Monday, January 17, 2011

Pengaruh citer TIRAMISU .... sampai hujan lebat di HATI !

Tittle diatas adalah 2 TAJUK!
Dalam jiwa yang kacau bilau boleh lagi buat entri ni yer??? Tapi ni la tempat nak release tensionkan?? TAPI bukan bermakna tempat saya nak luahkan SEGALA YANG MENIMPA. Takpela... Im A STRONG WOMEN!! Konon-kononla.. Ok.. straight pada tajuk kat atas tu,


Gara-gara tengok drama Tiramisu kat TV3 tu, sampai tercari-cari kek Tiramisu.. Sedap ke?? Best ke?? Sebelum ni dok rajin dengor pun.. Orang kamponggggg katakan! Last2 jumaat baru2 ni singgah kedai kek, ternampak terpampang KEK TIRAMISU RM 3.20! Fuhhhhh... ambik terus! Tak sabar2 nak sampai rumah, ishhh ampai jer rumah, terus buka.. sekali suap jer.. lepas tu xde suap2 dah..sebab not my taste!! Ekceli SEDAP! Tapi saya xleh minum kopi/nescaffe/mocha... terpaksa reject! Rupanya, TIRAMISU diuat daripada NESCAFE. Terbantut selera.. Kalo pengemar Nescafe, bolehla makan.. Siannyer saya..kalo makan lebih sikit, sakitla kepala ni :-(

SINOPSIS DRAMA TIRAMISU : KLIK SINI

Apa itu Tiramisu?

Tiramisu meaning ‘pick-me -up’ is a classic coffee flavored Italian dessert prepared with mascarpone cheese,espresso and ladyfingers.It has become very popular recently and is served in almost every Italian restaurants. You either love it or hate it,there’s no middle ground.

Resepinya : KLIK SINI


Hari ni hujan lebat sangat2 kebetulan, macam memahami jer dengan apa yang berlaku. Tau tak... dalam hati ni lagi lebat hujannyer, belum masuk kot mata lagi . Semoga awak yang bertudung biru tu & suami awak terus TABAH & KUAT. Sama jugak buat si kecik yang suka hisap puting tu.. suatu hari nanti, mesti kuat juga yer:-) AMIN!!.

---> today...bersiaran dari rumah. Badan tak sihat & sakit kepala :-)..

20 comments:

Farra Dhelina said...

kita pon kurang suka tiramisu..sama lah tak leh amik nescafe, cepat je skt kpla..

*smga lekas sembuh lya

Sricahaya said...

kita pun kurang minat..kek tu sedap cuma rasa cam cepat muak bila mkn byk..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

kita tak leh minum nescafe kalo minum tak sampai 5 minit terus migrain...ada ke kek tiramitsu tak pernah dengar plak...ape yang sedey2 tu lya...

Ena said...

ena tak pernah cuba lagi la plak lieya.. heheh..

Yan said...

terliuq lak akak tgk tiramisu tu.. nak kena carik ni..

azzey said...

Akak sker Tiramisu...:)

LyNn HaMzAh said...

lynn suka kek tu...sedap...

alyyani said...

what's bordering you lya? harap semua baik2 saja. jaga kesihatan ye.

mmg nak sangat makan tiramisu cake ke icecream ke. tapi apakan daya, tak leh makan apa yg berunsur caffeine. so tgk je la. mcm best je kan? huhuhu...

munna said...

munna suka sangat tiramisu.... klu ada depan mata mmg tak tolak punya...semoga hujan dihati tu cepat reda ye

Fieza79 said...

a'ahhh yela kek tiramisu mmg berasaskan nescafe...rasa sket2 bleh la kan...fieza pon tk minat nescafe jgk...

knp tu Lya mcm ada sesuatu je..tabah ye..

'NuReeN' said...

nureen suka jgk tiramisu tp x leh mkn byk mcm lya jgk hehee...

lya kongsi la apa yg membuatkan air hujan dlm hati tue x melimpah2 ke mata?? mana tau bleh kurangkan lebatnyerr..

Zaidah said...

suka sangat tiramisu....tapi tak bleh makan banyak sebab cepat muak.....

Dilla Ady said...

tak penah rase gak kek tiramisu..same la org kamponggg la katekan..huhuhu..

eihhh..tak mo sedey2 lya!

Zue AnnaLeeya said...

bakpe plok ujan lebat kt ati tuh???? byk2 sabo ek..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

lily x pernah rasa lg..sblm ni pon X tau ada kek nama tu..hehe..ketinggalan zaman.. :)

-Lya..apa yg sedang berlaku? moga Lya kuat & tabah utk melalui semua ni..

ieda said...

akak pun minat kek nie ..tapi x leh makan selalu muak kan .. :)

akak percaya dan yakin lya kuat .. apa2 sekalipun kita diri sendiri kena tabah hadapi .. org hanya mampu katakan bersabar ya dikk ..

kella said...

layan gak citer ni sekali sekala.. abbi suka layan..

lya, sorrry la hari lya tanya pasal heartbeat, kita tak sempat nak jawab.. tak sempat. tapi oklah nampak lya pun dah pasang tu kan.. :)

Izan Ishak said...

izan pun tak pernah makan kek tiramisu ni. selalu pandang je.

lya.. tabahkan hati selalu ye. moga lya dain n asya kuat selalu~

Liza said...

tiramisu atau apa2 yg sewaktu dngnnyer mmg tak leh makan sebab lactose intolerant lah, allergic susu or seangkatan dgnnyer

AngahSayang2314 said...

angah pun suka tengok cerita tue best sangat2 bila balik je keje cepat2 cari tv3 hahahaa

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (111) in N.A.T.U.R.E (98) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) MyHappyFamily (71) INFO (67) MACAM2 ADA (57) Asya's School (56) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (47) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) mama+papa+fasya (15) Artis (14) Bento Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)