Monday, March 14, 2011

Meniti Angka 26 .... Oh noooo!!!!

oh nooooo... 4 taun lagi masuk 30!!! Aku x percayaaaa!!!

hehehheee... arini baru kuor pic tuan dgn keknyer. Baru2 ni just tepek pic kek ajer. Surprise dari fain malam tu, ye la nak keluar xleh sbb saya pon baru kuar dari icu. Badan pon still lemah lagi. Skarang ni pon still rehat kat rumah lagi. Insyallah hari Selasa ni nak masuk keje dah. Hari ni plok ada appoitment asya dgn pakarnya utk poblem paru2nyer:-(.

And, hari rabu turn saya plok jumpa pakar kat htaa.. Debar sgt2.. Ishhh xtau nak kata apa. Ni sakit kesan intubate masa x sedar diri dlm icu masih berdarah.. Dah la parut lama bekas intubate masa koma pregnantkan asya kat dalam tekak n dada ni luka semula.. Makin byk lak darah y keluarnya. Apa pun redha.... cubalah menahan kesakitan itu sbg penghabus dosa-dosa kecil kita. Tapi alhamdulillah krn masih dipanjangkan umur ni, iyerlah masa dlm icu baru2 ni saya hiduppon krn sokongan intubation tu. If mesin tu dicabut terus zerooo.. Bila oksigen dalam badan saya mula stabil.. baru pakar extubate.. Sakitnya masa cabut tiub tu hanya Allah & ypernah mengalami y tau.Lepas ni.. jgnla jadi camtu lagi.. Sgt2 serik & takut.

kesan hitam kat bibir bekas luka akibat kulit terkoyak masa cabut tiub intubation. Saya xleh nak senyum2 ni.. Ciannyer,,, Kalo senyum sket terus berdarah luka tu :-(

Bersama si kecik y sibuk duk kata TEK (kek)... dia y punyer.. Marah kata papa beli kat mama.. Adoiii, banyak jeles ooooo dia kat mama dia ni.

Sampai sini je gambar y dpt diupload... Lambat sgt loading. Insyallah, yk masa lagi blh la selip2 sket pic tu. Abe Fain jgn ngajuk yer x msk gamba masa ni.. Malas nak nunggu dah..lambat cam siput. Mybe siput lagi laju.. 

OK... Have A Nice Day!!!!

18 comments:

cik dah ganu kiter said...

hepy belated besday ye..sori lmbt wish.. idah blk kemaman attend kenduri anak sedara n sori sgt2 tak sempat nak jenguk lya...

aritu ada coll ckp ngan fain...

LYAfrina said...

cik dah:

tq.... cik dah xpela x dpt jumpa pon.. doa dr jauh pon bagus.. insyallah nanti umur pnjang lh la kita jumpa.. yeap.. fain ada gtau aritu idah kol.. tp idah sekarang x xpakai no tu.. hp jatuh dlm toilet.. ni xeli g simkad baru.. nanti dh beli lya gtau no.baru yer:-)

dinor's family said...

slamat ari jadi sorry lmbt wish..semoga cepat sembuh n happy sokmo d smping org2 tsayang....

Cma Shiema said...

heppy bltd beday lya..
he3..26 tu angka je...:p
umo kite samelah....
he3..
he3..jelesnye die...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

nampak pucat sgt lya...sian akak tgk..
sakit sgt ye? yela kan..org yg alami je tahu camne rasanya..kami2 ni hanya dpt berdoa agar lya terus tabah..

ehehhe TEk?? lain mcm je bunyi nye asya oitt....ahahah

Nureen said...

;) asya sama cam elly klau ada kek ja sure dia punya.. hehhee... 2nd wish utk lya.. hepi besday dear..

mummy_ayu said...

celebrate b'day dgn orang2 tersayang..harusla seronok & meriah...tak kisah kat mana..seronok ajer kan..
semoga Lya terus tabah hadapi dugaan2 nie semua ye..happy buzzday!!

kella said...

hai lya sayang sahabat ku..
gembira dengar perkhabaran ini! sekurang kurangnya terlepas rindu di dada ini melihat lya..
2 hari lepas internet down, so tak sempat nak lawat lya.. :)
selamt Hari Lahir Lya... wah.. mudah lagi kawan aku ni rupanya.. :)
semoga di hari lahir lya yang ke 26 ni memberi sinar baru buat lya..
segalanya yang terjadi ini ada rahmatnya lya, sekurang kurangnya lya selalu dekat dengan Allah kan..
semoga lya diberi kesihatan dan kesejahteraan bersama keluarga..
semoga apa yang diidamkan tercapai...
InysaAllah lya, berkat kesabaran lya mesti akan ada kebaikan yang menanti.. :)

senyum senyum sokmo lya deh.. :)

Fieza79 said...

hepy besday Lya...nmpk pucat Lya..yela baru kuar sepital kann...tkpe lebihkan rehat tau...

muda lg tu Lya..baru 26...hehe

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

epi belated besday lya..
semoga keajaiban terus berlaku dlm diri awak..
mmm.. mmg tgk muka lya tak bermaya..
take a good care ye lya..
insyaAllah, takde pepe yg buruk terjadi..

lia said...

hepi belated besday, dear....

munna said...

Alhamdulillah semakin sihat ye Lya... happy dapat celebrate dgn org tersayang.... angka tu tak membawa makna apa2 pun yg ptg jiwa kita sentiasa rasa muda

MamaYatie said...

membayangkan apa yg Lya cerita pun terasa sakit..apatah lagi yg menanggungnya ya..sabar yer Lya

Ena said...

biasa lah anak2 bila nampak kek mesti ingat dier yg punyer.. hehe..

moga lya terus sihat & kuat..

mamalieyna said...

waaah ada kek la..eina takde sapa nak belikan..huu~

take care lya!

shah-kayrul said...

happy belated birthday lya....lama tak singgah kat sini....

Dilla Ady said...

hepi belated besday tuk lya..lambat lak wish..huhuhu..

moga dipanjang umur, murah rezki n ceria2 slalu eh?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nampak sgt muka Lya pucat..
Bykkan rehat Lya..
Moga cepat sembuh ye..!

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (133) WEEKEND (107) in N.A.T.U.R.E (97) Kata HATI LYA (94) M.A.K.A.N.A.N (75) About Me (73) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) MyHappyFamily (68) INFO (67) MACAM2 ADA (57) Friend (56) Asya's School (55) M.E.M.O.R.Y (52) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (47) Shopping (47) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Birthday (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) Let's Eat (32) D.I.A.R.I (31) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (28) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) MamaAsya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) Artis (14) Bento Asya (13) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) mama+papa+fasya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) mama+papa (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)