Saturday, December 11, 2010

WALL PROFILE LAMA FACEBOOK pun bertukar wajah! FB MAKIN TAK BEST!

Baru-baru ni saya dah buat pasal entri PROFILE BARU DI FACEBOOK. Nampak gayanya memang profile baru tu sgt2 xkonsisten. Dan bagi mereka yang ingin dapatkan semula profile lama tu, boleh baca di link ini . Dan, saya masih setia menggunakan profile lama, tp yang xbestnyer profile lama tu pon dah berubah wajah!! Sangat2 x best!! Mula2 keliru gak nak update status kat mana.. Nok post kall wall kawan2 pun same ! Adui... lepas ni apa lagi y berubah???

WALL LAMA
Perbezaan nya boleh dilihat di kawasan y dibulat kaler merah. Kalo wall lama ni, kalo nk update status terus jer tulis dalam kotak tu & klik share.. Simple kan??


WALL BARU
Tengok pada bulatan merah. Dah tak sama dengan yang wall lama kan?? Kotak utk update status dah xada. Kalo nak SHARE status, link, dll kena klik pada button STATUS, LINK @ apa yang kat dalam bulatan tu.

RINA, AKU PINJAM WALL MU

Lagi satu, ni kes nak post ke wall lain. Pon camni, x macam dulu just tulis direct dalam kotak share tu. kali ni kena klik kat button POST tu dulu, baru blh share.Kalo, mula2 tgk, x perasan jugok. Ishhh..ishhhh!!


klik image utk lebih jelas

Dan satu lagi yang dok best, bila kita komen kat wall kwn2 fb lain, komen tu akn keluar kat wall kita macam bulatan merah diatas. kalo sebelum ni just keluar xtvt kita mengomen kat wall lain, tp xdela appear komen tu.. Ermmm, xbest kan??


PENDAPAT SAYA:
Wall asal lagi simple & kemas serta teratur!! En. Pencipta FB, tolongla kembalikan ke bentuk asal... Huhuhu

13 comments:

ZACK ENTRY said...

dah ada cara nak kembali kepada profail yang lama..

LYaFRINA said...

mcm mana?? sy mmg still guna profail lama.. tp ikon2 kat profail tu dah berubah.. tak bestnyer!! ke ada cara utk mcm dulu..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

kita tak layan FB pun, so tak kisah ;a tukar, tapi rasa cam yang lama best sikit dr yang baru ni

akmalhilmi said...

skg da gne baru kot
tp much better skit dari yg terlalu ekstrem tu
hohoho

~ yus ~ said...

Yelah tak best!! Tu pasal skrg dah kembali aktif blogging..huhu

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

haah lya, leily deactivate sari semalam..
Alhamdulillah, tgk td dh ke profile lama..
profile lama x besh, adop privacy!!

'NuReeN' said...

rindunyerr nk ber FB.. dh setahun asben x bg nureen activ... huhuuu

ibunaznoy said...

aaa yela,baru prasan kes ni lps baca entry Lya..huhu..mmg xbest la yg baru tu..

Mata Hati said...

saya pun tak suka yang bari ni. nampak lebih buruk dari yang lama. semakin menyusahkan lah. nak yang lama jugak.. lebih friendly user

shima said...

huhhu nk wat cam mana..terima aje la..dulu ms 1st dia org tukr pun rasa pelik...skrg ni..dh tak rasa ape ape..hehe

Zuraini said...

btol2..cm lagi leceh je kn..huhu

kella said...

memang tak best! sangat setuju!tengok diorang ada buat group untuk bantah profile baru ni kan?

lya: nanti jika lya kesempatan ada masa, boleh tolong doakan untuk sahabat kita.. deena.. dia tak sihat.. terima kasih lya..

MamaYatie said...

tak suka jugaa...oo boleh tukar balik yer..ok nnt nak cuba

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (133) WEEKEND (108) in N.A.T.U.R.E (98) Kata HATI LYA (94) M.A.K.A.N.A.N (75) About Me (73) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) MyHappyFamily (70) INFO (67) MACAM2 ADA (57) Asya's School (56) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (47) Shopping (47) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Birthday (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) MamaAsya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) Artis (14) Bento Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) mama+papa+fasya (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) mama+papa (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)