Tuesday, January 25, 2011

Dinner @ RESTORAN SINGAMAS

Ni bukan la dinner semlm... Tapi dah lama, awal2 tahun aritu kot.. Tp baru sempat nk upload sini.. Jgn main-main.. SINGA ni banyak MAS... Sebab tu nama RESTORAN SINGAMAS kot... Ekceli, restoran baru jer buka. Dan ni 1st time dtg sini, cam biasa hobi Fain suka terjah mana2 kedai@restoran dan secara tak lansung cam support bini dia y suka berblogging ni. Areanyer di Taman Chukai Utama dekat Balai Bomba Kemaman &restoran ni sederet dengan NIOSH.
Deko kat dalam restoran ni sgt2 simple & menyenangkan sebab tak terlalu padat. Sesuai kalau nak bawak anak-anak kecil cz ruangnya yang luas setiap space antara meja ke meja. Dan y paling penting, restoran ni sangat2 bersih! GRED A.

SEMENTARA TUNGGU MENU SAMPAI

yang ni sibuk dengan putingnya

yang ni termenung jer manjang

hok ni plok kontrol cun sokmo

kontrol ensem jugok!


OK... Our dish

asya punyer


saya punyer SPAGETTI BOLOGNISE

silakan...

Fain punyer, Char Kuew Tiew.. Pic tu terdelete la plok!


*
*
*
*
Apa yang pasti harga kat sini memang berpatutan dengan makanannyer.. Sedap!! Saya terliur tgk org kat meja belakang makan LAMB CHOP.. Punyer la besor bapok Lamb Chop tu. Insyallah, ada rezeki & kesempatan nk try mkn lamb chop kat sini.. Lamb Chop ni mmg febret saya & Fain.. Berebut sokmo.

" SELAMAT PAGI & SELAMAT BERSARAPAN "

16 comments:

ciK mOt ©™ said...

menggelegak perut..laparrrrrrrrrrrrrr

Cik Jue said...

lya ni dah boleh jadi duta kedai makan area kemaman nie....

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah sedapnya menu, terliur pagik2 ni...nama kedai leh tahan ek..patut la makanan sedap HB untuk Asya

ummi_khalish said...

wah..x sbrnya nk blik m'sia ni..nk g kemaman..mcm2 ada rupanya skrg...

dinor's family said...

wah bselera nmpk....sedap2

shah-kayrul said...

lya...blh wat segmen jalan2 cari makan....semua port lya tunjuk semua nampak sedap...mujur la kayrul kat kajang...klu kat sana, confirm terjah gak....

Fieza79 said...

Lya byk terjah tmpt baru..kira mcm sesi edisi jalan2 cari makan la ni kann...

dh klik2 HB utk Lya...

AngahSayang2314 said...

lya angah nak sikit char kuew tiew sebab tekak tengah melayu nie.. kalau pasta belum lagi leh ke?? hehehe

noor said...

wah cam best tpt nih..leh try..
cute isap puting

Dilla Ady said...

aiseymen...lapar perut tgk makanan lya pepagi nih!

ieda said...

rajin makan jauh2 nie ..
akak x pernah lah sampai sini ..
kalau ke kemaman tuu ada lah jugak gi .. :)

lya .. fain nampak muda kan .. kalau x bawak anak tuu sure org cakap fain masih bujang .. mcm budak sek tingkatan 5 tauu :)

~aSHa~ said...

wow header baru...

asha pernah try makan thari....makan nasi ikan asam pedas....best gak....

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

nnti blk kemaman nk try gak r..
ekekek, klako baca sketsa awak,
cam asben pernah kata ke saya r..
"ummi ngan kamera cam isi ngan kuku r".. :P
hahahah, rajin beno kelek hulu hilir.. =)

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

wah..syoknya mkn2...lisa org kemaman pn xtau bab2 restoran mana yg best..hehehe..nk kena mintk pendapat lya bila nk pilih restoran kt kemaman ni..huhuhu...

kella said...

lya.. kita suka makan suap suap gok ngan suami... best.. lomantika gitu..

gembira melihat keluarga ini.. :)

Mama Zharfan said...

tiba2 me rasa lpr tgk pic mknn tu ;)

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)