Sunday, January 22, 2012

Pertemuan & Perpisahan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Salam bertemu di ahad yang indah.. Semestinya ramai yang mengambil peluang hari ni untuk balik kampung. Jadi sempena musim perayaan ni.. Berhati-hatilah di jalan raya.. Tak nak ada berita-berita yang tak diingini lagi.. 
Dalam sebuah percintaan, janganlah kamu sesali perpisahan tetapi sesalilah pertemuan. Karena tanpa pertemua tidak akan ada perpisahan. Menikahlah dengan orang yang lebih mencintai diri kita daripada kita mencintai diri orang itu. Itu lebih baik daripada menikahi orang yang kita cintai tetapi tidak menyintai diri kita karena adalah lebih mudah mengubah pendirian diri sendiri daripada mengubah pendirian orang lain.

10 comments:

Puan Kutu said...

pernah dengar kata2 jgn salahkan perpisahan tp salahkan pertemuan..sebenarnya jgn salahkan pertemuan atau perpisahan,itu suratan takdir.hehe..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

betul Lya..cintailah orang yg menyintai kita..bukannye kita yg lebih2 menyintai dia..
jgn disesali perpisahan..kerana.. sesuatu yg terjadi itu pasti ada hikmah disebaliknye..^_^

shahdiana said...

saya sangat setuju

ieda said...

akak pun setuju ..
semoga kita sentaiasa sabar dlm dugaan allah .. menyintai dia yg satu itu lebih bermakna dan hakiki ..

selamat bercuti lya ;)

Cik Rose Cute said...

setuju dengan lya...

IntaNBerliaN said...

betoi tu. lbh baik kita belajar terima org yg cintai kita :-)

Myra Jay said...

Betul tu, sebaiknya carilah orang yg mencintai kita dari kita menyintai org yang belum tentu akan menyintai kita :)



p/s : Kalau sudi tolong vote MJ di FB ye :)
https://apps.facebook.com/boniavalentine/?share=276694f128094ba57c7.46496071

::NureeN:: said...

betul lya.. dlu masa nureen frust menonggeng ngan 1st love slalu nureen pegang ngan kata2 ni.. :)

Masya said...

betul tu saya sokong sangat2... dan hargailah org yg mencintai kt juga.. kerana kt xkan bertemunya lagi.. kalau kt telah menolaknya....

Semut Senyum said...

dah jumpe dah, orang yang lebih mencintai dri ini.. =)

Lya.. moga awak bahagia sampai Jannah. aminnn

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)