Thursday, December 9, 2010

Profile Facebook Baru @ Yang Lama?? Mana Pilihan Anda??

Perasan tak sekarang dekat facebook ada " New Profile "..
Tenggok ramai dah kawan2 yang gunakan profile baru ni. Saya plok, memang nak kekalkan profile FB yang lama ajer sbb lebih kemas & teratur berbanding yang baru.. pening nenggoknya. Tapi yang sakit hatinya saya xde klik pun button " GET NEW PROFILE" tu. Sebab terkejut gak bila kawan kata kat wall saya pon dah keluar profile yang baru. Saya pelik!!

Profile lama

Kalau saya bukak FB, saya still nampak wall & profile lama saya ni.

TAPI YANG HAIRANNYA

Ni Profile Baru
Bila kawan2 saya bukak wall saya, nampak macam ni.. profile baru.

Aishhhh.. Saya memang tak suka profile baru ni. Kenapa jadi g2 r?? Padahal xdok tuko2 pun & x klik pon nok tuko profile baru tu.. Ermmm ada ke terjadi macam kes saya ni kat kwn2 semua?? Tapi nasib baikla, di wall saya still nampak macam biasa, just apabila org bukak wall saya je akan keluar profile camtu. Ermm, susah sket profile baru ni, nak post kat wall kawan pon lintang pukang cari.. Dan ada kawan Fb yang dah terKLIK button get new profile tu, x dapat kembali semula ke profile asal apabila dah klik button tu. So, pada sesiapa y nak tuko profile baru tu, fikir panjang2 dulu & pada yang inginkan profile yang lama y simple tu, pastikan jgn tersilap langkah menekan button " GET NEW PROFILE" sebab bila dah pilih profile tu tak dapat kembali ke profile asal..

" INGAT!! KALAU DAH TEKAN GET NEW PROFILE, DAH TAK DAPAT KEMBALI KE PROFILE ASAL "

**TAMBAHAN:
SESIAPA YANG TERTEKAN PROFILE BARU & INGIN DAPATKAN PROFILE LAMA BLOH TRY KLIK LINK INI . TAPI XTAU MENJADI KE TIDAK, SBB ADA YANG BUAT JADI & ADA YANG X JADI. X SALAH MENCUBAKAN??

24 comments:

Niena Ainina said...

tanak tukar new profile.
tapi takut terklik je mende tu. huhu

cik dah ganu kiter said...

idah dah tuko tp layankan je la..
malas nak oter2 dah

ciK mOt ©™ said...

sib baik kita tak tekan pepe...
malah tak tau pepe pung...hehehe

Zaidah said...

peringatan sebelum terkena...terima kasih lya...

~ yus ~ said...

suka yg lama...

Fieza79 said...

tak tau pon dh tuka..kat mana butang get new profile tu..tk jumpa pon...

fazilzura said...

hish x suke ler benda tu berubah2

Ena said...

lorrr yer ker?
ena tak usik ulak.. arini baru petang ni logout sbb tapi masa surver down tu dah close dengan sendirinya.. tapi bila terklik balik rupanya masih on.. haiyakkk!!

Mata Hati said...

lagi suka profile lama. yg ni semunya diletak dlm satu page.. x best

THE LEKAT LEKIT STORY said...

dok dgr juga org bebel pasal profile fb baru.. tp sy still yg lama lg. Memang semak pun tgk profile baru tu. Lintang pukang jer

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ye r lya
sy pn terkena..
x mo profile baru, serabut aje tgkk.. ;((
kena setting baru ah..

Liyana said...

dah buat da cara nak balik pi profile lama...

deactivate account fb dalam 15-30 minit, tp better kalu sejam.. pastu login balik. Sy da buat dah.. got my old profile back.. ^^

ieda said...

aikkk kalau mcm tuu kalau kita dah tekan get new profile baru profile baru akan ada kannn ...
sibb baik akak x sentuh aper2 hehehe

SafaRi09 said...

dah biasa ngn yg lama.jd nak tukar tu cam malas jer.hahaha.

ZACK ENTRY said...

thankz sebab promot..=)

Kie-yu said...

taksuke gak dgn fb baru tu
mcm nysahkan ajee
tak smart langsung :p

mamalieyna said...

lama tak layan FB..huhu..

Lelord said...

aah mmg dh pasan ade kawan2 pya new look..x suke ahh x cantik dan x kemas cam semak jek

shima said...

hr tu ada kwn shima bgtau psl ni...ku pun x tau....ku pun msh yg lama punya

εїз Cik Fasya εїз said...

new look ni napok serabut ckit kn..tp fasya orite je..hehe

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

ha ah la ada yng kita tengok dah tikar wall nya nape ek

AngahSayang2314 said...

angah suka yg dulu lagiiii besttttt

aisya said...

nasib baik xtukar lg.. tgk mcm serabut je..

Cik Jue said...

suka yang lama...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)