Thursday, January 27, 2011

Pantai Kuala Kemaman

Jom kita berileks di tepi pantai :-)
Permandangan pantai kuala kemaman kini. Sangat2 jauh beza... Kalo dulu, pantainya jauh kedepan lagi & kawasan timbunan batu ni merupakan sebuah perkampungan. sekarang, rumah-rumah kat kawasan ni dah tak wujud sebab kes pada tahun bape r... Tapi time tu saya sekolah rendah lagi... Kawasan ni habis tenggelam air laut. Sangat2 rindukan suasana dulu :-) Tapi, memang ramai org lepak2 kat sini. Org mengail pon ada..org berphotoshoot pon ada, siap guna DSLR tu! Saya jer... kamera kecik jer, bagaikan enggan & pipit..huwaaaa!

Takpelah... kuasa mengedit di hujung jari..pic biasa pun boleh jadi cam dslr kalo pandai editkan??? Tapi kali kes over edit dah jadi gelap plok kaler... layan ajerla... Saya x boh citer2... Jom layan keindahan alam semulajadi !


~Yang ni sgt2 kesian ~
*
*
 

*
*

 
Selepas sesi bergediks tu..kalo dah sampai Kuala Kemaman, tak sah kalo tak pekena satar, otak2 & air kelapa.. Tapi malangnyer, kali ni kat gerai y saya pegi ni kehabisan satar & otak. Last2 order keropok + air kelaa ajerla .

*
*
*
*
Balik Dulu
Dengan Safi Rania...
Kenapa Nak Berahsia Dengan Usia..
(tak habis2 promote!)
Ok...Harap Maklum Umur saya baru 25 tahun... dah tua ke???

---> baru nk bw ni... tadi bz sgt2!!!

18 comments:

♥ QaseH ♥ said...

lya,,,biler kiter nk date lg kan,,,,hermmmm

Zue AnnaLeeya said...

dah lama tak gi pantai nih... k.zue pon tgh kupul pitih nok beli dslr la... jeles fieza tuh da beli... hehehhehe...

klik hb utk asya...

munna said...

seronoknya tgk asya tu .... dah lama kak munna tak pergi pantai lah lya... mesti tenang je... pantai plg dekat pun nak kena turun TC Kuantan...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

umah lama asben situ r..
pandai lya ngedit picca, guna photoshop ke?..
lama tak pekena otak² kuala.. =)

Dilla Ady said...

mane ade tua la lya...cun sokmo jek dilla tgk..kalu posing tanpa asya konpem org ingat lya anak dara, leh ngorat..hihi..

cantik2 la gambar lya amik..biar la takde dslr tu pun..

dyea irdina said...

dapnya g pata...klu leh terjun main ombok lagi besh

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kamera kecik ke besor ke..kalu panda amek lawo aje mek lya weh

eh, akak nak balik ganu raya cina ni..wuwuwuw..besss
harap2 satar kat kemaman tu jgn abis stok plop.kang kempunan dokleh makang

Fieza79 said...

betol2 kalau pndai edit gamba dh cantek mcm ala2 dslr..hehe

Lya buat la tutoriol cmna nk edit gamba pakai photoshop..nk gak belajar...fieza ni asik download photoshop tk lepas2 lg...siann...

skrg guna dslr langsung tk edit2 lg...malas pulak..hehe

ieda said...

waaa bestnya jalan2 di pantai nie .. dah lama akak x bawak anak2 ke pantai nie ..
kami kalau pergi punn ke pantai sepat kuantan jer huhu sbb hubby x suke ke pantai nie ...

mama_iris said...

part safi rania tu best..hehehe...
apsal satar kat KL nih x sedap ek..hehhehe...kirim kat lya leh?rindu sgt outing g KT dulu...

Zaidah said...

seronoknyer jejalan kat pantai.....bleh hilangkan stress....

ezadiaries said...

oww..org kemaman upenye...saye dari bandar ceneh baru..hehee

ezadiaries said...

oww..org kemaman upenye...saya dari bandar ceneh baru

h4ni3 said...

uikkkk
asya korek hidung kaaa??
hehehe

MrS. F!zA said...

lya, gmbr dr kamera kompak pon leh tanding kamera dslr..yg mahai sikit tu..tmbh ada yg blh dpt lg cntik gmbr dr kamera dslr biasa,,ekekeke

siap kna tiup angin tudung tu..

Adyshariz said...

oww..baru nk ckp cam anak dara, rupanya mudeee lagikk..hehe

Mama Zharfan said...

lya sgt muda lagi rupanya :)
yum yum meleleh air liur me tgk kopok tu...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

bestlah jln2 p pantai..
tenang pikiran..
Cantik Lya edit gmbr ni..
Terang..cam pakai DSLR..

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (111) in N.A.T.U.R.E (98) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) MyHappyFamily (71) INFO (67) MACAM2 ADA (57) Asya's School (56) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (47) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) mama+papa+fasya (15) Artis (14) Bento Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)