Thursday, January 20, 2011

Tips Untuk Kekalkan/Dapatkan BUFFERED EARNING --> KALO TAK BETUL, MAAFKAN SAYA YER! )

Yessss!!
Website Nuff dah boleh buka!
Nuff dah bagi hadiah tahun baru!!
tocey...toceyyyy!!
*
*
*
Pagi tadi website nuff xleh buka.. Tup..tup, naik breakfast try buka skali lagi... Alhamdulillah, pagi tadi baru je bodek abg Nuff tu kat entri ini, tgk2.. terus dapat BE baru dari DIGI HAPPY LB! Tenkiu!! Happy sangat2!
*
*
*
OK.. Kat n3 sebelum ni Fieza ada tanya camner nak dapat BE ni. Ekceli saya mmg x reti sgt. Tapi hasil drp pembacaan dlm byk2 blog dulu ada beberapa cara yang boleh dijadikan panduan. Ok , jom tengok tips2 dari saya. Tapi kalo ada sesiapa yang lebih tahu, mungkin boleh kongsi bersama, sebab saya hanya blogger kecil-kecilan a.k.a saya budak baru belajar , kalo salah tlg tunjukkan :-)
  • Orang kata, kalo nak dapat BE kena maintainkan UV setiap hari paling kurang 100UV sehari. Susah tu bagi saya. Jadi, kena rajin BW. Tapi cam saya, masa utk BW sgt2 terhad! Kalo saya BW ke blog2 di side bar.. Tapi jenis saya, saya jarang tgal jejak kat shoutbox,, hehehe..
  • Apabila kita dapat BE, ini bermakna pihak pengiklanan & nuff memberi kepeercayaan penuh kepada kita. Jadi, apabila dah dapat BE pastikan blog selalu berupdate dalam memaintainkan UV kita. Sebab itu, saya byk buat n3 scheduled. Sebab kalo nak posting on time.. Mana ada masa, kat ofis sibuk dgn keje. Sambil2 tu boleh celah2 untuk jejak blog kawan2 & tinggal komen. Blog saya pon bukan selalu dapat BE sebab x sempat nak update sampai 5 entri setiap hari. Paling banyak pon sampai 3 post jer sehari... Tu pun y simple2 ajer.
  • Lokasi iklan itu diletakkan juga memainkan peranan yang penting. Jadi pastikan, anda meletakkan iklan nuff di posisi yang menyerlah & sebaik-baiknya letakkan kesemua unit iklan itu.
    • Unit iklan Skyscraper perlu berada pada lokasi paling atas di dalam bahagian sidebar dan tidak pada bahagian lain.
    • Unit Leaderboard perlu menjadi elemen pertama dan berada di lokasi paling atas dalam halaman blog anda, dan
    • Unit Large Rectangle perlu diletakkan pada akhir artikel blog pertama atau teratas di dalam blog anda.
  • Status keahlian juga memainkan peranan penting dalam pemilihan. Sememangnya pihak nuff akan memilih mereka yang mempunyai status “Nuffnanger Eksklusif” @ Glitterati , iaitu, tidak terlibat dengan mana2 pihak pengiklanan lain y menjadi saingannya. 
  • Dan, bagi saya paling penting kita menjawab soalan BLOGGER BIO  daripada pihak nuff dengan memberikan jawapan yang terbaik. Rasanya, berdasarkan daripada jawapan kita itu, pihak nuff & pengiklanan akan memilih siapa y diberi kepercayaan utk menyiarkan iklannya. Jangan la jawab cincai2 sekadai mengisi form. Ingat!! Berikan jawapan yang terbaik. Macam saya, saya akan selalu tukar jawapan Board Of survey tu dengan jawapan yang terbaik. Gunakan skill mengayat yang penuh keyakinan, ibarat kita nak isi form kerja. Insyallah.
*
*
*
BLOGGER BIO
dalam kotak merah dibawah
Setelah dikemaskini, secara automatik akan akan ke BLOG MANAGER seperti pic dibawah :-

Akan terpapar, tarikh terkini kita kemaskini BLOGGER BIO. Dan jangan lupa juga untuk KEMASKINI TINJAUAN / UPDATE SURVEY yang terletak di column tepi sekali sebelah kanan.. Dalam pic atas saya ter crop la.

~ SEKIAN ~

27 comments:

mama_iris said...

nurul ada 2 BE...tu pon susah gak nk dpt....nak update 2 entry sehari pon alaaahaii....sesak der.....hehehe..gud info lya....

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

tq 4 sharing dear!!!!

Ceqla said...

ha, update je blog pelan nnt ada la tu...

& jgn lupa tips2 yang da tulis tu, anyway tq :)



http://www.penanti.com/contest-blog/jom-mengundi-2011/

Ain said...

tahniah dah dapat be baru...

ain jugak masih tertunggu-tunggu...

puan nina said...

beshnye bnyk be..

jemput join giveaway sy ye http://puannina.blogspot.com/2011/01/my-birthday-giveaway.html

►AdamXis◄ said...

Salam lya...wow tahniah ! bestnye...tak pernah lagi dapat...hu3

SYaMiLa said...

tq for sharing gud info

My recent post "NEW!!! HOT DESIGN GAP PYJAMAS"

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Thx for Sharing Lya..
Lily pon ada gak dpt BE..
Tp dpt nye kejap2 jer..
X dpt kumpul byk dh jd ME.. :)

Mama Zharfan said...

semua yg lya tulis ni betul
tp bial kita dh buats emua yg lya tulis tu and still tak de BE bersusun2 mcm some lil or big blogs pun, nothing much we can do, sbb semuanya atas ehas nuffnang
UV tinggi dan konsisten bukan menjamin dpt BE byk2--it happens to my blog :p sbb me pelik tgk blog2 yg traffic a lot lowed than my blog tp dpt BE 5-6 ketul sekali dpt--but again, their BE tak masyuk lah sbb faktor traffic tu..

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

tq lya kongsi info sal nuffnang..sbnrnya lisa pn ada masalah nk maintainkn iklan nuffnang..be skrg ni xde 1 pn...cm hampeh jer..nk kata xbw...hemm.2 jer keje time boring...semua blog g terjah..myb sbb entry 2-3 sehari jer kot...huhuhu...earning pn ciput giler..huhuhu

LYAfrina said...

mama_iris:

betul tu nurul, sbb tu lya ada je time free akan draft n3 utk simpanan.. y entri fresh2.. fresh la.. kalo x sempat nk update terus j publish y dah ada dlm draft.

-----------------------------------

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ :

semoga dpt membantu :-)

-----------------------------------

Ceqla :

btl tu.. buat mgikut kemampuan diri.. jgn terlalu kejarkan BE tu.. kan y dikejar x dpt... y digengam berciciran :-)

-----------------------------------

Ain :

xpe ain... ada rezeki x kemana... nanti turn ain plok. :-)

-----------------------------------

puan nina :

alhamdulillah.. rezeki.. tq cz invite :-)

-----------------------------------

►AdamXis◄ :

w'salam... xpe, nanti turn adam plok.. hi jumpa kita kat dunia blogger ni. teringat zaman silat cekak hanafi dulu .. hehehe

-----------------------------------

SYaMiLa :

kita sama bantu membantu :-)

-----------------------------------

LiLy @ MumMyQiStInA :

xpe lily.. sikit2, lama 2jadi bukit :-)

-----------------------------------

Mama Zharfan:

betul tu.. lya pon setuju. kadang2 kita xtau pihak nuff pilih dari aspek mana sebetulnya.. tp apa y lya baca, dari segi pemilihan iklan masa kita isi form pon mempengaruhi BE ni, tp lya x citer kat atas, sbb x reti nk explain.. takut jd tersilap explain pula.. apa2 pun, kita berusaha jer.. asalkan x menipu mcm sesetengah pihak tu, smata-mata nak dpt uv tinggi..

-----------------------------------

MamaRaisya a.k.a Lisa :

1st.. lisa kena mesra blogger dulu.. selalu berkunjung & komen mengomen.. secara x lnsung kita akn jumpa kwn ttp d alam maya. tp sama la cam lisa.. lya mmg x sempat nk bw.. sibuk. cuma, lya selalu rajin komen blog2 & insyallah dia akan dtg..

2nd.. lisa kna maintainkan UV sebanyak 100 utk tempoh 2 minggu berturut-turut kalo x silap... y tu kena usha,. lps tu, bila dh dpt BE.. sngla... akan selalu dtg be tu, cuma sbg hamba kita kena bersabar n guna cara y jujur :-)

makdara TERdiva said...

tq lya bgi tips ni..MDT dah lama tak dpt BE sejak bulan 8 thn lepas..mgkin ade benda yg MDT tercicirkot..

tq lg sekali..

Farra Dhelina said...

oh fra hya mampu nk update 1-2 entry je la..mmg takde idea..hehe unless mmg ada cite tbaru..nk godek2, mmg takde idea..hehe

~ yus ~ said...

Tahniah Lya. Samalah yus pun baru dpt BE untuk tahun ni. Yg lain tu dari thn lepas, tapi amaun pun takdelah banyak. Lya punya RM31.45 tu kira tinggilah tu...

Ye kan. Sebelum ni saya selalu gak dpt BE, tp amaun ciput je dah jd ME sbb UV tak banyak. Kes malas update..huhu

Fieza79 said...

tenkiu Lya..skrg dh faham...kira betul la apa yg fieza fhm..orait...maceh..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

semua yang Lya cakap tu betul, tapi kita ada dapat nasihat dari Nuff untuk tidak share ape2 mengenai BE cara2 nak dapatkan BE sebabnya Nuff kata kalo ada ape2 persoalan leh tanya terus dgn nuff, takut ape yang kita cakap bercanggah dengan terma2 nuff...kita da emial dari Nuff tentang kata2 tu kalo Lya nak baca...

►AdamXis◄ said...

Zaman PSCH, sedih plak teringat sbb adam x aktif dh...dah lama follow blog Lya...jd silent reader jer...hu3

ieda said...

good tips dikk .. akak pu kdg2 buat scheduled jugak huhuhu

mamalieyna said...

bagus lya bg tips camni..^_^..

ghajin lya! ^_^

shah-kayrul said...

lpas baca n3 lya nie...bersemangat nak update blog tiap2 ari walaupun kita nie blogger picisan...hehehehe

MrS. F!zA said...

infoo yg bgus ni... lya.. kita ni UV ciput je!! be pon nan ado dah ni..huhu

Gieyana said...

Salam Kenal...tks dtg blog anak sy yer...

owhh...tahniah dpt BE yer..:D

Dilla Ady said...

dilla sebenarnya masih blur2 pasal nuff nih..huhuhu..

tapi tgk org ade, nak jugak..

eB ezrin said...

o g2 eh?... tapi x der ms la... hu3...
wah... byknyer BE lya tuh... 31.46?... wallah... eb kalo dpt .25 pn kira syukur dh :)

AngahSayang2314 said...

wah bestnyerrrrrr nie yg cemburu nieee

ms comey said...

saya pun nak BE jgk,tapi baru dapat 1.thanks for the tips ^_^

Wanieys said...

LYA tips yg bagus...tp seyes wani lansung xtaw pasal nuff ni...men letak jer iklan hahha kesian kan...LYA xplain kt wani pasal nuff ni bley tak hahha

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (112) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) MyHappyFamily (72) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (57) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (48) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) mama+papa+fasya (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)