Tuesday, December 21, 2010

Tenggok Animals Di Mini Zoo Teruntum

Selepas penat cuci2 mata di shopping complex, singgah di Taman Gelora & salin pampers+mandikan asya+tukar baju. Baru segar! Dan macam biasa, asya request nak tgk animals. Budak2 mmg suka, xpe mama& papa x bosan pegi byk kali pon demi asya. Sbb inilah salah satu cara untuk asya belajar & mengenali dunia ni.Jom layan sebahagian pic :

Papa & Asya

Mama & Asya

Dekat rumah ular. Ada macam2 specis ular kat sini. Ermm.. tgk secara live ular makan anak ayam hidup. Seriau!



Ala2 tembok beso China la ni. Naik ke atas ada specis mcm monyet, tp bukan monyet. Selain tu ada Burung Unta & Rusa. Mybe ada lagi binatang lain. Sebab sampai kat burung untun, turun balik.


Sila tahan gelora di jiwa anda
Kih..kih..kih..berdekih-dekih

Me & My Family

Sebelum balik, singgah beli makanan di gerai dalam mini zoo ni

Ermmmm.. cedapnyer tengok ketam tu!

--> Sori sangat2 kalo saya tak dapat nak komen sokmo mcm biasa, nk reply komen.. Tapi saya sempatla baca blog kawan2 & komen mana y sempat kat rmh & time2 terluang di ofis.  Sebabnya, minggu ni memang bz, packing barang & fail2 y bertimbun untuk dipindah di bangunan pejabat baru. Excited sgt2!! Lepas ni blh saya upload pic bangunan baru, kerusi+meja baru. Akhirnya setelah setahun, dah siap bangunan pejabat ni.. Fuhhhhh... Dalam 23hb start berpindah & mybe 25hb dah start duk bangunan pejabat baru .

11 comments:

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

wohh~ seronok jalan2 tgk hewan.. dah lama xke zoo.. last masa zaman skula dulu..

Fieza79 said...

takkan bosan selagi tgk anak2 hepy kann..

best la nanti pejabat baru..semangat bekije pon baru..!

Dilla Ady said...

rajin ye lya jalan2 ngan asya n fain..bez ar tgk...

lum ade kesempatan lagi nk jejalan cam lya..huhu..

ieda said...

seronoknya asya dpt gi mini zoo nie .. percaya atau tidak akak x pernah lagi jejak kaki kat sini huhuh
punye lah lama duk kuantan nie mini zoo nie x pernah sampai huhuh

waa lya pindah opis baru yer .. tentu teruja kan :)

Papa Mifz said...

best lak tgk org pergi zoo nih...lama lak rasanye dh x pergi zoo...huhu

THE LEKAT LEKIT STORY said...

ada je aktiviti lya dengan family kan?? aduhai.. jelesnya

STRATEGI BARU ALONG

Yan said...

best tu jenjalan

THE LEKAT LEKIT STORY said...

lya di tag
http://duniamelekitku.blogspot.com/2010/12/pertandingan-template-tercantik-by.html

Ena said...

jalan2 lagi ye asya..

sukanya tau!..

LYaFRINA said...

letih sgt....

mamalieyna said...

pegi zoo lagi..best tuu...jln2 smbil makan nudget ye asya! ^_^

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)