenamemory02. jom tukar link. ai dah follow u. hehehe

shi3la said...

wahhh macam-macam ado lah kat zoo neh..jakun sekejap..syoknyer jalan2..walau pegi satu tempat jerk tapi macam-macam plak yang ade kat dalam tuh..macam dah pergi banyak tempat jadiknyer..

pstttt badan ko cantik lahh..jeles ai you..

NM02 said...

wah... sangat suker sebab sudi follow kite. makaceh..

jgn luper singgah BW ye

~aSHa~ said...

sha dah dua kali pg zoo ni...kali kedua..anak2 suka berckp dgn bird yg kat pintu gerbang tu..dia bagi salam tau....

tapi sha tak pernah mandi kat situ...kali kedua..dia tutup tuk renovation..

alyyani said...

alamak lya, dah part 5 eh. ni baru nak jalan2 baca. mcm ada eh zoo kemaman ni, bukan macam mini zoo la kan. semua ada.siap ada waterpark mcm gambang. kat zoo negara pun takde. cun la lya. mcm anak dara. asya dah sampai ke zoo, nia gak belum lg. tah bila mama dia nak bawak pegi tatau la. huhuhu..

noor said...

salam kenal lyafarina

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

skang ni ramai org2 kaya if buat baglo suka ikut tambah2 design umah ganu..lawa

az rina a.k.a jaijina said...

penat dah asya tu..balik² ler mama & papa pon..

noor said...

tq dtg singgah my blog
sy folo

Ena said...

hehehe
dah part 5 dah.. kita setia membacanya walaupun lambat.. ;D

Dilla Ady said...

da like da tuk asya..

wah...panjang btul episod berjalan ke zoo ni ye..

mesti seronot kan berjalan camni..

tak ngamuk ke asya jejalan camni lya..

kalu acha konpem da melalak2 da..huhu

ieda said...

waaa x habis layie entry zoo nie .. rajin lya bergambar haaaa ..

luas jugak zoo nie .. ermm menarik2 sbb ada mini waterfall erkk :)

mamalieyna said...

ooo dlm zoo pun ada rumah tradisional eh...cantikkkk///mmg teringin nk ke terengganu..taktau bila berkesemapatan..huhu..

cian ..nmpk muka tak sihat asya yee..

mamalieyna said...

ooo dlm zoo pun ada rumah tradisional eh...cantikkkk///mmg teringin nk ke terengganu..taktau bila berkesemapatan..huhu..

cian ..nmpk muka tak sihat asya yee..

Liza said...

Hoo..Macam2 ada sana...

Psst. apsal fain serius jer? penat kontrol Asya ker? hehe...

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

Harus pergi lepas ni..

mummy_ayu said...

wah..mcm2 ada kat zoo tu..best!!

azzey said...

Lyafrina: Bestnya jln2 ni lya!

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)