Wednesday, April 27, 2011

Asya Jumpa Dentist

kalo gigi cantik.. baru senyuman menawan :-)

Assalamualaikum.. lambat lagi nak tekan publish post.. walaupun n3 ni dah d'draft awal2 semalam lagi.. Nak share sket pasal bawak asya jumpa dentist petang kelmarin. Alhamdulillah.. semuanya sukses & asya gud girl!!! Mula-mula takut gak nak tengok reaksi asya, sebab semua budak-budak yang nak msuk bilik dentist menangis.. Ada tu yang keluar dr bilik dentist menangis.

Sampai turn asya masuk..Ok...steady jer dia duk baring atas kerusi tu. Lepas tu doc check gigi dia satu2... Hasilnya, 4 batang gigi ditampal. Bahagian atas 2 batang & abhagian bawah 2 batang. Sepanjang tempoh tu, dia ok jer & bagi kerjasama y cukup baik..Takut gak dia nangis ke sebab sakit.

Asya ni gud la,,,, malu mama ni.. Teringat time saya kecik dulu. Berlari keluar dari bilik dentist. Sampaikan mama kejor saya kat luar & saya berpaut kuat pada plat kete saper ntah.. Sampai patah plat kete org tu..Hihihi.. dasyat seyhhh mama asya time tu. Nakal dok oh lalu. Bab jumpa dentist memang haru biru, sampai nangis-nangis berguling atas lantai tu..

Lepas dah settle semua tu, asya dapat ubat gigi & berus gigi percuma dari dentist. Dan saya akan bawak asya jumpa dentist 6 bulan lagi. Saya nak teruskan rutin ni utk kebaikan gigi asya. Lagi pon tgk dia ok jer, jd xde masalah nak bawak asya jumpa dentist selalu..


" JOM KITA JUMPA DENTIST CHECK GIGI "

**kamera bawak..tp betul2 x ingat nak capture moment asya bersama dentist ti :-(

16 comments:

r|nA @ ja|j|na said...

syabas betti, hahaha..
aku nak masuk anak 2 hah, paling takut sekali nak jumpe dentist lah..

shah-kayrul said...

ala siannya...kecik2 dah kena tambal gigi ye asya..lepas nie jangan mamam gula2 banyak sangat tau

Fakri Mia Farhana said...

gudgal la asya ni...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

bagusnya....tak pernah bawak farisyah jumpa doktor gigi..dan jue paling takut dengan doktor gigi

mummy_ayu said...

bagusnya dia..tak pernah lagi bawak Ian & Iris jumpa dentist..plus gigi diaorg ok jer..tapi nak gak try bawak..tak tau la bila..

AngahSayang2314 said...

ala ciannyer dia.... lepas nie jgn makan gula2

mamashikin said...

mmg good gurl la asya nih...tak menangis jumpa dentist..kita yg tua bangka ni pun seram sejuk tau...

~aSHa~ said...

mesti comey gigi asya lepas ni..

zaidah said...

alhamdulillah....bagusnyer anak mama nie.....tak berlari keluar macam mama....siap patahkan flet orang lagi....semoga asya terus tak takut jumpa dentist....

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

bagusnya asya..hemm..my raisya blh ke x buat cm asya...setakat ni lum penah bawak p jumpa dentis..baru 2 tahun...bdgt thn depan leh la try bawak jumpa dentis...huhuhu...bkn pe risau dia nangis...jumpa doktor biasa pn dh meraung xingt dunia...klu jumpa dentis mahu xnak bukak mulut..keh..keh..

Izan Ishak said...

clap3!!!

asya mmg gudgirl~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Good gurl ye X nangis..
klu Qis..ntah mcmanalah keadaanye.. :)

maszmadi said...

wah!! bagusnye asya x nangis jumpa dentist..

munna said...

baiknya asya....cepatnya kena tampal gigi asya..ada lubang ke

MamaYatie said...

wah! good gurl asya! tq Lya ingatkan..tak pernah bawak lagi anak2 ke dentist..so far gigi dia org elok jer..tak ajor makan jajan & cekelat

Sofya said...

cayalah asya.. good girl..

lya, kelakarnya sampai patah plate org tu.. he3

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (114) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) MyHappyFamily (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (57) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (48) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (43) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) NuFF (33) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) mama+papa+fasya (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Tempat Makanan Best Di Kuantan (4) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)