Wednesday, January 12, 2011

EKORAN KHABAR ANGIN PENAMATAN WEB FACEBOOK PADA 15 MARCH 2011

Beberapa hari ni, banyak blog menulis tetang ura-ura web faceook akan ditutup pada 15.3.2011. Namun selepas itu ada pula yang mengatakan ianya hanyalah rumor semata-mata. Aiseyyhhhhhh!!! Namun, jika betullah khabar angin ni benar, ada juga khabar2 angin y sepoi2 katanya syarikat GOOGLE dah bersedia untuk membeli laman FB itu.. pulokk doh!!! Macam2 peseng kan???

Dan hari ni, saya mula terima banyak mesej seperti dibawah di dlm FB:-

" Facebook baru.Kami akan menghantar mesej ini di sekitar untuk melihat apakah anggota aktif atau tidak. Jika anda aktif sila hantar ke minimal 15 pengguna lain menggunakan Copy + Paste untuk menunjukkan bahawa anda masih aktif. * Mereka yang tidak menghantar mesej ini dalam masa 2 minggu akan dihapuskan tanpa ragu-ragu untuk mencipta lebih banyak ruang .*Hantar mesej ini ke semua teman-teman anda dan untuk menunjukkan bahawa anda masih aktif dan anda tidak akan dihapuskan.Pengasas Facebook,Mark Zuckerbe..... "

Namun tak diakui, jika benar FB akan ditutup mengkin akan menjejaskan sedikit pendapatan2 bagi sesiapa yang menggunakan FB sebagai medan untuk bisness mereka . Selain itu macamana dengan kerajaan yang menggunakan FB sebagai laman sosialnya?? So... apa pendapat anda??? Macamana wujudnya pula mesej2 seperti ini?? Dan jika mesej ini dihantar pada 15 org seperti y dinyatakan itu, adakah MARK ZUCKERBE akan tahu??? Macamana dia nak detect?? Ermmm.. tak kisahlah. Yang penting BLOG! LAYAN BLOG ITU LEBIH INDAH! heheheheh :-)

11 comments:

ciK mOt ©™ said...

hurmm...agaknya rumour jek kut...

kella said...

ya betulll!! gimme five lya!
blog lagi indah! lagi ceria!
lagi menggairahkan! upsss. lelebih pulak! hehehe

mamalieyna said...

hish jap camtu jap camni ye..herm...yg pntg layan BLOG lg best kan..^_^

Liza said...

dah ada berita mengesahkan nie cuma khabar angin, ada2 ajer lah si pembawa khabar angin tu

ibunaznoy said...

xtau la kesahihannye.apepun kita buat ler ape2 yg patut kan..
setuju..layan blog lg best!!

miemiey said...

bg kak miey hope semua x terjadi..macam mana dgn kami yg berniaga...tadi rakan niaga ada gtau x jadi ttp ada masuk paper arini lya..x tau laa cam ne..bukan kmi sorg yg risau semua rakan niaga..mereka pun sama tau..

Fakri Mia Farhana said...

karut je 2 kot.kdg2 rs mcm kte smue da jd taksud dgn fb.arini pon byk sgt trime msg mcm yg lya nyatakan 2..karut bin mengarut 2..

**sHiKinn** said...

ada jugak baca pasal ni..ntah lah.kalo di hapuskan, kte tukar ke laman sosial lain plak..twitter ker..

Yan said...

Susah kalau FB tak de. Member2 sume kat situ.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tak mungkin la akan ditutup
kasi gempak je tuu

anamizu said...

konfem takkan tutup.cik ana dah siasat..hihi

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (138) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (62) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Birthday (49) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) Tempat Makan Best Di Terengganu (29) mama+papa+fasya (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) fasyafrinatraveltales (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Papa Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) TERENGGANU (1) de (1) fasyafrinavacationtime (1) ma (1)