Sunday, December 5, 2010

MUSIM SEJUK KEMBALI

me & asya @ Pantai Batu Buruk,KT


Pejam celik... pejam celik.... AHAD sudah..
Sekarang dah masuk bulan 12, kat pantai timur ni dah mula start hujan. Dah 3 hari berturut-turut hujan tanpa henti. Kalo kat rumah tu, x usah nak kata la, penuh dengan kain. Sampai x cukup space nak menjemur. Tapi kalo hujan2 ni, time malam syok jugak.. Lena jer tidur, sampai rasa malas nak bangun pagi. Kalo la x keje, syoknyer buat taik mata kat rumah ni.

Saya ni pon dah mcm org berpantang, siang malam pakai stoking. Sampai kat ofis pon pakai sbb xtahan sejuk. Duk dalam aircond, lagi la menambahkan keketaran ni. Bila hujan ni, xtvt sedikit terbatas tp inilah rahmah Allah, jadi x boleh mengeluh..Kan kena panas x hujan2 mau kemarau jadinya. Jadi, apa2 pun harus bersyukur. Cuma harapnya xdelah banjir besar berlaku sprti y diramalkan.

Ok.. Sekarang, ingin menjalankan misi keje di ofis.. Bila dah settle blh BW.. Late ni kat rumah jarang on9.. Macam x cukup masa jer..Kalo on9 pun, x sign in.. Ok.. Jumpa lagi!!

10 comments:

Izan Ishak said...

hi lya,
mmg skrg ni musim hujan. kat johor pun sama...ptg2 ujan je~

~aSHa~ said...

arini dah menampakkan matahari...
kat sini la..tak tau la kat bando mcmane....skrg ni jap panas jap hujan la...tak menentu

munna said...

opsss. kat terengganu keja ye hari ni.... selamat bekerja ye lya... munna hari ni nak jalan2 shopping ngan family klu hujan x turun

Yan said...

Sejuk - sejuk nya perut pun mudah lapar..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

vivit..
tuka kulit nampak.. =)..
yolah Lya, dh dua ari hujan direct ni..
baju pn stok takleh nk jemor dh, kena hold dlu.. hihihi..
asben lak time gini la nk ngail, wat blk baju busyukkk.. huhuhu, sabo aje la.. =((

SafaRi09 said...

nie dalam opis air cond tutup jer. sejuk wei.

sYaFiQa said...

salam....hujan 3hari dah tp skrg nampak dh stop. ade la ala-ala nk panas sikit. tah jadi ke idak...hehehe

Farra Dhelina said...

hr2 hujan la lya kat sini..

LYaFRINA said...

to all:

hari ni nampak matahari sikit..
blh la keringkan kain y di jemuran tu..

Mama Zharfan said...

kat sini..masih snowy ;)

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)