Wednesday, March 31, 2010

My One Cafe

Oleh kerana kelmarin saya berpuasa.. So, semalam saya berbuka puasa di My One Cafe. Cafe ni baru lagi dibuka.. Lebih kurang sebulan lebih..Kat sini juga boleh layari internet dengan percuma..(bestttttt!!)

So... ini yang saya order... Untuk saya Laici Ais & Fai Milo Ais..
Asya???? Tu PUTING dia tu.. daaa cukup!!

Menunya pula... Fain order Nasi Tomato.. . Fain kata OK nasi tu.. Dan saya Mee Kari...Errmmmm,, boleh tahan sedap.. Tapi kalo lg pedas bru best.. Asalnya saya nak makan Mee Chalong..tp xde la plok.. Utk asya order nugget n sate tu utk pcuci mulut. Act...pada asalnya sy ingat cafe ni sediakan western food.. Rupa2nya dia makanan y dsediakan dsini semuanya makanan melayu kita sprti nasi lemak, nasi minyak, nasi himpit, segala jenis mee..

Dekorasi cafe ni pula bertemakan moden dgn mgunakan tema kaler merah+hitam.. Cukup menarik.. Di bahagian tengah ruangan cafe ni diletakkan meja ala2 bar ...

Tu diaaaa..... Dia datang je sini, habis hancur & bising cafe ni.. hikkhikkhikkk... Bsepah makanan.. Tu la, nak suap..tp degil nak makan sendiri
****
**
*
~ Odway nak pegi cafe... susah sungguh!!! asyik nangis nk ikut papa dia je~

Tuesday, March 30, 2010

Sedih...:(

***
**
*
Dan... pagi tadi buka FB,, saya terima komen daripada abg saya.. Tiba-tiba saya rasa sebak..sedih... n pilu...
Ini la komen daripada abang saya:-
***
**
*
"Well done,Yunkil..take care..!
Ayah meninggal x silap atas riba mama or Pok mang,p.lang sempat nampak saat2 akhir ayah ,sekelip mata,batuk kuar darah,k.long n kak sa dah menangis n duduk tgh jln,p.lang yg pergi cool down,ang ader kat hostel sekolah n abang ta yg gi amik dgn keter mlm tue jugak..the unforgotten nite in my life..!yunkil rasenyer x tau aper2 time tue.."
****
**
*
Mmg time ni saya xtau apa2.. n tak ingat aper2.. Cuma ingat msa nk kafankan arwah ayah n nmpak mama menangis.. Itu jer..
~ Dan..saya pon akhirnya dapat jugak~
~~>Yunkil tu nama manja dlm adik-beradik.. Yunkil tu nama salah 1 watak budak kecik dlm cerita Jepun.. N lagu tema cerita tu femes smpai skrang..MIRAEI.... (Msti ramai y ingt lagu ni utk Final Fantasy..sbnarnya x... )
~~>Just 4 sharing... Act setiap kali saya mpublish blog... secara automatik juga N3 ni akan t'publish dlm FB.. Saya nak bgtau pon.. da xingat mcmana sy buat.. Sbb time tu sy just main tekan itu ini.. main klik2 jer..last2 tgk, tiap kali n3 baru publish..msti akn publish dlm FB.. Bgus jugak, sbb kwn2 y xde blog.. dia org komen kot FB.. Ada gak y ada blog..tp slalu duk komen kot FB( saper la org tu..hihihi)
So, kbetulan saya jumpa tutorial ni dari BLOG JEMAH.. KLIK SINI

Monica Bay Beach...

Amacam mgancam x nama pantai ni???
Tapi org2 kat sini just paggil Pantai INTAN..
Salah 1 faktornya maybe Pusat INTAN Wilayah Timur ni berada di pesisir pantai ni..
Tapi asal-usul nama pntai ni y sebenar-benarnya ialah
" Pantai Telok Mok NIk"
heheheheheheheheheheheeee...
Tapi difemeskan nama Mok Nik ni jadi Mo-Nic...
(Mo-Nic ni sy pndai2 reka jer.. hehehehehe)..
Tapi yela nama populor Mok NIk ni MONICA kot...
Tu yang jadi " Pantai Teluk Monica-Kot B.Melayu.

Act ni.. adalah xtvt hari Sabtu baru2 ni.. Sebenarnya datang sini sbb janji nak jumpa ASHA.. Tapi saya smpai lewat yang amat.. Sebab time nak ambik Asya rmh nenek dia, dia tido lagi.. Kna la kejutkn dia slow2.. Bangun tu siap2 kan dia plok.. Bila sampai j cni, trus sms ASHA... Uhuuuu.. Oleh kerana kelewatan tu.. xbjumpa la kt org.. sbb ank sha da siap mandi lg time tu..

Alang-alang da smpai cni... Terus bawak asya main jer kat Playground kat Pantai Monica Bay ni..

******

****

*

Layan jer la.... Letih da nak menaip.. Tangan sakit ni.. sembab.. dah naik merah2..

Ondwy balik tu singgah kat Pasaraya Samamaju.. Nampak something.. Saya gedik2 srh Fain beli gak.. Akhirnya dapat la mende ni:-
******
****
**
*

Asya & Sepupu dia..Hairi Boy... Balik singgah rmh nenek asya dulu ambik brg2 asya.. N trus blahhhhhh....

~~> Next week nak pegi berendam kat air Terjun.. x sabo..

~~> Semalam dapat adik kucing baru lahir...Woowww.. 12ekor skali gus.. dasyat seyhh..

Monday, March 29, 2010

Video Terhangat

video

Hikkkhikkhikkkk...

Video ni ambik malam Khamis baru ni... Masa pegi pasar malam.. Kat playground ni meriah sokmo tiap2 malam khamis n isnin...

~~~> Part asya tawaf lya tu sbb dia tnmpak air... aper lg.. trus ngamuk lps tu...

KISAH HIDUP KITA : Pemergiannya 20 Tahun Lalu

Hari ini 29 MAC 2010.....
Sudah genap 20 tahun arwah ayah meninggalkan kami semua...

Tanggal 29hb Mac 1990 yang lalu. arwah ayah selamat kembali ke rahmatullah akibat penyakit kanser.. Pada saat pemergiannya, arwah ayah berusia 48 tahun.. Masih terlalu muda.. Dan ketika itu.... saya hanya berumur 5 tahun... Masih terlalu kecil.. Dan saya x mampu untuk mengingati memori bersama arwah ayah.. Hanya sesetengah perkara saja yang saya ingat..


Tatkala pemergian arwah ayah.... Kesemua abang2 n kakak2 saya masih giat menuntut ilmu.. Salah seorg abg saya berada di Amerika, menuntut ilmu.. Dan beberapa hari selepas pemergian arwah baru abang saya tahu... Mama terpaksa rahsiakannya kerana pada saat itu, abang saya sedang menduduki peperiksaan akhir.


Arwah ayah saya merupakan bekas seorang guru.. Dan alhamdulillah.... di atas didikannya kesemua abang2 n kakak2 saya berjaya dalam karier masing2. Dari cerita abang2 saya, arwah ayah dulu terlalu tegas... Tiada masa untuk tengok tv.. Start selepas maghrib adalah waktu belajar.. Hanya saya & abang atas saya y x sempat merasa didikan dari arwah ayah..


Dan... sejak pemergian arwah, mama la org y bertungkus lumus mgantikan tempat arwah ayah untuk menyara dan mendidik keluarga.. Saya kagum dengan kekuatan mama.. Berdiri di atas kaki sendiri.. Dalam mendidik anak2 sebagai bukti kasih sayang yang mendalam terhadap arwah ayah..


Dan... satu perkara yang memang saya ingat smpai sekarang... Tatkala melihat air mata mama sewaktu arwah ayah dikafankan.. Mama masih terlalu muda pada waktu tu.. Tapi alhamdulillah, semuanya berakhir dengan baik..


Semoga Roh Arwah Ayah dicucuri Rahmat
Al-Fatihah

Beautiful View Di KEMASIK BEACH

Jumaat baru2 ni bersantai di Pantai Kemasik. Orang pon ramai... Memang meriah & suka sangat2 dengan suasana kat sini.. Tapi kali ni, air di anak sungai kering kontang... Mybe sbb cuaca sekarang yang panas & kemarau..


Tengok..... Memang cantik yang amat.. NICE VIEW!!! Pantai pon bersih lagi.. Kalo tengok pmandangan keseluruhan mmg kagum sgt dgn ciptaan Allah ni.. Ditambah lagi, perahu-perahu nelayan y colourful di pesisir pantai.. Mmg nmpak cantik.. Kalo x panas, mmg nak pegi bgambo dkt perahu tu.. Kalo guna DSLR lagi bagus kualiti gambo..

Jejaka ini yang dihimpit dua jelitawan... Siapakah pilihan hati jejaka ini????

Semasa berjalan.. habit asya.. kalo nmpak je budak seusia dia.. habis ditegurnya... Aiyokkkk.. kuat ngorat betul dia ni.

Berposing di Menara Repunzel (hehehehehe... pandai2 jer aku kasi nama..)

Sampai kat kawasan lapang... apa lagi... melepaskn perasaan la... X leh nak pegang langsung.. Berlari situ sini.. Yang jadi mangsanya.. papa asya la sibuk duk kejor situ sini.. Mama??? Mstika harus slalu bsedia.. kot2 ada aksi y menarik.. mstila nk ambik gambo.. hehehehehe...

Rehat jap... Dah legguh kaki tu.. Sambil tu makan biskut..

Mama pun tumpang sekaki nak bergambo dgn asya.. Kalu time mama,, selalu marah2.. Kalo time papa ok jer dia ni... Aiseyyyy... asya x sayang mama k???

Misi diteruskan... Kali ni menuju ke pantai... Air besor.. Mmg ramai yang berkelah hari ni.. Masing2 bawak tikar.. Macam best jer.. Bila la kita nak berkelah plok???

Waaa... kat sini sangat2 cantik.. Air dekat jeti ni mmg jernih sgt2.. Boleh nampak ikan2 n batu karang.. sgt2 cantik.. Ada orang memancing kat sini..

Lepas jer asya... mula la kehulur & hilir.. Asyik sebut " uker aju... ainnnn airr" .. Maknanya nak srh buka baju dia...nak main air... Yang Fain tu, bukan main posing.. Konon2 tu macho la...

Kali ni dengan mama pula...

And..... My Fovourite pic...

*****
****
***
**
*
Lepas tu pergi makan jap dekat gerai di tepi pantai & terus ke Mesra Mall..
Beli barang sikit.. Kat sini saya nampak macam someone yang sgt2 familiar.. Tapi sy xtau yer k tidak... Someone itu... LEILY... hehehehehe... LEILY adakah awak????
Time tu saya baru sampai, nak parking kereta..
LEILY... awak ke tu??? ehehheheehe..
====================
Ni kira 2nd time asya sampai sini... Yang 1st time dtg sini dulu.. dia kecik agi...
Nak tengok ker????
====================
~~~> oooooo.. pandai erk LEILY... p dating dengan ASHA...
~~> ASHA kata blog ni kena diet.. sbb masa timbang blog ni dapat 0.85 sec...OK... tunggu eh saya diet... Dah ngajuk ni.. hehehehehe...

Sunday, March 28, 2010

Asya Beli Sarapan Untuk MAMA....

Tunggu papa dulu...
Sementara tu asya main2 kat luar dulu...
ayoyoyoooooo... time ni xde air la... ada pembaikan kat paip depan..
Fain n asya jer yang sempat mandi...
saya?????

Aikkkk.. mcm penari ballet plok..


Masuk jer kete... terus...... Skarang kuasa veto d tangan asya... Tempat mama dah dirampas asya... uhuhuuuuu... mama da direject ke belakang... siannyer

Banyaknyerr kuih... Saya x dapat ler nak turun... Apa2 pon, pandai asya belikan utk mama.. (**padahal papa dia yang beli... hehehheeh)

COMING SOON:-

XTVT MINGGU INI.... KAMI KEMANA?????

Friday, March 26, 2010

Minyak Jagung : Naikkan Berat Badan Si Manja

Just nak kongsi sedikit info yang saya dapat daripada Nurse yang merawat Asya.. Asya ni sebenarnya mempunyai masalah berat badan yang tak selari dengan umurnya.. Bayangkan umur asya dah 1 Tahun 4 Bulan, tapi timbang baru2 ni baru 6.9KG... Jadi, nurse ada bagi sedikit ilmu yang bermanfaat untuk kita kaum2 ibu..

Minyak Jagung ni bukan sahaja dapat melembutkan kek.. Tetapi ianya juga dapat membantu proses tumbesaran anak anda.. Jadi, jika ingin masakkan bubur, campurkan sedikit minyak jagung ni dlm bubur yang ingin dimasak tu.. Selain itu, kalau ingin goreng ayam, nugget @ sosej utk anak anda... Gorengla dgn mgunakan minyak jagung ni.. Insyallah, ianya dpt membantu meningkatkan berat badan anak anda..

Selamat Mencuba

**Ececececec,,, tiba2 saya rase n3 kali ni.. skema sgt ayatnya...

**Jom tengok KHASIAT PISANG di SINI.

HULURKAN BANTUAN UNTUKNYA : PUAN HARYANI

Thursday, March 25, 2010

Hukum Orang Islam Masuk Gereja ???

Salam semua.. saya xnak timbulkan kontroversi disini. Just untk berkongsi sedikit pendapat.. Act.. picas ni diambil dari blog kawan rapat saya masa zaman sekolah iaitu Rabiul, yang merupakan salah seorang wartawan. Kalo mereka orang Kemaman, mesti taukan gereja ni kat mana... Apa2 pun, saya x berani memberi sebarang komen terhadap tujuan wanita itu.. Sebab setahu saya, di gereja ini juga... (kalo x silap), adalah sebuah taska.. Mungkin juga wanita ini memilih taska disini sebagai tempat anaknya menuntut ilmu...

Hasil carian di Google

Hukum masuk gereja :-

Hukum Masuk Ke Gereja Hukum dasar seorang muslim masuk ke gereja adalah mubah atau boleh. Namun bila di dalamnya sedang diadakan upacara keagamaan, maka kita diharamkan hadir di dalamnya. Meski pun ada juga yang tidak mengharamkannya.
Namun para fuqoha berbeza pendapat tentang hukum seorang muslim memasuki gereja.


1. Yang Memakruhkan
Ulama di kalangan mazhab Al-Hanafiyah menyatakan bahawa makruh hukumnya seorang muslim memasuki gereja atau tempat ibadah orang kafir.
Sebab tempat tersebut merupakan tempat berkumpulnya syaitan bukan kerana seorang muslim tidak mempunyai hak untuk memasukinya.

2. Yang Membolehkan
Para ulama di kalangan mazhab Malikiyah dan Hanabilah serta sebagian ulama Syafi'iyah berpendapat bahawa seorang muslim diperbolehkan memasuki gereja atau tempat ibadah orang kafir lainnya. Tapi sebahagian yang lainnya mensyaratkan harus ada izin dari mereka yang menggunakan tempat tersebut. Keterangan seperti ini boleh kita baca pada kitab Kasyful Qana' jilid 1 halaman 294 serta kitab Hasyiyatul Jamal jilid 3 halaman 572. Oleh karena itu hukum memasuki gereja seperti halnya untuk menghadiri perkawinan atau bertugas melakukan pekerjaan tertentu, bukanlah sesuatu yang diharamkan. Asalkan selama orang muslim tersebut tidak melaksanakan hal-hal yang bertentangan dengan aturan-aturan agama. Meskipun demikian, sebaiknya dia tidak melakukannya (masuk ke gereja) kecuali jika perlu dan mendesak.

Yang Mutlak Diharamkan
Sedangkan hukum memasuki tempat ibadah orang kafir pada saat mereka sedang merayakan hari agama mereka adalah haram. Sahabat Umar bin Al-Khattab ra berkata:
"Janganlah kalian memasuki tempat ibadah orang kafir pada saat mereka sedang merayakan hari agama mereka, kerana kemarahan Allah akan turun kepada mereka."

~~~> Kalo saya. lebih baik saya hantar asya belajar kat PASTI..

~~~> Pagi tadi tbaca N3 yang cukup sedih dari blog FIDA....:- ADIK NAK TANYA JE ...

HULURKAN BANTUAN UNTUKNYA : PUAN HARYANI

Wednesday, March 24, 2010

Hulurkanlah Bantuan Untuknya......


Salam semua teman-teman blogger & juga pembaca-pembaca yang menyinggah di blog ini... Diharap semua pembaca dapat mempublishkan kisah ini di blog masing2..
Kelmarin, sewaktu membuat lawatan balas di blog BUJANG SUSAH ... Saya telah tjumpa satu entry yang bagi saya amat menyentuh jiwa saya.. Kerana saya pernah melalui kepayahan & kesakitan itu.. Selepas itu, saya berusaha untuk berhubung dengan Puan Haryani (YANI).. Akhirnya hari ini saya dapat berhubung dengannya.. Melalui YM pagi tadi..

Kisahnya:-

Pn. Haryani Mat Hussien merupakan seorang ibu tunggal kepada 3 orang anak telah mengidapi penyakit saraf (Guillan barre syndrome A.I.D.P Axonal Variant) iaitu lumpuh separuh badan, enemia dan chronic gastritis (usus terlalu nipis) . Beliau telah lumpuh separuh badan dan kemungkinan besar akan hilang deria penglihatan.

Kini Haryani disara oleh ibunya seorang guru yang terpaksa mengambil cuti selama 3 bulan untuk menjaganya. Sepatutnya puan Haryani akan menjalani pembedahan di HUSM pada 18hb Mac 2010 baru2 ni. Namun hasil perbicaraan saya dengan Haryani pagi tadi melalui YM.. Pembedahan itu akan di dianjakkan..

Program Bantuan Ikhlas Pembedahan Puan Haryani telah dilancarkan di Facebook. Tetapi feedbacknya amat tidak memuaskan. Sehinggakan jumlah wang yang terkumpul untuk pembedahan esok (RM8++) masih tidak mencukupi.

Diharap sesiapa yang berkemampuan tampil membantu :-

Nama: Haryani Mat Hussin.
No Account RHB Islamic Bank: 1-62139-0006744-7
Maybank: 164034266923
No. Telefon: 014 725 7787

Anda juga boleh menghubungi Puan Haryani di FB..:-
KLIK SINI & SINI

p/s:

sedikit pembetulan... sebenarnya ibu Haryani juga dalam keadaan uzur akibat penyakit kencing manis & bukan bcuti kerana nak menjaganya.. Semua kerja-kerja rumah haryani lakukan sendiri seperti memasak... Cuba anda bayangkan??? Macamana mungkin insan ini melakukannya??? Haryani hidup sebatang kara, tanpa seorang suami disisinya. Harap sama2 kita membantunya.. memberi kembali sinar dalam hidupnya!!

Sarjan Raoh Wedding Caremony : Poco..poco...poco


 
Anak-anak polis marin yang menjayakan tarian poco-poco..
Hehehehhehe.. senang je langkah dia erk...

Menu yang dihidangkan Nasi Beriani!!

Sempat lagi tu.... Tapi x berapa nampak ar bot2 polis kat balakang tu..
*****
***
**
*
KALU NAK TENGOK PENARI LAGI BEST

JOM IKUT:-

******


*****


****


**


*
Haaaa... yang ni sekali gelek... Habis tunggang langganggg!!

Tuesday, March 23, 2010

Pondan Malaysia disunting warga Britain

LONDON - Seorang lelaki Britain, Ian Young menyunting seorang mak nyah warga Malaysia yang dikenali sebagai Fatine untuk menjadi 'isterinya', lapor sebuah akhbar semalam. Ian, 30, yang memiliki sebuah syarikat penyelenggaraan hartanah berkahwin dengan Fatine, 36, dalam satu majlis sivil di sini Mei lepas.

Dia berkenalan dengan Fatine di sebuah kafe Starbucks di Menara Berkembar Petronas, Kuala Lumpur pada Ogos 2006 ketika dia bekerja sebagai pegawai keselamatan di Malaysia. Terpegun dengan kejelitaan mak nyah tersebut, Ian yang pada mulanya menyangka Fatine seorang wanita, cuba memikatnya..

Lelaki itu berkata, keserasian antara mereka menimbulkan bibit cinta dan dia berasa bertuah dapat bertemu dengan kekasih yang mengambil berat dan pandai menjaga hatinya. "Saya tidak peduli sama ada dia seorang mak nyah. Saya mencintai keperibadiannya. Bagi saya Fatine seorang wanita yang cantik dan menawan," kata Ian yang sebelum ini mempunyai seorang teman wanita berbangsa Inggeris. Fatine atau nama sebenarnya Mohammed Fazdil Min Bahari mengambil hormon wanita sejak berusia 17 tahun.

Jurusolek itu tidak mahu melakukan pembedahan penukaran jantina kerana takut pada risiko di samping gembira dengan keadaan dirinya yang sedia ada. Pada Disember 2008, Ian membawa Fatine ke Britain dengan menggunakan visa pelawat tetapi 'isterinya' itu kini bakal dihantar pulang Malaysia kerana tinggal di negara itu melebihi tempoh enam bulan.

uhuuuu.... aperrr nak jadi???? aper nak jadi???? Tiba2 t'fikir.. dia kawin ikut adat islam k kristian??? Kalu ikut islam pon, cnfirm x sah jugak.. Kalu ikut kristian???(masyallah...)

~~> N3 ni 100% dicopy dr email..

Monday, March 22, 2010

Wedding Caremony : Geng CUTE VIRUS CLUB

Hari Jumaat bru2 ni attend majlis kawin lagi..
Bak kater geng ofis pagi tadi....
Sekarang ni musim mengawan,, tu yang majlis kawin situ-sini...
Kali ni join rombongan dari pengantin lelaki, merangkap jiran kat mama saya..
Dan juga merupakan ahli Kelab Skuter Cute Virus..
Skarang ni dah tkubur ... sebab masing2 dah ada komitment sendiri..
Lainla dulu2 masa muda2 remaja...
Saya & Fain pon Ahli CUTE VIRUS...
Pernah la masuk majalah Scooter... sekitar tahun 2005 kot.
Masa tu dah nak airbrush scooter.. Tp x sempat... kusss slamat!!
Saya nok jadikan skuter saya cam kete HERBIE tu...
Kenangan bersama ... Skarang dua2 daaa jual!!!
Iniler pegantinnyer... Picas x ok.. sbb srh ank sedara y ambik.. huhuuu...Time bsnding x dpt msuk, sbb sesak yang amat.. Tapi... i likeeeee sgt2 pelamin tu.. simple dimple!!!
Wajah2 penting ni.. Harus g'interframe!!!
Tatkala menjadi Pelarian.. Bertapa dibawah pohon CERI...
*****
***
*
Cam biasa ar... Balik rumah... rehat2.. buat aper yang patut.. Dlm kul 4++ kuar balik.. Bawak asya ke sini:-
***
**
*
Suka sgt2 tgk pic ni!!
Hari ni, last asya pakai baju ni.. dah sendat n ketat.. akan diwakafkan la...
Panjat...panjat.... jgn jatuh tergoleh daaa!!!
Yiiihaaaaa... yang tudung hitam tu, slalu giler gambo... sabo yer asya!!
****
***
*
Tiba2 dpt pagilan telefon dari mama:-
MAMA : Bakpe g keje awal sgt???
FAIN : Haaaaa.... Ni kat taman eh...
MAMA : Doh ni pagi ke petang???
SAYA : wakakakakkakaka.... mama ngigau!!! skarang kul 6.30 ptg... bkn 6.30 pagi!!!

Saturday, March 20, 2010

Nasi Sup Pantai Marina @ Telaga Simpul

Baru2 ni lunch dgn geng2 ofis dekat Pantai Marina... Kat sini mmg sntiasa full... Mmg spanjang gerai penuh.. Tenang duk sini... Berangin..
 
Menu yang paling glemer kat sini NASI SUP... Mmg best..
 
Masa duk nunggu makanan sampai.. Tiba2 tnampak kelibat seseorg.. Tapi xpasti betul k tak.. Tapi time dia jln tu, ramai mata memandang.. Cun dia.. Sedap mata memandang.. Adakah dia Juliza Adlizan??? @ pelanduk 2 serupa.. Tapi rasenya mmg dia la.. Tgk plat kete dia pon W... Mybe la kot!!
 
Baca doa dulu.... Terus kenyang perut yang bgendang gendut...
Amin... syukur krn dapat menikmati rezeki hari ini..

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)