Wednesday, January 5, 2011

FENOMENA HANA TAJIMA

Pencetus fenomena baru

Sape yang tak kenal Hana Tajima?? Tipula kalo xkenal.. Cuba search google.Sekarang Hana mmg sgt2 femes krn fesyen & gaya tudung pakai letak y digayakan.. Just main2 letak2 je, tapi maintain cun. Saya cuba byk kali gak, tp saya x cute mcm Hana, tapi ada jugakla cutenyer. Hehhehe

main letak2 je tudung... tapi maintain cun!

Siapakah Hana Tajima?? Dia merupakan seorang pereka fesyen busana Muslimah & mempunyai jenamanya sendiri iaitu MAYSA yang bermaksud " MELANGKAH PENUH MARUAH ".. Ermmm nama & maksud y cukup baik. Kalo ada rezeki, nak bagi nama anak Maysa.. Hehhehe (berangan je ).


Berdarah kacukan Jepun+British!! Waaa.. patutla cun. Hana mula memeluk islam ketika melanjutkan pelajarannya di Exeter. Pengalamannya untuk mencari pakaian untuk dipakai pada malam mengucap dua kalimah syahadah membawa ilham kepadanya untuk menghasilkan skirt labuh & busana muslimah. Alhamdulillah, dia insan terpilih kerana diberi hidayah olehnya untuk memeluk Islam.. Ermm jgn xtau blognya diserbu peminat seramai 2000 org sehari.. Fuyohhh!! Sape nak tips2 tampil menawan dalam keadaan sopan bolehla try ke blognya-> STYLE CONVERED.. Fuhhhh, suka tgk gayanya y stylo tu!

Merupakan salah seorang fesyen designer buat Yuna. Kalo perasan, sekarang pun Yuna dah pakai tudung pakai letak jer. Ermm, sekarang pun ramai y pakai shawl lilit, pahtu main letak j y lapisan ke dua..
*
*
*
*
*
*
jgn la tgk muka sy ni. sy x cun mcm Hana Tajima.

Choppp.. time photoshoot gedikss ni xtau plok rupanya pakai tudung camni style terkini. Hehhehehe.. Gambar2 ni diambil secara berangan masa raya aidilfitri 2010. Masa tu sy xkenal lg Hana Tajima.

23 comments:

Salina@IbuAqil said...

Lya.. manisnya tetap adoooo.. hikhikhik cute je..

Ena said...

baru nak kenal2 nie.. sblm tak kenal pun.. huhu.. ketinggalan jauhhhh!!

alyyani said...

oowhh ni ke ikon bertudung. mmg skang bila yuna dah pakai mcm tu, ramai yang follow. so dari hana tajima rupanye. agak2 bole ke kita nak maintain the look bila nak kena handle anak lagi nanti? hehehe...

ewah lya, posing baik punya tuh :)

rina a.k.a jaijina said...

kalau dah org tu cun, pakailah camne pon tetap jugak nmpk cantik..cer kalau aku pakai tudung style letak² gini, kompom selebet punye..nanti org cakap aku tak cukup kongsang lak, hahaha..

lia said...

B4 bc n3 lya ni, akak mmg xtau saper dia he3 pasni boleh masuk blog dia..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sbb dia lawa la kot lya
org lawa..pakai ape pon totap lawa
even pakai spender selai...wuwuwuuwuuu

notti netti said...

memang giler fehmes si hana sekarang nie.......kalau aku kacukan jugak....aku pakai jer telekung sembahyang...dah tentu2 ramai pengikut kan? kan? kan? ehehehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Yup..Btul tu..org lawa pakai apa pon ttp lawa gak.. ;)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ok wat lya..
cun pe..
pssstt, tapi siyes.. ai pn salu cuba2 mix n match, ikut style la konon.. tp time asben takde r.. kalo de siap la kena sound n kutuk... huhuhuuh

Yan said...

Muka Lya pun lebih kurang muka dia lahh

'NuReeN' said...

nureen x kenal pon lya.. hehhee.. mmg ketinggalan zmn tol la.. nak terjah jap la blog dia..

LyNn HaMzAh said...

entah macam mana la kalau lynn yg mengayakan style macam tu...huhuhu...

Zaidah said...

rasanyer model yang tudung berbunga tu lagi cun....hehehe

Ain said...

ain tak pernah kenal dengan hana tajima ni, huhuhu...

kalau main letak2 jer tudung atas kepala, memang tak sesuai dengan ain...

gerenti torobang ditiup angin....

~aSHa~ said...

cutenye...org lawa..letak mcmane pun tudung tetap lawa...

lya anda di tag untuk GA...tgk ye

zue @ annaleeya said...

org lawa main letak pon tetap cantik... klu k.zue pakai konpem bergegar.... hahahaha!!!!

Fieza79 said...

alahai mcm mana lek tk kenal hana nie..hehee siyes tk kenal ni br nk kenal...

wahh ada ye pesen bertudung gitu...ishh nanti sure akan ada ikutan...

munna said...

klu dah lawa..pakai macamanapun masih nampak lawa... model pink kat bawah sekali tu not bad...

AngahSayang2314 said...

alamakkkkkk lya angah tak tak kenal la.. lya cakap baru angah tahu.....
tapi betul la kalau org cun pakai apa pun cun gak.. kan??"?

ieda said...

ahahahhah manis jer dikk
tapi tu lah akak x minat pakai selendang2 nie huhuhuhu
jiwa mude jer minat nie :)

Liza said...

liza tak leh lah pakai tudung camni, nampak pelik

kella said...

lya, kesian le kat kita..
kita tak pernah tahu tentang hana ini! huhuhu.. ketinggalan ketapi doh...
huhu..haah! wajah dia sesuai ler pakai letak
tapi wajah lagi ayu manis dan sopang gitu.. :)

QasehnyaRania said...

muka ly apon dah ada iras hana ;)

lya,
tenkiu tau atas ucapan dan doa sempena hari lahir saya hari tu :D

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (111) in N.A.T.U.R.E (98) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) MyHappyFamily (71) INFO (67) MACAM2 ADA (57) Asya's School (56) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (47) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) mama+papa+fasya (15) Artis (14) Bento Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)