Wednesday, January 26, 2011

Nak tunjuk muka ni... Hasil SAFI RANIA GOLD!

Jeng,,,jeng,,,jennnnngggg
Gambo ni diambil pada hari Jumaat baru2 ni 21.1.2011
*
*
*
*
*
*
*
Hasil pakai FACE CREAM SAFI RANIA GOLD, kulit muka jadi sekata & lembut serta cerah sikit. Kalo tak muka selalu berminyak. Kebiasaanya kalo keluar rumah lps pakai make-up simple dlm 1 jam camtu dah mula berminyak & luntur makeup ni. Tapi, sejak pakai Face Cream ni, kulit maintain jer..xperlu sapu bedak berkali-kali. Kalo tak, sekali nk turun kete sekali sapu bedak kat muka.

Time ni dah lebih 4jam keluar dari rumah. Tapi kulit muka ok jer.. Tak berminyak mahupun bertompok. I like!! Harga murah tapi hasilnyer sgt2 superb.. Face Cream ni ibaratkan seperti foundation/make-up base... Harganya pon sgt2 murah, just rm 10++.

Disamping tu.. nak tunjuk pic kemesraan mama & ank ni :-)
Puas hati sgt2!! Ekceli saya tak pakai satu set pon lagi. Just pakai pencuci muka Safi & face Cream. Nak sgt2 pakai serum dia. Insyallah, lepas dah settle hal perubatan saya akhir bulan 2 ni, saya nk beli set siang& malam Safi Rania. Sekarang, saya terpaksa menahan dulu keinginan tu. Memang harganya murah, tp perubatan saya perlukan perbelanjaan besar .. jadi buat masa ni mmg perlu berjimat cermat:-). Kebetulan nak kena tukar tayar lagi... roadtax kete lagi. Utamakan y UTAMA dulu. So, mcm mana dgn MAMALIEYNA yang turut membeli set lengkap SAFI RANIA.. Serasi tak eina?? Begitu gak dengan ENA, yang dah lama menjadi pengguna safi rania.. patutla kulit cun ajer.

*
*
*
HEHE... 
TIBA-TIBA KELUAR MAKANAN LAK..
SEMPAT LAGI ISI PERUT
Nasi Goreng Thai- dish utk Fain

Nasi Goreng Daging Merah - untuk saya

Dan KERANG BAKAR...

Ermmm..very2 bad!!! Kali pertama & terakhir makan kat sini. Pilihan y sgt tidak tepat. Orang xde, tapi servis lambat. Bila nak g toilet, lalu sebelah kitchen dia.. mak aihhhh kotornyerrrr! Dan... makanannyer x de rasa..

TESTIMONI TERKINI SAFI RANIA GOLD-->KLIK SINI

---> eyhhhh... citer safi rania dah terlajak ke citer makan plok ! aiyooo

37 comments:

PUANSTOBERI said...

Waa..bes bes..tingin gak nak terai. tp tak ter terai terai lagi. huhu

Mama Zharfan said...

memang nampak cun lah lya!! me jenis tak pakai apa2 jenis produk, setakat cleanser ajer, and then pakai foundation+bedak :)

me dh click2 ur HB

mamalieyna said...

vavavava...clap3x..hehe..itu dia pengguna safi rania gold sudah bersuara...hehe...

puas hati kan...eina pun puas hati, cuma liang roma eina sblm ni agak besar sket tang hidung, so mudah berminyak tang tu..tp sejak 3 minggu gunakan safi rania gold ni, nmpk sket perubahan...tapi memanng sangat2 suka..wangi bila pakai krim n pencuci muka..then, kulit muka jadi lembut dan halus..

hehe..tunggu sebulan guna, eina plak wat n3 ni..hehe..

ciK mOt ©™ said...

lepas ni kena cuba pakai gak la...dah semakin tua dah ni...hahaha

Lelord said...

hehehh cam beshhh jek

Adyshariz said...

lya..pasni kene cari satu la..kene try dulu, manalah tau kene ngan kulit, boleh jadi cantik..hehe

Ema said...

Pas habis foundation sedia ade.. aku nak tryyyy face krim safi rania ne

MrS. F!zA said...

btmbh cantik..mmg sesuai utk kulit lya tu..kalo produk yg tk oily sgt msti ok..kta pnh pkai jnis yg mmg betol2 oily sekali naik jerawat bertompok terus 5,6 bji kt dagu..huhuhhu sadis betol parut dlm proses nk hlgkn

**sHiKinn** said...

wah..betul la lya..mkin cantik kulit awak..ni nk kena beli la..lg pun murah kan..berbaloi2 la kalo beli..

**sHiKinn** said...

kak iena, cpt upload gmbr kak iena pula..

Zaidah said...

tuan rumah dah buat testimoni....ape lagi bleh try...

Salina@IbuAqil said...

Lya cun betoi.. Asya sgtlah comel.. ;o) suka tgk..

LyNn HaMzAh said...

kalau try pun okey gak nie...cun melecun lya skrg nie lynn tgk...

shima said...

wah..nmpk gaya nya ku kena beli gak krim ni nnt..aritu beli pencuci muka aje..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

pheeewittt..
usia???
mengapa perlu berahsia.. :P

.::Lynn::. said...

wah... menarik

mummy_ayu said...

makin comel lya.. :-)

Fieza79 said...

cm best je kan face cream tu...suka sgt la nk mencuba kalau sebut psl face cream...nk menten mekap lekat kat muka ni...hehe

tp mmg cun la Lya..berseri je...

eiyra'z said...

sy dah pkai serum dia..ok la so far..ada yg tegur muka makin berseri..tp nk try face cream lak..puas hati jugak.. :)

fazilzura said...

wah .. siap tepek muke lg yek ..

zr pun pakai safi rania gold.. memula dok kuor jerawat .. tp 1-2 ketui jek .. peh dh pakai 1 month ni, kulit ok sgt2

Dilla Ady said...

aiseymen..ni yg nk try gak nih..huhuhu..

tp lya cantik jek sokmo..jeles ai tau..hihi

eh, cam tak caye foods lya tu tak sedap..tgk gambar cam superb tapi rasenye hampeh ye?

dakcik said...

cantek le..sy nk try gak! =D

Mama Zharfan said...

nak mintak tlg vote kalau sudi. tq in advance yer
tlg vote utk MZ!

munna said...

boleh dah jadi duta safi ni lya

Liza said...

sedapnyer nasi...tgh diet takleh makan nasi...

Liza said...

Liza ni tak berani nak pakai... tkt chemical....

tp kalo kulitdah ok camni, ok je nak try nih..

ain nina said...

kak lya, ain pakai yg set lengkap safi rania gold...kulit ada perubahan sket...lembut sikit dari biasa...cuma ain tak beli yg serum jer...dpt gaji ni nk beli serum plak, barulah org panggil set lengkap kan..hehe

ain pakai ni pun gara-gara kak lya r promote....terus teringin nk tukar...hehe

AngahSayang2314 said...

wah lya dah macam duta product lak yer.. kalau macam tue angah pun nak try serve2 dulu...

Sricahaya said...

waa..yeke..leh try ni..hehehe
nape asya serius jer...tak senyum pun..

mama_iris said...

serum dia best...sila try....

Cik Rose Cute said...

Hai! lya betul ker okey...hihihi kalau cam tu nak beli jugak la... kalau murah...apa salahnya mencuba hihihi

eynda said...

Skin sangat cantik! Pakai Safi Rani Gold ni memang rasa kulit selembut kulit baby kan ;-)

Anonymous said...

This the first blog yg po-up bila I serch for testimoni safi rania gold. Memandangkan I sekarang tgh cari bahan untuk cosmetic produk ( assignment kolej) , I pun chose SRG untuk projek nih. Semalam kat watson I gi beli Deep Moisturising Facial Cleanser, Toner, Serum(..dapat free gift gel cleanser pulak tuh..heheh..suka3!) Moisturiser, Night Cream, Eye Contour Cream and Day Cream...yg takde cuma Scrub jek..jap lagi singgah watson lagi utk add one more product....sume gara2 nak kulit cantik..maklumlaa..umur dah 38..nak kena cepat bertindak sebelum terlambat...inshallah I'll update u olls after 3 weeks.. :-)~ Suzie Z, Muar

Lynn said...

Hai..

Saya pun pakai Safi Rania tau..memang ok sangat...pakai krim malam....pencuci muka...dengan penyegar...

Salam kenal...jemputlah dtg blog saya ye..

http.www.birufirus.blogspot.com

Mama2Q said...

salam kenal Lya9betul ke nama ni)..Tq for visiting my blog...wah ramai gak pengguna safi yer...mcm teringin gak, tp tunggu habis set tia amelia saya dulu...

Lydia said...

lydia juga memakai SRG nih..nmpk serasi dgn kulit..dh set ke-2 pakai..maybe serasi dgn kulit lh...

aDisH.sHidA said...

shida baru belajar pakai nie...set rania gold..baru 3 hari..tp muka ada gatal2 skit la...tp akan cuba pakai myb awal2 nie nak sesuai kan dengan kulit kan

selepas pakai face cream tu mama guna bedak compct erk

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)