Sunday, December 19, 2010

Meh Pakat Serbu GIANT KIJAL

Akhirnya, Pasaraya Giant Kijal, Kemaman mula beroperasi pada 16.12.2010 baru-baru ni. Macam biasa, warga2 disekitarnya semuanya duk serbu situ.. Hari pertama pembukaan, mmg ramai.. dari citer mama saya sampai 1 jam lebih baru boleh masuk dalam kawasan Giant.. Itu belum parking lagi.. Aduss.. banjir dengan kereta la ni. Akhirnya, kampung kijal menjadi tumpuan ramai. Saya x pegi, sbb 16hb tu saya ke spital kuantan.

TAPI.... hari Jumaat tu saya & the geng pon nak memeriahkan kawasan Kijal tu. Mak aihhhhh.. Memang jam yang teramatla... Siap polis terpaksa jaga untuk kawal trafik kat situ. Dekat 1 jam gak menunggu masuk ke kawasan Giant tu. Siap dengan hujan lagi. lagila menambahkan jam di jalan. Tapi y dashyatnyer, sampai ada y rela parking kete kat tepi jalan besar.. Jauh tu nak berjalan ke kawasan Giant. Lagi kesian bawak budak2 kecik+hujan lagi..Kalo saya, rela la balik daripada nak berjalan jauh dalam hujan tu.. kesian kat anak jer..

SUASANA SEKITAR PASARAYA GIANT KIJAL

Time ni dah masuk ke perkarangan Giant.

Polis trafik jaga lalilintas

Asya yang dah mula bosan duk lama dalam kete.. akhirnya dapat gak masuk & alhamdulillah terus dapat parking!

8 comments:

Ena said...

jauhnya.. bila la nak ke kijal sana nun.. kalo balik ikut belah sana leh la terjah kan! ;D

sian asya keboringan.. nasib baik dapat parking gak ye lya.. :D

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ramai gilos, siap trafic jaga tu..
pasni sure havoc la kawsan kijal tu ek..
huhuhu, time duk kmn dlu.. lalu kat area tu sunyi sepi aje.. skrg tak lagi kan.. =), tanah area tu pn start mahal la tu..

abiummi_khalish said...

aslmkm liya..sihat?wah x sangka dah siap giant kijal tu?hmm..ni yang x sabar nak balik m'sia..tunggu...thn depan dil pasti akan muncul..hehehe...tcre...be strong..senyum sokmo....

AiSHieY said...

Blum berkesempatan lg nk terjah saner...wait 4 me yer GIANT...hu3..

h4ni3 said...

sure tokey giant tu senyum lebaaaaarrrr sambil goyang2 kaki kira duit
hehehe

'NuReeN' said...

sure byk brg murah kan lya..

jom join contest ni..
http://nureenasir.blogspot.com/2010/12/baby-with-bottle-giveaway.html

Yan said...

Ramai org T'gganu g GIANT..

Cik Jue said...

dah buka ke..selalu otw balik umah mak tengok je..
lya cik jue nak balik umah mak awal bulan nie @ bln 2 nie kalau free boleh jumpe..teringin nak jumpe lya sekeluarga...

Buat Follower, Jangan Lupa Tinggal LINK kat kotak KOMEN entri terlatest ye.