Monday, January 3, 2011

Best jugok jadi HOUSEWIFE yerrr

Dah pukul brape ni baru sempat update blog. Pagi tadi ke klinik Asya, checkup bulanan. Oleh kerana lambat siap & kebetulan ada urusan kat bank & TM jadi terus EL hari ni. Alhamdulillah, perkembangan positif, walaupun time ni asya x sihat n demam tapi berat badan x menurun & naik 500 gram.. Selepas settle semua urusan, sampai kat rmh dalam kul 1 lebih. Asya tidur. Tgk cuaca ok jer hari ni, terus masukkan kain dlm mesin & jemur. Kalo x hujan jer manjang.


by google

Ermmm.. best je  duk kat rumah. Santai g2 atas katil sambil layan blog boleh tgk drama korea kat TV3. Rupanya ada citer Korea skarang ni yer. Ni yang rasa nak jadi surirumah ni.. Mcm pic ni ok x?


Ok.. Keje dah berehh
 5 minit dari sekarang............. saya akan serang blog kawan2 semua!

19 comments:

~ yus ~ said...

Akak sejak jadi surirumah tak pernah sempat tengok drama korea ke apa ke. Biasa dpt tgk drama yg pukul 5 petang punya tu je. Itu pun kadang2. lebih suka layan blog sebenarnya..hehe

mamalieyna said...

ooooh kt sini hujan la lya..kain tak berjemur lagi (eina onleave today-arif demam loo..huhu..)

herm..mmg best eh goyang2 kaki kt umah..ngee...

MamaYatie said...

happy new year Lya..

ok la tur, ada perkembangan baik tuk asya..tumpang hepi.

sekali sekali seronok jadi suri rumah,lama2 rasa cam bosan jugak..asyik duk ulang benda sama hari2..hehe

munna said...

kat temerloh ni hujan sokmo lah lya.. kain jemur 2 hari pun tak dan nak kering... munna ingat nak jadi surirumah gak lepas dapat anak 2 hari tu tapi tgk takde benda nak buat asyik boring je baik kerja...

mummy_ayu said...

alhamdulillah..good news for Asha..harap makin baik je nanti..
oooh...suka ye leh relax2 kat umah..

~aSHa~ said...

asha nak jadi surirumah ni...tapi tuk 3 tahun je...eheheheeh..nak petik epal sekali semasa jadi surirumah tu...doakan suami asha dpt ye pg ke negara ada epal..ehehee...tq

~aSHa~ said...

eh lupa nak ckp..syukur asya dah naik 500 gram..anak2 sha aritu kepelikan skit nurse tu..sbb grafnye dua2 menurun..heran tul...sblm tu naik mencanak sampai tak logik..rupanye salah kiraan..dah tak tau naik ke turun..

kella said...

oh... lya memang ler best lya weh...
seminggu cuti cam best sangat2.. tunggu suami pulang aje.. :)
perasaaan begitu memang enak!

Ain said...

tumpang gembira progress asya bertambah baik...

duduk rumah memang seronok, tapi sekali anak2 berperang rasa nak lari jer masuk ofis...haha

nasib baik sekali sekala jer, kalau hari2 darah tinggi kita dibuatnya...

papepun, ain teringin nak bergelar surirumah sepenuh masa satu hari nanti...

maszmadi said...

alhamdulillah asya semakin sihat hendaknya... ameen

swonoknya jadik housewife yerk..... hehe

Yan said...

Jadi housewife lagi best kalau ada bibik dan tiap bulan hubby belanja suruh sopping..hee

Farra Dhelina said...

klu ikutkan ht fra nk je dok umh, takmo keje..

tpiiii disebabkan ddk dgn MIL..adehhhh fkr berjuta kaliii hehehehehe...

THE LEKAT LEKIT STORY said...

sekali skala ok jer jd surirumah tp lama2 bosan.. nak2 lg yg biasa keja.. sy pun br je nak serasi dgn jawatan suri rumah ni.. kekekekeke.. a

Zaidah said...

sekali sekala memang seronok duduk kat rumah tapi klu dah lama tu boring jugak....duduk rumah lagi penat daripada pergi kerja...semoga asya sihat sentiasa..

fazilzura said...

xjln pun kt umh kite...

mmg besh dok umh, zr pun 1 migu ni dok umh jaga akil..cz dia baru bersunat

ieda said...

waaa siap golek2 atas katil .. akak hari nie very the busy . ... sok relax lah .. nak jalan sakan umah kawan2 kan dikk :)

alhamdulillah asha dah ok sikit .. tambah berat tuu ok lah jgn turun , merisaukan ..

h4ni3 said...

sesekali best kot
kalau tiap2 hari.. errmmm.. mau mati kutu jugak kalau tak buat keje sampingan
hehehe

shima said...

ku tak sesuai kut..kekek..kejap je buleh la..lama lama ku busan ler

AngahSayang2314 said...

wah bestnyerrrrrrrr layan guling2 kat umah cuti lagi ko???

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (133) WEEKEND (107) in N.A.T.U.R.E (97) Kata HATI LYA (94) M.A.K.A.N.A.N (75) About Me (73) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) MyHappyFamily (68) INFO (67) MACAM2 ADA (57) Friend (56) Asya's School (55) M.E.M.O.R.Y (52) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (47) Shopping (47) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Birthday (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) Let's Eat (32) D.I.A.R.I (31) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (28) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) MamaAsya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) Artis (14) Bento Asya (13) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) mama+papa+fasya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) mama+papa (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)