Tuesday, December 21, 2010

Baskin Robbins


Pernah makan aiskrim Baskin Robbins?? Sorila.. saya memang ulu balang buke pintu.. Ni 1st time try.. Itupun sbb asya nak sgt, sbb dia nampak budak2 usia dia duk makan aiskrim dalam kedai ni. Selama ni tgk iklan kot tv jer.. Kalo org kmn rasa nak makan aiskrim ni, g terjah dalam East Coast Mall (ECM) jer. Tapi punyalah terkejut, rege aiskrim y asya mkn tu RM5.80.. Fuhhhh, boleh beli sebekas beso tu! Tp x diakui, aiskrim vanilla ni mmg best, rasanya lain drp aiskrim vanilla biasa.

Deko kedai yang begitu ceria sekali. Kerusi mejay digunakan pun kalerful & cute2 belake .

Asya, kali ni mama bg peluang kat asya makan aiskrim..Lepas ni x boleh dah yer.. Kadang2 boleh la kot..

Mama & Asya In Love!

Errmmmm... Nikmat tak terkata!

Macam2 gaya asya menikmati aiskrim..

Kalo anak 5 orang:-
Rm5.80 x 5 = Rm29.00

--> Adoiiii... Ni baru yang mangkuk kecik ni. Kalo y beso lagi la.. Ada y samapai cecah harga Rm 16.00 tu..

19 comments:

ciK mOt ©™ said...

tak pernah makan pung...lalu selalu la...teringin jugak la nak try...

sarah shafie said...

tk prnah jgk mkn..huhu..tgk dr jauh je..

Ena said...

asikrim memg sedap kan!..

tp tu la.. anak2 yg ada asthma ni tak leh bg selalu.. cam anak ena tu bbrp kali leh kira ngan jari je dapat makan ais krim.. kalo dah sakit lagi kesian kan!.. cam ena kalo anak nak jugak ena kasi tp lepas tu cepat2 kasi makan madu+limau.. :D

mummy_ayu said...

BR memang mahal..ayu pernah la makan,tapi jarang2 sgt...

ummi aka iem said...

cedapnye tengok asya makan aiskrim ...ais krim mmg best lagi2 Baskin Robbins tu tapi kalau hari2 leh kopaklah hihi ...

nk bgtahu lya,im tukar nama blog..nnt lya update eik hehe

kella said...

heheheh... memang mahal eskerim tu, sebab tulah kita tak pernah cuba try! hehehe.. kedekut betulla..
bila lalu je kat eskerim BR tu, buat tak tahu je, so memang sedap le ye Lya.. tak pernah rasa.. kalau lya kata sedap boleh ler kita try try nanti.. :)

Cik Jue said...

biskin robin memang best tapi tak tahan tang poketnye le//cik jue pun sekali sekala boleh le..kalau hari2 mau botok kepala

zue @ annaleeya said...

klu pegi ECM tuh lalu jer BR nih... nak mkn eskrem, beli kt pasaraya jerlah....

**sHiKinn** said...

tak pernah mkn lg..sb kt kb rasanya takde lg kot BR ni..kalo ada sure dah try..

mama_iris said...

my feveret eskem ni lya...
teringat ada sorang kwn suke perisa green tea...dia suke sgt lagi2 sebab sume org x suke so dia bolot sorang2...hehehhehe.....kalo ada masa try cake dia...sedap gak....kek eskem..

Mama Kembar 3 said...

baskin robins mmg sgt sgt best! tp leh makan time baru dapat gaji je la pasal mahal kan. Dulu mama pernah pegi makan time ada promotion 'buffet eat all u can' tak silap mama Rm30 kot sorang, pergh memang pulun makan sampai nak termuntah hehehe

Fieza79 said...

tak penah try lg..tp eskrem yg seangkatan mahal mcm tu penah la...tp betul mmg eskrem mahal ni rasa dia laen sket kann...puas dan nikmat tu laen..!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lya, bagi sy eksrem walls jugak sedap..agagaga

baskin robin n hagen dasz..sbb dia dari obersea kot tu mahei. jenama tu mahal..ahhaha padahal eksrimbiasa2 saje

Noreen said...

xpnh mkn pn...sedpnyer...nk try la

Farra Dhelina said...

teringin baru pi makan..hehehe

Sricahaya said...

sedapnya asya makan aiskrim...nak ciket blh..??

munna said...

amboi.. suka nya asya dpt makan asikrim ye... tapi tak boleh selalu makan ni ..lagi2 klu ada asma

munna said...

amboi.. suka nya asya dpt makan asikrim ye... tapi tak boleh selalu makan ni ..lagi2 klu ada asma

MamaYatie said...

memang mahal pung..huhu..kalo tambah 2 scope lagi maunya RM15..tp sedap tak terkata la kan!

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)