Wednesday, January 19, 2011

Asya & Lolipop : " Katakan Tak Nak Pada Yang Manis-Manis ! "

Samb. pic daripada entri

Indah dipandang.... Manis dimakan..
Padahnyer... Rosak gigi!

Lepas ke Megamall, terus ke East Coast Mall (ECM), jln2 cari sakit kaki. Sedang syok duk berjalan, nampak la kedai y jual pelagai jenis gula-gula & coklat. Biasalah, lolipop y kaleful ni, mmg menarik minat budak2 kecik sampai terjerit-jerit nak kan lolipop tu.. Ok.. kali ni jer!

Bila dah hais tawaf satu ECM, nak balik baru buka lolipop tu, sbb nampak lolipop tu dgn baju y asya pakai cam matching jer.. terus terjadi agenda klik..klikk kamera.

Bersungguh gigit! Habisla gigi  tu!

Suka sgt mkn manis2 ni! Adoi!!

Sampai menjilat jari! Asyik sungguh..

Bagi sikit lagi peluang, sebelum tarik & buang!

Ok...last!!

Hari ni baru masuk keje, setelah 2 hari MC. Kalo ada bosan dgn pic2 ni, sori yer.. just my own collections!

22 comments:

mamalieyna said...

wooooo asya makan gula2 besar punya..habis ke?..hehe...arif tk perasankan gula2 ni lg..hehe..so, tak pernh mencuba...

p/a ala lya tempek je pic byk2 pun, kalau org tak suka, tak yah la tengok..tp apapun auntie eina suka tau! ^_^

ciK mOt ©™ said...

hai lya....hai asya...nak sikit gula2 tu...acik mot tak pernah bli dan makan gula2 gini...

Ena said...

mAAAIHHH!! besornya lolipop asya... abis ker tu yang? hihihi..

mummy_ayu said...

Ian & Iris pun suka sgt lolipop..and pernah gak belikan yg besar mcm nie..bukan abis makan pun..last2..ke tong sampah gak...

mummy_ayu said...

napa mc?sapa tak sihat?..harap cepats embuh..mana ada boring..suka tgk aksi & gelagat asha & mak dia pun..he he he..

shah-kayrul said...

sedap tgk lolipop tue...colourful tul....bdk comel cam asya suka kiter yg besar nie pun lg suka...cuma malu nak beli jer...hehehhe

LYAfrina said...

mamalieyna:

hahaha.. x habis pon.. biasa la. dah beso, reti dah milih nak itu ini.. nmpak plok kalerful g2,, lg la menarik minat.

-- hehehe,,lps ni tepek byk lagi.. jgn bosan yer!

-----------------------------------

ciK mOt ©™ :


hi CM.. slamat pagi!!!'nk ke??? x payahla.. nnti gigi rongak mcm asya..

-----------------------------------

Ena :

x hbs pon ena..lps tu trus cmpak.. eee..lya xleh la mkn ni..manisss

-----------------------------------

mummy_ayu :

itula.. besar sgt. manala habiskan... biasala bdak2.. mmg nak kalo nmpak something y menarik perhatian dia.

ayu..lya la x sihat.. darah tinggi.. arini dh ok sikit,, tq yer :-)

ieda said...

alaaaa mama nie .. biarlah asha nak makan .. sesekali kannn
haaa ker mama yg x tahan tgk nie ?? heheheheheh :)

'NuReeN' said...

nureen pernah beli skali ja kat elly pastu x beli dh sbb besaq & kotoq baju.. tue pon di jerit2 nak sgt2.. betol la clrfull ni menarik minat bdk2..

x der jemu la lya.. best perr tgk telatah anak2 kan..;)

Farra Dhelina said...

amboi besaqnya loli asyaaa..... hehe

Cik Jue said...

lya dah sihat ke....
mana ade boson suka tengok asya ngan lolipop..tapi jaga2 manis tue...sweet n comel

makdara TERdiva said...

amboi anak dara kemain lagi dia.. :)

Fieza79 said...

Lya...hati2 dgn pemanis itu...gigi Irfan rosak gara2 itu la...tanpa kawalan satu masa dulu maka jadi la mcm tu...nk salah siapa kalau pengasuh terlalu syg kan Irfan dahulu nya...hari2 asik jamu gula2 je...smpai bekal kan bawa balik ke umah...huwaa..

kella said...

chedapnyaa..

lya kita penggemar lollipop tau! stok lolipop sentiasa di rumah! heheheh.. leh geng ngan asya..

asya.. gimme five! huhuu

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

uish..habis ke asha makan gula2 tu?besarrr punya

Dilla Ady said...

lya tak sihat ye..mkn ubat tau..

hmm...tak suke bile acha makan gule2..die da la tak nak gosok gigi..

sib baik kt sini takde jual lolipop..kot tak mesti jerit2 nk jugak..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

balqis pun kita jarnag bagi amkan gula2 ari tu ada beli gak yang besaq ni tu pun dia yang dok nak sangat2 tak bagus untuk gigi kan...comey asya with sweet colurfull tu...

Zaidah said...

agak2nyer bape lamalah yerk asya nak habiskan lolipop tu.....punyalah besar n colorful ...sampai comot asya makan...

h4ni3 said...

hehe
budak2 ni selalu nak lolipop tu sbb kaler dia jer
bila dah makan, sikit jer, pastu taknak dah

AngahSayang2314 said...

heheh abis comot si kecik makan ye hehehe

lily@mummyQistina said...

wahhh...cedapnye Asya mkn lolipop tu yer..hingga menjilat jari.. :)

Ain said...

ain tak pernah belikan untuk anak2 lolipop macam ni...

kalau dorang tahu benda ni sedap, mesti tiap kali nampak menangis nak...

huhu...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (114) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) MyHappyFamily (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (57) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (48) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (43) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) NuFF (33) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) mama+papa+fasya (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Tempat Makanan Best Di Kuantan (4) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)