Monday, November 1, 2010

Sambungan KISAH 31 OCT 2008

Ada request mintak sambungan cerita ini , jadi saya sambung sambil2 tu saya sertakan pic y sempat disnap dgn aksi gaya bebas oleh Fain baru2 ni. Olooo... citer ni , citer biasa ajer. Mungkin ada yang dah bosan membacanya. Tapi sbb ada y tanya apa jadi lepas tu, ada y mesej kat inbox Fb la.. so saya hargainya & saya ceritakan sekali lagi yer.. Untuk n3 permulaan cerita ini boleh klik sini.

i love my family

Sambungan dari kisah ini :

Setelah doktor mengesahkan bahawa air itu adalah air ketuban. Semuanya terkejut bagai nak rak, mana mungkin... sbb masih terlalu awal. Saya terus di warded. Pemeriksaan terperinci dijalankan. Masa terus berlalu.... air terus mengalir keluar, walaupun tiada tanda2 untuk bersalin. Pintu rahim masih tertutup rapat. Dan tarikh caesar dia ambil & jangkaannya pada 5hb nov akan di operate.



Keadaan saya, masih begitu.. Kuat makan roti canai!! Pada 1 hb nov.. Doktor terpaksa membuka secara paksa jalan peranakan dengan menggunakan alat. Tapi masih x terbuka. Keadaan makin membimbangkan. Lagi pun saya mempunyai sejarah hitam sepnajang mengandungkan asya. Saya mulai x sedarkan diri pada 31 December 2007... Dan x lama sedar semula, tetapi hanya untuk beberapa seketika sahaja dan terus x sedarkan diri hingga saya tersedar setelah merasa sepakan/ tendangan yang kuat di perut . Kerana tendangan itu juga menyelamatkan asya & saya. Bayangkan asya hampir digugurkan ketika berusia 6 bulan dalam kandungan hanya krn ingn menyelamatkan mamanya ketika itu.

kau ku sayang

Dan masa terus berlalu... 1 November 2008 hampir menutup tirai.. Apakah yang terjadi pada 2 November 2008???

12 comments:

mamaaerish@eb said...

criter lya yg buat eb semangat ms nk bersalinkan aed dolo... tq... ;p

Kamsiah said...

salam
bila tgk bayi2 dibuang..akka selalu terpikir,tertanya..bagaimana keadaan siibu sewaktu bersalin,sorg diri,tanpa bantuan doktor,nurse,bersalin dlm semak,dlm toilet..ishhh tak sakit kah...?
sedangkan kita yg bersalin,lengkap dgn segala bantuan,peralatan pun...rasa mcm serik,kan...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah bestnya gambo bertiga tu...so sweet

az rina a.k.a jaijina said...

nyum²..aseklah makan mu ni kan..badan tecik aje..

Ena said...

next n3 please!!.. tak sabor nak tau citer setersunya.. ;D

Jamiel said...

Bila entry baru ni..
Bl baca komen org dan post ni..
macam mana la keadaan wife saya nanti..
Tengah bulan ni lak tu..
Hope smua nya ok..

Jamiel said...

Bila entry baru ni..
Bl baca komen org dan post ni..
macam mana la keadaan wife saya nanti..
Tengah bulan ni lak tu..
Hope smua nya ok..

cha said...

next... =)

'NuReeN' said...

anak anugerah yg sgt ternilai olehNYA.. cerita lya masa kandungkan asya memberi semangat pada ibu2 yg sama nasib ngan lya.. lya cth ibu yg cukup tabah & kuat semangat..

Rizziela said...

Alamak! mcm drama plak..siap ada sambungan...tak sabar akak nak dengar ni

ieda said...

sweet family .. suka tgk gambar bertiga tuu :)
semoga berbahagia selalu akak doakan ;))

Mama Zharfan said...

boleh tulis novel tau citer lya ni :)

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)