Wednesday, December 1, 2010

Welcoming December 2010


Pejam celik.. pejam celik... Hari ni kita dah masuk di bulan penghujung tahun 2010. Cepatnya masa berlalu. Alhamdulillah, walaupun pelbagai peristiwa & unjian y menimpa sepanjang tahun 2010 ni, semuanya dapat dilalui dengan penuh kesabaran. Dan syukur ke hadrat ilahi kerana masih diberi kesempatan untuk bernafas dimuka bumi ini. Amin..

Macamana dengan kawan2 semua?? Ada lagi ke azam 2010 yang belum tercapai?? Xpe, kita bawa ke tahun depan. Tapi kalo berazam untuk ke arah yang lebih baik & ke jalan yang diredhai Allah SWT, jgnla tangguh2kannya. Saya rasa banyak lagi perkara yang ingin saya capai pada tahun 2010 tidak tercapai kerana faktor kesihatan. Tapi xpelah, sbb semua itu hanya keinginan bukannya keperluan.

Ermmm.. saya masih juga begini. Dan pada saat entri ini keluar, saya mungkin sedang berada di Hospital Pakar. Memang dah menjadi rutin berulang-alik ke hospital demi memastikan kesihatan diri stabil selalu. Mungkin inilah harga yang perlu dibayar. Jadi, pada sesiapa yang tidak mempunyai masalah kesihatan, hargailah ianya sebaiknya. Sesungguhnya, nilai kesihatan yang baik adalah sgt penting dlm urusan seharian kita.

Ok, hari ini appoitment untuk mengetahui masalah jantung saya -MVP.. Nak tengok result ujian ECHO hari tu. Sebenarnya dah tahu pun lps buat echo hari tu.. Just hari ni untuk mengetahui dgn lebih lanjut lg penerangan dari pakar . Rasa letih, sbb selalu berulang alik hospital. Dalam bulan ni saja ada byk appoitment dengan pakar, termasuk appoitment pakar untuk Asya. Kesiannya anak mama, sbb mama sakit, tempiasnya turut terkena pada asya . Sori sayang sbb mengandungkan asya dlm keadaan mama sakit :-(

Hulurkan Bantuan Untuk Adik Afiq

13 comments:

~aSHa~ said...

ujian untuk mu sudah tiba...utk ku tak tau bila lagi....

Zaidah said...

sabar yer lya...semoga Allah permudahkan segala urusan

Fieza79 said...

suma tu ujian...moga Lya dan Asya sentiasa dlm lindungan-Nya....nk tgk Lya dn Asha sentiasa tabah ok..

az rina a.k.a jaijina said...

masing² akan hadapi ujian..kalau mu hadpai ujian kesihatan, aku plak ujianya lain..org kata bahagian masing²..kadang aku ni nmpk jek happy, tp hati aku sendu, huwaaaaaaaaaaaa..

Izan Ishak said...

moga lya tabah hadapi semua dugaan ni ye. izan doakan yg terbaik utk kesihatan lya dan asya~~

Dilla Ady said...

dilla doakan yg terbaik tuk kesihatan lya ye..

Yan said...

ALLAH memberi ujian pada yang mampu menghadapinya. Sabar ye..

Farra Dhelina said...

smga allh permudah kan segala urusan

ciK mOt ©™ said...

moga lya tabah selalu...

kella said...

Lya, samalah kita punya entri! tak sangka betul ni! cuma lya in bi, kita bm.. hehehe... sehati sejiwa kot..

kita doakan semoga Allah berikan bantuan dengan memberikan kemudahan pada lya sekeluarga..

sabar itu penting.. :)

LyNn HaMzAh said...

moga lya tabah hadapi segala dugaan...be strong yer...

Ena said...

Moga lya terus tabah..

'NuReeN' said...

Dh seminggu x tgk blog lya.. sori.. elly x sihat bebaru ni.. msk spital 6 hari..

moga lya & asya sihat.. tabah yerr lya.. semua ni ada hikmahnya...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (133) WEEKEND (108) in N.A.T.U.R.E (98) Kata HATI LYA (94) M.A.K.A.N.A.N (75) About Me (73) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) MyHappyFamily (70) INFO (67) MACAM2 ADA (57) Asya's School (56) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (47) Shopping (47) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Birthday (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) MamaAsya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) Artis (14) Bento Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) mama+papa+fasya (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) mama+papa (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)