Tuesday, January 18, 2011

Mata Buta, Cinta Buta, Hati Buta....

 ~ ENTRI RINGKAS YANG BEGITU MENDALAM ~


" Ade seorang perempuan buta.. semua orang benci dia.. tetapi kekasih dia je yg syg kt dia... satu hari ada orang nak derma mata kat dia... bila dia dah xbuta, bru die thu kekasih nya buta... kekasih nya berkata : SUDIKAH AWAK MENGAHWINI SAYA?? perempuan itu menolak.. lalu kekasihnya tersenyum dan mengatakan : TOLONG JAGA MATA SAYA DENGAN BAIK....... kekasih nye terus berlalu....."



---> saya ambik dari status anak sedara. N3 simple.... sebab badan masih tak sihat :-(

22 comments:

Fieza79 said...

maksud yg mendalam....
kasih syg tiada ternilai nya kan...sgup pulak berkorban apa saja...

Ena said...

terus jd kacang lupakan kulit.. ish2x..

Dilla Ady said...

hmmm...tak mengenang budinyeeeee..

bencik ar gini..sian laki tu..

MrS. F!zA said...

alahai sedihnya,,sggup dia buta demi kekasihnya ttpi bila ajk kahwin dia xnk laki tu sbb buta plk..KEJAM!!

'NuReeN' said...

mcm pernah baca cerita ni.. berkorban apa saja..
tp pompuan tue plak x kenang budi.. adusss...

Zue AnnaLeeya said...

pengorbanan yg lgsung x dihargai... mmg kcg lupakan kulit sgguh....

nursalwa said...

memang mendalam..

Zaidah said...

pompuan yang memandang cinta hanya pada paras rupa tapi bukan pada hati yang tulus ikhlas...

eiyra'z said...

sedihnyer...xbaik kan kalau betul mcm tu...

AngahSayang2314 said...

kenapa nie lya maksud ngan penuh tradis la...mendalam sunggah tak pahammmmm

kella said...

sedihnya... terasa ke hati ni...
lelaki tu sungguh telus hatinya...
sayangnya dia kat perempuan itu sampai sanggup korbankan matanya...

tersurat dan tersirat..

mummy_ayu said...

pulak.....sian lelaki tu...

Aku Ibu Muda said...

maksud mendalam..hurm... :(

LYAfrina said...

TO ALL :

SEMOGA KISAH NI MENJADI TAULADAN BUAT KITA :-)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

sesungguhnya wanita buta itu menjadi buat hati setelah celik

Mama Zharfan said...

dh pernah baca :)
kebanyakan manusia rupalistik ie memilih rupa ..lumrah alam gitu ..

mamalieyna said...

sungguh mendalam betullah..buta hati wanita tu bila dah celik matanya!

Liza said...

mmg sangat dalam...erti pengorbanan...

ieda said...

aduhh tersentuh akak ..
terus nak masuk tidur huhuhuhhuh

Mata Hati said...

bukan semua pengorbanan dihargai

deqlis said...

kacang lupakan kulit...

Ain said...

sedihnyaa lya,

kasih sayang dan pengorbanan langsung tidak dihargai....

huhu...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)