Tuesday, January 25, 2011

Baru balik dari EMERGENCY ROOM


Fuhhh.. letih.. terkejar-kejar.. Dalam pukul 10am++ dapat call dari mama. Katanya ada makhluk dalam telinga asya.. Menangis & sakit sambil pegang telinga.. Patutlah semalam asya menangis sakan, xleh tidur. Rupanya dia sakit dalam telinga. Terus saya call fain gtau, suh ambik saya kat ofis cz nak bawak asya g ER. Dah terbayang, mesti time nak buang makhluk Allah tu akan mgelupur & menangis sakan.

Sampai jer kar ER, terus daftar & masuk dalam.. Ermm cam biasa, jumpa doktor adalah part yang paling asya suka.. Suka sgt kalo doc letak steteskop kat dada dia. Sampailah saat nk membuang makhluk tu, baringkan asya atas katil ER. Doc arahkan Fain pegang kepala asya & nurse pegang tangan & saya bahagian kaki sbb takut bila asya meronta akan menyebabkan kecederaan bila nk masukkan alat tu dalam telinga.

Alih2... asya rileks jer. Sikit tak nangis.Tapi adalah kesan luka sikit dalam telinga asya kesan alat y doc gunakan tu :-( Kembang semangkuk bila nurse kata gud girl.. Cz katanya, biasanya budak lain bila pegang je terus meronta n menangis.  Kalo nak tau, asya part jumpa doc mmg no poblem, mmg dia suka jumpa doc.. Iyerla.. asyakan doctor to be. Insyallah...  Mybe sbb asya dah terbiasa dgn hospital sejak dari dalam kandungan lagi kot :-)

22 comments:

shah-kayrul said...

bahayanyer...binatang apa yg masuk tue????

THE LEKAT LEKIT STORY said...

apakah makhluk itu lya??

dakcik said...

lorrr.. ape makhluknya?? bahaye tue..kalo ank sy harus meraung1 hospital..huhu

oYa said...

masuk pirah ke..icha kena gok pakat kejong ramai2....sebab napok sepel dlm tinger berdarah pah

Ain said...

gud girl la asya...

kalau sarah, masuk klinik jer dia dah nangis. tak tau la apa benda yang dia takotkan...

mummy_ayu said...

bagus la asya nie...goog girl sgt..
apa yg masuk telinga dia?
sekarang dah ok dah...?

LYAfrina said...

TO ALL :-

tq semua... alhamdulillah semua ok.. makhluk tu ialah PIRAH(org ganu pgil) @ lebih dikenali sbg KUTU BABI.. nk ltk pic makhluk tu geli....

shima said...

huh?dr mana kutu tu dtg

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

agak dh kena pirah...
huhuhu, sakit mmg sakit , dop padan kecek binatang tu.. :P
kecek2 lu sy rajin gop kena, dekpom tido ngan kucing sokmo..
sian ke asya op.. sakit r telinga, org tua pn leh demam

shah-kayrul said...

kutu babi...cam pelik jer benda alah aper tue...

kayrul TAG lya utk segmen baru....

http://sedetikilham.blogspot.com/2011/01/aku-hangat-nak-join-bloglist-jejaka.html

jgn segan2 nak join....

LYAfrina said...

SHIMA :-

KUCING KOT.. SBB LYA BELA KUCING. LG PON SKARANG MUSIM BERANGIN KAT SINI.. TERBANG MELALUI ANGIN K.

-----------------------------------

LEILY:-

ITU R.. DAROH GOK TINGE ASYA TD.. KALO KNA KAT MATA BGKOK R.. TP DLM TINGE SIB BAIK X DLM SGT..KALO X, NYEKSA R.

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

bagusnya asya...my raisya lak..bab jmpa doktor yg plg dia xsuka...klu before jmpa doktor blh suka2..tup2 masuk bilik doktor terus nangis..xsmpt nk duduk pn lg...hehehe..
ooo..kena pirah ker?huhuhu..sakit 2...

ciK mOt ©™ said...

hurmm...sian kat asya...tapi asya kan strong girl...

Zaidah said...

klu kutu babi memang susah nak ditanggalkan...mak pernah kena kat mata...bila dah tanggalkan kesannyer bleh menyebabkan kudis...

Fieza79 said...

alahai kesian asya...bendasing masuk dlm telinga mmg sakit lah...hadoi...

Rizziela said...

Siannyer kat asya..nasib baik dia suka jumpa Dr..kalau tak mengelupurlah orang nak pegang telinga dia kan...

kella said...

lya, minggu lalu, nenek kita pun kena pirah gok! dalam telinga gok! tapi dah dalam sangat, doktor bagi ubat cecair masuk dalam.. kasi mati.. bengang jap telinga katanya!

apa pun! asya so cool!
da best la anak buat aunty nih!
(eh tetiba jadi anak buah lak! )
boleh kan asyan :)
bila nak jumpa asya nih..

cik dah ganu kiter said...

lya..petua hilangkan pirah kan senang ajer..dl fatihah pernah kena gak..
guna air tembakau yg org selalu hisap rokok daun tu..celup2 air sket pastu amik la putik kapas tu colek kat makhluk jahat tu..lps tu skali cuit jer terus jatuh...x meraung2 dah..sbb kutu babun tu mati...

Cik Jue said...

good girl..farisyah dulu pernah masa tu umur 8 bulan..menangis satu hospital..yang tak tahan cik jue ikut nangis....last2 doktor halau keluar..dah siap semua baru panggil masuk...tengok farisyah dah lemah sambil tersedu2..

munna said...

mesti sakit kan...sian asya... munna pun pernah kena gigit dgn makhluk ni sebab ada 4 ekor kucing kat rumah...

Liza said...

harap2 asya dah ok, liza pun pernah kena, mmg rasa sakit dan tak selesa

Mama Zharfan said...

asya good girl!! jrg tau budak1 suka jumpa doc ni heheh

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (111) in N.A.T.U.R.E (98) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) MyHappyFamily (71) INFO (67) MACAM2 ADA (57) Asya's School (56) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (47) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) mama+papa+fasya (15) Artis (14) Bento Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)