Wednesday, December 29, 2010

Kutipan Sumbangan Pembiayaan Rawatan Kanser Darah Adik Zawawi

Buat teman-teman yang mengenali, saudara sesama Islam & 1Malaysia..
Cahaya Hati Puan Rosnaini bt Aris ( Staff ILJTM )
ZAWAWI
Disahkan menghidap penyakit kronik...."KANSER DARAH"

Bagi yang mengenali nama Zawawi (usia 3 thn lebih) mungkin tahu sejarah kesihatan yang semakin kronik dan merosot sejak beberapa bln kebelakangan ini. Semalam baru diketahui anak Pn Rosnaini bt Aris bahawa sel darah putih telah semakin membesar dan hampir menutup keseluruhan darah merahnya. Jika ini berlaku akan menyebabkan kegagalan sel darah merah membawa oksigen ke otak dan kesemua organ. Untuk pengetahuan semua Zawawi telah menjln rawatan Kimoterapi Tahap 5 (yg terakhir) pd bln Nov 2010. Doktor telah mengesahkan tiada lagi rawatan kimo buat Zawawi, dan sekiranya terjadi lg 'relapse' (sel darah putih berkembang semula) dia hanya blh bergantung pd ubat Kimo yg menelan belanja RM1500/ubat. Doktor juga telah memberitahu Pn Rosnaini & suami agar menyediakan wang sebyk RM160, 000 bagi menanggung kos perubatan & rawatan yg akan dijalani sekiranya ada penderma darah & transplant yg sesuai dgn jenis darah Zawawi iaitu darah jenis 'O' (terdapat kriteria tertentu bg darah jenis ini).

selepas kimo tahap 5 ( last kimo )
~ saya x dpt bayangkan kanak2 sebesar ni terpaksa menanggung kesakitan kimo.. saya faham ~

Oleh yg demikian, atas dasar persahabatan & perasaan kemanusiaan, sy Fatimazuraida & Etty Nurulhuda ingin memohon jasa baik teman2, & saudara2, agar dpt panjang2kan info ini pada sesiapa agar dpt meringankan beban Pn Rosnaini sekeluarga baik dr segi kewangan ataupun bagi yg sudi menderma utk rawatan 'Bone Marrow Transplant - BMT' sila hubungi kami Fatimazuraida (0192320108 - defida012@yahoo.com.my) atau Etty Nurulhuda (0192197316 - uda06@yahoo.com).

Moga Allah rahmati jasa baik anda dunia & akhirat. Amin..
Akaun utk Sumbangan :

Akaun atas nama :ETTY NURULHUDA BT MOHD JOHAR @ MOHAMAD
Maybank Account : 164258370838

Nama Akaun : Definal bin Syofyan
Akaun CIMB : 12260088442528

" Saya mohon jasa baik rakan blogger agar sebarkan kisah ini agar dapat kita membantu meringgankan penderitaan Kak Ronie ini......pada yang ingin menyumbang sila guna no.acc diatas. Jika kak ronie terbaca blog ini saya ingin memohon maaf kerana tidak meminta izin dari kak ronie untuk membuat entry ini... apa pun niat saya dan rakan yang hanya ingin membantu saudara sesama islam yang memerlukan bantuan"

CERITA LANJUT

---> entri y dicopypaste dari sini.

maklumat dari Facebook dari rakan2 yang ingin membantu

8 comments:

ieda said...

semoga kanak2 ini tabah hadapi dugaan dlm hidup ini .. aduhh sakitnya kimo tapi kelihatan dia x merasakan apa2 .. allah maha besar .. semoga allah melindungi kanak2 ini .. aminnnnnnnnnnnnnnn

Ena said...

Thanks lya,

blh sama2 bantu membantu..

Zaidah said...

begitu besarnyer dugaan untuk adik zawawi n parents....kecik2 dah kena kimo tahap 5....tak dapat bayangkan betapa sakit n sengsaranyer dia...

Mak Su said...

tumpang simpati, insyallah cuba bantu sekadar mampu

Fieza79 said...

sian kann...kecik2 dah dpt penyakit kronik...kita sebagai ibu bapa mmg tak mahu ni terjadi pd anak2 kita...jadi harus la prihatin kan atas penderitaan kanak2 yg mcm nie...mudahan dgn bantuan org ramai dpt meringan kan beban meka...

Cik Jue said...

jom kita menderma demi anak kecik ini..

amraz_78 said...

semoga rakan2 membaca entry ini dapat menyambung dan memanjangkan pada teman2 lain...dengan ini kita dpat meringankan beban dan penderitaan Pn Ros sekeluarga....

Tahun lepas Pn ros baru sahaja kehilangan seorang baby yang baru sahaja beberapa bulan dilahirkan dan sekarang salah seorang cahaya hati beliau mendapat penyakit yang kronik, besar sungguh dugaan Pn Ros sekeluarga...

mungkin Ibu2 dapat merasai bagai mana penderitaan bila kita kehilangan anak yang dikasih... belum hilang kesedihan itu satu lagi dugaan melanda..

Semoga ada insan yang akan sudi membantu Pn Ros sekeluarga.

yusnita said...

maaf saya baru mencelah....saya yusnita atau boleh panggil saya ita. saya kenal ronnie sbb kami berkongsi wad yang sama. katil bersebelahan saja. anak saya aidiel asyraff positif leukemia ALL.saya faham perasaan ronnie yg lebih memerlukan. mmg btl, penyakit wawi lebih kritikal dpd aidiel. hanya yg mengalaminya akan faham perasaan parents spt kami. wawi kuat semangat. saya mengharapkan yg sama dr aidiel. ronnie n zul ....ita doakan yg terbaik buat wawi. moga wawi cepat sembuh. n thanks atas segala tunjuk ajar n nasihat yg diberikan sepanjang ita di ppum tempoh hari

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (132) WEEKEND (104) in N.A.T.U.R.E (95) Kata HATI LYA (94) M.A.K.A.N.A.N (75) About Me (72) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) MyHappyFamily (64) MACAM2 ADA (57) Friend (56) Asya's School (54) M.E.M.O.R.Y (52) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) Shopping (47) DapurLyaBerasap (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Birthday (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) NuFF (33) CINEMA (32) Check-Up (32) D.I.A.R.I (31) Let's Eat (31) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (28) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Tempat Makan Best Di Kemaman (24) Tempat Makan Best Di Terengganu (24) Beauty N Health (23) MamaAsya (21) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (17) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) VillaCintaku (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) Artis (14) Bento Asya (13) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Deko VillaCintaku (10) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) PETUA (9) Idea Bento (8) KuMeowww (8) Travel (8) mama+papa+fasya (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) mama+papa (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1)