Sunday, January 9, 2011

FACEBOOK akan ditutup bermula 15 MARCH!

“I don’t care about the money,” said Zuckerberg. “I just want my old life back.”

Jadi... bersediakah anda??? Ada ura-ura mengatakan FB akan ditutup bermula 15 Mac. Ermm, bagi saya ok jer, saya xkisah sgt pasal FB ni. Betulla kata pengasasnya, sekarang penggunaan FB sememangnya OUT OF CONTROL. Itu mmg x diakui. Sememangnya byk yang xbaik drp yang baik dgn FB ni melainkan seseorg itu menggunakannya utk sesuatu yang berguna. So, fikir sendiri... Mybe lepas ni kembali kepada FRIENDSTER kot?? Hehehehehe.. saya dah lupa p'word FS sy.

" The Facebook Corporation suggests that users remove all of their personal information from the website before March 15th. After that date, all photos, notes, links, and videos will be permanently erased. "

INFO LANJUT :

Kita Tunggu & Lihat

--> camner?? ermmm molek jugok ttp, sbb skarang, bdk2 skoloh asyik sgt main fb ni. Molek jugok utk ank2 sedara sy y nk ambik PMR & SPM tahun ni. Kuat ngat main FB tu.. Yang bekerja plok, sibuk jugok layan game fb.. Fuhhh sib baik sy x pernah terjerebak k kancah game2 ni.. Sy bkn pguna FB tegar! Buka bila rasa nk buka je.. Tapi saya ngaku saya BLOGGER TEGAR!!kih..kih

25 comments:

Izan Ishak said...

bagus jugak kalau ini yg berlaku. sbb FB skrg dilihat umpama barah yg merebak dalam diam. sgt2 mempengaruhi anak2 seawal umur 7 thn. semua nak buat akaun FB...

**K.izan pun dah addict dgn belog aje~

shima said...

ye ke...harus la save gmbr dlm tu nnt

LyNn'Azlina said...

dulu jer fb tegar..skang dah blogger tegar!sokong sgt fb ditutup sebabnya rasa byk melalaikan especially budak sekolah dan org bekerja...dah xske sgt ngan fb sbb kdg2 boring bila bc macam2 yg xsepatutnya...mnededahkan hal yang xperlu pun org len tahu...

Fieza79 said...

oo ye ke Lya...konfem ke..sure frust pd yg fb tegar...

lyn..lyn jgk FB nie seme...tp ok tk kesah sgt lahh..jgn blog di tutup udah laa...

Yan said...

Ooo ye ke.. Akak dulu mmg FB tegar. Tapi satu yg best nya adalah.. dapat balik contact member2 lama..

Games tu bukan hanya di FB.. kat memana pun ada.. Cuma kawalan kita as a parents je.

ab@h_Izz said...

layan blog 100% la kut lepas ni...
tula...ada pro & con nya..selalunya, yg keburukan lebih diingati..ha..ha

cam org cakap " kebaikan yg dibuat beribu kali dihapus oleh kejahatan yg sekali."...ada kena mengena ke??!

ab@h_Izz said...

layan blog 100% la kut lepas ni...
tula...ada pro & con nya..selalunya, yg keburukan lebih diingati..ha..ha

cam org cakap " kebaikan yg dibuat beribu kali dihapus oleh kejahatan yg sekali."...ada kena mengena ke??!

**sHiKinn** said...

erm takde fb pu ok kot..tp kn mesti susah nk contact kwn2..kena amik phoe number semua dlu nih...

~aSHa~ said...

sy setuju byk yg tak baik dari yg baik...

kebanyakkannye byk yg menghancurkan rumahtangga...ye la...jumpa kekasih lama lama...dan mcm2 la...dan bukak cite yg silam2 patut ditutup la...

munna said...

munna pun tak kisah sgt dgn facebook... tapi klu blog yg ditutup mau mati kutu dibuatnya

munna said...

munna pun tak kisah sgt dgn facebook... tapi klu blog yg ditutup mau mati kutu dibuatnya

NM02 said...

ayo.... gundah gulana la rakyat mesia.. termasuk le saya... hehehe

Liza said...

jgnlah tutup, fb yg jumpakan balik kengkawan lama, ada yg berbelas2 tahun tak jumpa...mmg byk yg baik dari tak baik. kalau tak baik,sbb kita sendiri jgn salahkan org...

tenangsudey said...

This is just a rumor, Checkout Facebook Will Not Be Shutdown March 15th.

ieda said...

ok jer .. x kesah punn ..
aikk ade lak cakap ura2 jer .. aduhhh mcm2 hal looor ...

dear diary said...

nk lyn ape lps ni?tagged cam mengarut je..urm..tp btol gak..mcm2 mnde buruk sal fb ni.klu batalkan fb pon msti ade yg laen plk lps ni..

MY HEART said...

Teramat setuju kalo tutup ahaks ^_^

salam kenal...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ye dop..???
ok r tu, kalo sume dokleh dakpe ah..
kl kite srg dokleh, menggelabah gak, hihihi.. :P
propa je ni op..

azuan said...

dah ada berita ckap tak jadi tutup pulak...tunggu dan lihat aje...bukan kisah sangat pon.hehe

Ema said...

nak tutup ek... tutup la....

LyNn HaMzAh said...

lynn jarang guna facebook lately nie...nie dah nak ditutup la plak...

azzey said...

ramai yg bercerita ttg ni hr ni...

Cik Jue said...

samalah kita pun tak kisah sangat...

MamaYatie said...

layan jugak FB tp bukan tegar..
mmg ada pro & con FB ni
tp kalo tak der tak best juga...FB ni la yg tmpt keep in touch ngan kawan2 lama & family..dia org bukan pandai layan blog..

cian tokwan & tok nurin nnt..takleh nengok gambar2 cucu kat FB..huhuu

mamalieyna said...

FB tutup bagus jgk, sbb itula..tak terbendung lg haa skrg ni..budak2 sekolah pun sama leka disitu..huhu..

jgn tutup Blogspot sudah..ngee...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)