Monday, November 8, 2010

Nur Fasya Afrina Birthday Celebration On 3.11.2010 @ 8.30pm

Salam bersua...
Seperti yang dijanjikan last week, hari ni saya publish pic sekitar majlis birthday asya yang ke-2 pada 3.11.2010 baru2 ni. Majlis kali ni last minute punya plan jd serba x lengkap. Sepatutnya majlis nak buat pada Jumaat baru2 ni, tapi x jadi cz mama ke KL sbb abg operate.Tapi apa2 pun syukur kerana majlis ni bermula & berakhir dgn jayanya walaupun birth day sgt2 moody!!

Deko untuk birthday party asya yang ke-2 pada 3.11.2010

Letih...memang letih. Last minute, dari ofis, saya kol k.long mintak tlg dia belikan belon & anak2 sedara tlg tiupkan belon. Sampai jer kat rumah kul 4.45pm terus angkut tangga & dengan berbaju kurungnya saya menganaskan diri untuk mengantungkan belon2 ni semua. Dan badge birthday tu guna yang tahun lepas jer.. Dan stoking asya y belum digunakan lg tu dijadikan deko.. hehehehe.. kelako plok, asalnya nak buang semula, tp x teringat. Time ni jugak, mama sibuk d dapur menyediakan juadah untuk malam tu, iaitu mee goreng, puding buah koktel & lain2 menu just tempah sate & aper lagi yer??? Tapi mmg x banyak sgt, sbb last minute punya preparation.. Birthday girl sampai kat rumah kul 7pm, masuk j rumah terus terpegun tgk belon2 y colourful di awangan.. Suka sgt.. Mama lagi happy bila tgk asya happy!!

Kek simple untuk Asya

Persediaan untuk kek ni, saya dah mula mengoogle sejak bulan 10 dulu lg.. Just nak tgk contoh jer.. Tapi last2 ikut kepala saya sendiri jer. Saya mmg dah imagine nak buat kek y simple tp nice dipandang. Memang saya dah plan awal2 nak kek kaler putih bersih. Dan coklat smarties tu saya beli asing dan diletakkan secara suka hati.. hehehehee... Coklat tu la senjata utama untuk asya mencekauu kek tu.

MAJLIS BERMULA
JOM SAKSIKAN SEBAHAGIAN DARIPADA AKSI2 KAMI YANG DAPAT DIPERTONTONKAN

tengokla birth girl.. mashammm ajer

gunakan sepenuhnya kekuatan fizikal & mental utk menghancurkan kek

lagi... dan lagi.... dan lagiiiiiii

sebahagian yang hadir memeriahkan majlis.. mekasih yer kawan2...

sila abaikan pic sy berbelon tu.. tu hari lain, just nak penuhkan ruangan kosong


Maka... tamat sudah.. Alhamdulillah. Yang pasti memang meriah sbb penuh serumah,  x menang tangan. Cuma, asya la asyik nak berdukung dgn papa dia ajer.. Moody je.. Ntah, maybe mood berubah cz nak masuk umur 2 tahun kot..

29 comments:

@e_da said...

cantiknya dekobesday asya.. meriah happy besday asha...

eT said...

meriahnyer besday party...
eP besday asha...:)

[-suziey-] said...

happy besday asya..sorila aunty lmbt wish..meriah besday party..nape mcm moody je asya tu..trkejut kot tgk ramai org:p

apepn so sweet cake tu..mmg la manis kan..nama pn kek:p

az rina a.k.a jaijina said...

wah, mesti meriah terdiva besday asya nih kan..

az rina a.k.a jaijina said...

wah, mesti meriah terdiva besday asya nih kan..

Ena said...

nampak kemeriahannya tu lya.. suka la ena tengok!.. camni rupanya ek nak celebrate birthday anak2.. hehe.. sian ena.. tak reti.. huhu.. biasa tengok tapi tak terdetik utk wat sendiri..

slimnya lya..

aiDieNa said...

Seronoknya menggembirakan hati org yang kita sayang kan Lya.. yg bacer nie pon terharu..

"Happy Belated Birthday to Asya"
Semoga membesar dengan sihat dan kuat.. amin...

LyNn HaMzAh said...

walaupun birthday girl moody tapi majlis tetap meriah...hehehehe...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

happy birthday Asya, meriahny majlis, tapi LYa nampak pucat la...tak sihat ke...semoga asya menjadi anak yang solehah k

nuraitul said...

2 tahun da umur asya..alhamdulillah..cntik sgt kek dia..mama dia pun mkin sihat nmpak..moga keluarga sentiasa diberi kekuatan dlm megharungi ujian yg diturunkan Allah swt..

mommyYen said...

happy bday asya..semoga sihat selalu ye darling..

*i love the family potret..*

lya,always take care..jgn terlalu bz ye,nanti jadi letih pula..jga kesihatan..k..*hihik..dah mbebel pula *

gnesop.com said...

wah.. meriahnya.. best2!

mummy_ayu said...

meriah nye..love the deco..love asha's tutu..sgt cute..cuma bday girl sedikit moody...
apa pun sgt meriah...

Farra Dhelina said...

comel nya deco..simple tapi ctk la lya

maszmadi said...

hepi belated besday asya..... sewonoknyer tengok belon banyak2 tu, orang tua kalu tengok belon tu pon swonok apatah lagi si kecil asya.....

ieda said...

waaa meriahnya party asya niee .. cantik kek .. besar tul .. peuh budak2 makan kannn

ermmm anak papa tuu tak leh berenggang tuu heheh ..

princeduyong said...

asya heran sebab ramai sgt orang...

mamaaerish@eb said...

bestnyer... hepi besday... mmuahhhhhhhhh

mamalieyna said...

simple apa...meriah je nampak lya! apa2pun janji anak happy kan..moody pun sure nnti terharu tau..mama watkan besday party tuk dia! ^_^

simple2 but nicelah!

Zaidah said...

ramai jugak yang datang walaupun preparation last minute .....appy besday asya...

Fieza79 said...

wahh berday party yg meriah...mana da simple dh best sgt tu Lya...

Asya sure hepy...walo moody..biasa la bdk2..

Zayani said...

wah!
best² :)
kak, sy ade TERpaksa tag akak kt sini
http://nurulzayani.blogspot.com/2010/11/nama-untuk-anak-wa.html
sori eh ;p

Yasmin Nabilah.. said...

wow..bestnya birthday party..:) Nabila tahun ni tak sempat nak celebrate..hehe..just bawak gi jenjalan kat Teluk Senangin je..
Anyway..Happy belated birthday Asya..:)

'NuReeN' said...

wahhh meriahnyaaa....
nureen celebrate ber3 jer..
sbb bulan posa..

AngahSayang2314 said...

bestnyerrr..... mesti asya suka happy jer tengok keluarga bahgiaa

CT said...

eppy besday

MamaYatie said...

alhamdulillah..meriah betul nampak birthday party asya..seronok tngk happy family Lya..

Mama Zharfan said...

sweet deconya :)
biasalah tu, baru 2 thn tak paham sgt psl bday2 ni..4 thn baru paham kot
my zharfan masa bday yg ke3 pun moody gak, still berdukung mcm asya tu lah, kebetulan hubby kat wad masa bday party tu..

munna said...

lya buat sendiri ke kek tu.. pandainya deko... munna bah deko mmg tgn keras mcm batu

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)