Tuesday, March 15, 2011

Internet Slow & Kaitannya Dengan Kejadian Tsunami Di Jepun

Gara-gara internet yang sgt2 slow.. So ni bru dapat buat n3.. Tadi pon ada w, tp oleh baca jer
 & pic xleh nak tgk. Dan jugak xleh nak ngomen. Kat blog Mamalieyna... nak tgk keknyer pon x dpt. Ermmm...semalam masa join contest, terjumpalah satu blog.. 

Rupanya internet slow late ni ada kaitannya dgn kejadian tsunami di Jepun. Kalo perasan, nk buka fb pon susah.Lamat loading la.. Contoh nk upload pic dlm blog pon nyeksa nk nunggunyer. Katanya, akibat tsunami tu telah menyebabkan kabel di bawah laut terjejas. Seperti y kita ketahui negara Jepun adalah negara yang sgt2 maju dr segi teknologinya, kecanggihan bandarayamodennyer. Kalo tgk dlm filem Tokyo Drift, tempat parking kete.. fuhhh canggih!!! Dan now, negara kita pon nk adakan keretapi bawah tanah cam kat jepun tu.

Dari sumber y saya baca tu  ( linknyer x dpt ambik smlm) , katanya dia salah sorang pelajar komunikasi.. So internet slow skarang isu semasa jadi terjadilah perbahasan dlm kelas. So jawapannya ialah kerana kabel di dasar laut terjejas akibat tsunami itu. Jadi, semua ni xde kaitan dgn erukand lembab ke... poblem setting kat pc/lappy ke.. Kita redha ajerlah..

Eyhh,,, 1 lagi spekulasi... Hari ni dah 15hb kan?? Adakah FB sudah ditutup??? Saya x log in pon lagi arini.. Ngeh2....

*
*
*
*
Bunga Kertas

Percubaan pertama menggunakan Setting Close-Up.. Fuhhh... ambik gambar semut pon cun!!Pic ni x diedit langsung kecuali dikecilkan pixelnyer supaya senang loading & tambah watemark.  Saya happy!! Lagi satu, dah dapat job pertama kat kedai pengantin. Itulah cita2 sebenarnya, untuk menjadi Photo-G as part time job. Duit tu boleh biayai peruatan. Insyallah. Terima kasih buat abg tersayang (abg kandung- azlan amran) y hadiahkannya sbg hadiah hari jadi & kerana telah sempurnakan hidup saya hanya dalam sekelip mata. Rasa macam mimpi!

13 comments:

mama iris said...

kamera apa yang?DSLR ya??bestnnyaaaaa

Mama Hanim said...

As'salam lya.. btul tu, semlm pn tgk kuar berita bgtau internet slow sbb kabel dasar laut Jepun terjejas tsunami.
Kerajaan Haramkan Botol Susu Bayi Polikarbonat 'Bisphenol A'

(Gambar) Kartun Tsunami Kontroversi Berita Minggu

Pn. Zana said...

a;ah kan. patut la lembap internet! huhu. Fb okey . tp, lambat eh nak upload pic

AngahSayang2314 said...

lya guna dslr ke?? dah beli yerrrr

maszmadi said...

alhamdulillah, dah ada perkembangan utk bisness yerk.. semoga success yerk..

h4ni3 said...

fewwiitt

tahniah.. akhirnya dapat apa yg lya impikan.. dapat free lak tu.. bestnya! happy 4u! :)

munna said...

wah! dah dpt dslr ke lya... bestnya.. kak munna pun persan lyn streamyx kat rumah mmg lembab giler...

r|nA @ ja|j|na said...

wah, org dah pakai DSLR ye..pasni harus phot gedik lebeh sikit tau, ekeke..congratelah dah dapat part time job jadi photoG..

Dilla Ady said...

wah dapat kamera ye..dilla pun penah gak berangan-angan nk wat keje part time tuk tampung perbelanjaan..tp ape yg dilla pandai? huhuhu..

internet mmg ntah pape skang nih..tp dilla nye tak teruk sgt la..cume nk dgr radio online tak leh da skang nih..FB ade jek cam biase..

-Nureen- said...

pergghhh.... bleh tompang bergedik santai kat lya la bila kami g t'ganu nanti hehehe....

tahniah utk part time tue tp lya kena jaga kesihatan jgk tau.. nanti penat keja dopis & di kedai lagi..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tahniah lya dpt part time job..
Moga terus berjaya..

Farra Dhelina said...

all the best lya..

smga tercapai cita2 lya ye..

*owhh patutlh ssh sgt nak upload pic kat fb..mmg jenuh menunggu

dakcik said...

bestnye dpt DSRL..sy pun suke jd photog nie..hehehe


bteul..tenet kat opis pun lembap..rupanye akibat dr tsunami kat jepun..yerla kan negara maju..

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)