Wednesday, December 22, 2010

Safi Rania Gold Face Cream : Saper pernah pakai??

Sebagai azam tahun baru, saya nak pakai satu produk yang simple2 untuk kulit muka saya. Tapi tak tau nak pakai produk apa. Ekceli, dah hampir 2 tahun saya tak pakai apa2 krim pon.. Sejak saya pregnantkan asya, & masuk spital terus terSTOP memakainya. Dulu saya pakai Total Effect. Memang sgt2 sesuai dengan kulit saya. Saya ingat nak pakai Total Effect semula. Bila kira2... sebotol dalam RM40++.. Jadi, saya ingat nak try Safi Rania Gol dulu. Tapi x guna 1 set pon. Kalo guna Total Effect, untuk 2 produk dah hampir RM100. Tapi Safi Rania dalam RM50 untuk 1 set. Ok tu...
Percubaan pertama saya just cuba Face Cream ni. Harga sgt2 murah, just RM10++.

Face Cream ni ala-ala foundation. Baunyer pon best! 1st pakai, terasa ringan & x melekit. Dan dapat feedback, katanya kulit saya ok pakai ni. Sebab bila pakai dengan bedak compact, kulit jadi sekata. Saya pon rasa camtu & sgt2 selesa buat masa ni la. Harap2la produk ni memang sesuai dengan saya. Kalo ok, lepas ni nak beli set lengkap dia termasuk krim malam, serum , toner & apa lagi r?? Sekarang saya still guna toner Pond's y tak habis2 lagi.

" Jelita Tak Menggira Usia "

Komen :
Saya rasa  kulit muka saya halus, licin & sekata. Kulit nampak cantik pakai foundation ni! Eyhhh, saya search google, dan memang ramai yang berpuas hati dengan produk ni la. Rasanya, mcm saya pon setuju dgn pendapat dia org semua. Ada y kata, selama ni guna produk mahal tapi hasilnya x seberapa. Yesss... saya dah jumpa produk yang dicari!!!

22 comments:

Nazz@Purple said...

Mak nazz pakai ni..aritu dia cerita..kwn2 dia tegur..mak nazz dah cerah la..heheheeh..kembang mak nazz.

THE LEKAT LEKIT STORY said...

sygnya sy tak sesuai dgn produk safi rania ni.. produk safi yang sy pakai pun cuma facial scrub jer... skang ni pakai set Tia Amelia jer.. Tak kojo kan nak melampau sgt kesian lak en hubby kekekekeke

maszmadi said...

hm... walopon masz x guna safi rania gold tp rasanya produk safi memang sesuai untuk kulit asia cam kita ni..... masz guna safi balqis jerk..... alhamdulillah ok

~ yus ~ said...

Ooo...akak pun pakai Total Effects, tapi tulah harga agak mahal kan. Ada hati gak nak cuba Safi Rania Gold ni, nampak gaya bolehlah berubah produk lepas ni. Lya pun dah kata ok tu..:)

Mama Zara said...

mcm nak try jugak...mama sejak kawen ni tak pernah pakai apa2 pon, kadang tu bedak pon malas nak tempek..huhu..baru nk masuk 3 taun kawen... :(


Entry terkini:
Kemalangan? Apa nak buat ni???
Kehidupan seorang callman siri I

mamalieyna said...

best eh lya..nk cuba jugak la..tak mahal pun eh produk ni..herm..

shima said...

ku pun br nk cuba..sbb nmpk muka dh tak ceria kekeke.

Ena said...

lya,
ena pakai one set safi rania.. memg serasi.. lalala..
eh! Alhamdulillah... ;D

kella said...

oh... safi ya? kebetulan lah kita ni, kita pun baru je beli safi, tapi bukan safi rania.. safi aloevera tu.. percubaan juga setelah lama tidak memakai apa2 krim di muka kecuali ler bedak! hehe..

oklah tu lya, bajet sikit kan? harga berpatutan.. :)

kita tengok macamana perkembangannya pakai krim ni.. :)

LyNn HaMzAh said...

x pernah try produk nie...bagus yer lya...

ciK mOt ©™ said...

mot pun ingat nak try jugak...dah berusia sangat ni...weee....

munna said...

kak munna sekarang ni pakai set natasha 4 in 1 dlm RM 103 untuk 2 bulan .. sangat puas hati.. dah dekat 4 tahun pakai product ni

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lya, sy dari zaman skolah menengah sampai skang...setia pada Safi Balqis..eheheheheh

rania ni pernah guna. tapi kulit sy jd kering.
bergantung pd individu la tu

oh ya,
if nak lagi ok..lya beli serum..

Liza said...

Oh ya ka? Liza tak pernah cuba. Liza pakai campur aduk.. Night cream nivea, Olay serum...

Tp macam tak ok jerk... Maybe boleh try Safi Rania nih..

Dilla Ady said...

ye ke lya...dilla pun tgh cari2 juga produk baru..nk ilangkan jeragat nih ha..baru nk naik..

dilla pakai safi yg tutup die kaler hijau tu...tapi tak leh ilangkan lak jeragat..

ingat nk cube tia amelia...

ieda said...

kawan kat opis akak ramai yg pakai lya .. semua cakap ok ..
akak cuma pakai dia punya pencuci bila di ofice sbb dah guna marykay :)

sekamar rindu said...

salam...


puan..., puan ditag.

http://sekamarrindu2009.blogspot.com/2010/12/segmen-jom-berkenalan.html

Liz said...

Liz nak tanya..bagus kah brand bedak ini..kalu satu set pakai berapa ya? pencerah muka kah juga..? tak merah kita punya muka bila pakai?

Mata Hati said...

selalu lihat produk ni tapi nak cuba, x leh lah sbb saya berlainan jantina ;)

Roszaneza Danny said...

Salam Lya..
hehehe... kiter pakai Safi Rania jugak tau.. set siang n malam + serum.. mmg lembut n licin jer.. pasni nk try krim utk bawah mata tu.. safi rania ni murah tau.. tak rugi mncuba.. :)

MamaYatie said...

waa...ni yg bertambah2 lagi keinginan nak mencuba ni,skrg pakai simply ct..tp cam tak sesuai sngt..asyik disinggah cik J ajer..huhu..mungkin petanda nak kena tukar baru nih..

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: said...

HI... Bole cari saya di FB: Safi Rania Gold
Saya ada menjual produk safi dengan harga berpatutan untuk memudahkan kalian membeli secara online...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (132) WEEKEND (104) in N.A.T.U.R.E (95) Kata HATI LYA (94) M.A.K.A.N.A.N (75) About Me (72) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) MyHappyFamily (64) MACAM2 ADA (57) Friend (56) Asya's School (54) M.E.M.O.R.Y (52) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) Shopping (47) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) DapurLyaBerasap (45) H.A.D.I.A.H (45) Birthday (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) NuFF (33) CINEMA (32) Check-Up (32) D.I.A.R.I (31) Let's Eat (31) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (28) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Tempat Makan Best Di Kemaman (24) Tempat Makan Best Di Terengganu (24) Beauty N Health (23) MamaAsya (21) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (17) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) VillaCintaku (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) Artis (14) Bento Asya (13) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Deko VillaCintaku (10) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) PETUA (9) Idea Bento (8) KuMeowww (8) Travel (8) mama+papa+fasya (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) mama+papa (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1)