Monday, December 6, 2010

Mini Zoo Teruntum


Selepas tawaf 2 shopping complex kat Kuantan (klik sini) , time nak balik tu singgah dekat Taman Gelora, mandi2kan asya & salin pampers & baju dulu sebelum bawak asya tengok animals. Masuk sini free jer.

Papa & asya

Lama x sampai sini, rupanya dia dah tukar baru semua sangkar2 binatang kat situ. Dan masih dlm construction, maka x byk animal lg y blh ditenggok. Ok la, sbb sebelum ni memang dah teruk & ada jugak tambahan binatang baru.

Asya in action

Muka asya y masam sokmo. Dok tau doh nok wak gane nok suh senyum mcm dulu. Time dulu, nak ambik gambo, senang jer. Ni, masam sokmo time nk bergambo.


Sangkar baru ditukar. Mungkin datang sekali lagi lepas ni dah siap kot. Kali ni kt org just  jalan y kat bawah je, x naik bukit. Kalo nak tengok suasana lama kat zoo ni, boleh KLIK SINI.

Asya & papa

Sempat jugak asya main aucakkk kat PG dalam Mini Zoo ni

sayang mama

pose spontan y menarik hati

mama suker pic ni

 Sebelum balik tapau dulu apa2 yang best kat sini untuk dimakan dalam kete. Terliur tgk org minum air kelapa buah gedebok tu.. Last, beli bungkus jer...

salah satu gerai dalam mini zoo

makan kepok dulu


" Kejap Lagi Kita Layan Pic Di Jepun Jap "

19 comments:

Ena said...

rajinnya.. p zoo lagi.. ena gak la tak sampai2.. huhu

kella said...

rajin sungguh lya berjalan2 kan... baguslah... dapat tenangkan minda dan masa yang berkualiti bersama keluarga..
hey, lya ada jumpa tak kat situ tapak kaki kita? hehe... dulu selalu sangat ke situ, kot2 la dok ada lagi jejaknya.. heheh.. ;p

selamat hari isnin.. :)

LyNn HaMzAh said...

seronoknya gie zoo...esok lynn ingat nak bawa qistina gie zoo juga...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

pi zoo mini teruntum yep, sy pernah skali pi, tak silap thn 2007 aritu..
tp my Alya takut la wey, takut beruang.. menangis² tgk binatang tu..
huhuhu, dh la byk monyet.. kalo de mentenen sure ramai lg org pi zoo tu op.. ;-)

az rina a.k.a jaijina said...

rajinya jalan²..aku dah brape tahun tak gi sini, rasanya ade 10 tahun kot..ntah² jalan pon aku dah lupe, hahaha..

Cik Jue said...

rajin lya berjalan ye...asya kenapa masam je nie...

AngahSayang2314 said...

ya allah bestnyer gi zooo yer lya..

zue @ annaleeya said...

lya nih sokmo la smp zoo teruntum nih... kita hok duk kuantan nih... lame doh dok gi...

Dilla Ady said...

waahhh...belog nih da bercat baru la...santek!

gambar paling chumelll mase asya kt PG tu..

eh, teringin lak nk mkan kepok yg asya pegang tu..hihi

Fieza79 said...

Rajen Lya bawak asya g zoo...edisi jenjalan zoo pulak ye..hehee

pasni ni sure asya lebih peka psl haiwan kan...mcm Irfan kami jrg bwk g zoo smpai kdg tu tk kenal dia nama binatang..kerbau pon di kata kuda...hahaa

munna said...

tak tahu lah pulak ada zoo kat situ...

munna pun minat bawak anak pegi zoo .. sebab diaorg mmg suka tgk binatang ni..

munna tag lya untuk join segmen ni ye

http://manmunna.blogspot.com/2010/12/segmen-mari-masuk-blog-larian.html

Mama Zharfan said...

lawa dress asya :)

Yan said...

Rajinnya ke Zoo. Lagi anak sorang ni, bawak je lah jenjalan.. Beri perhatian lebih pada dia..

Ain said...

dah lama ain tak ke sini,

kalau jenjalan ke kuantan selalu la jugak singgah....

Liza said...

Asya suka tgk animals ek? Jln2 mkn kepok lekor.. Sedapnya..

Suhana Shuib said...

kepok lekor mmg sodap.. tliur la plaks... huhu...

Farra Dhelina said...

seronok kan gi zoo!

LYaFRINA said...

To All :

Best baca semua komen2.. nk bls satu2 x sempat, cz byk keje kat ofis ni.. nanti u all semua pon blh ke zoo ni, kalo kebetulan ke kuantan.. tp xdelah beso... kecik jer.. bnatang pon xbyk sgt.. tp msuknya free jer.

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah sonotnya asya pi zoo ek tak ajak autine pun

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)