Monday, April 11, 2011

Bila... ujian datang lagi.

 AUTO PUBLISH

 
cepat2 sihat sayang

Ermmm.. tak tau nak kata apa.. Perkara ni maybe remah je bagi org lain. Tapi tidak bagi saya. Asya sakit lagi. Kelmarin pon ambil EL sbb kena bawak dia ke spital. Demam teruk & lelah. Start dari kul 1 pagi sampai ke siang dia x tido. Bila lelah.. terus muntah2.. Semalaman saya & fain berjaga. Tapi saya tdo la jugok skejap2, takutkan bila saya letih sgt, sy plok y jatuh sakit... Fain la direct jaga asya. Inilah ujian buat saya... saya sakit .. & anak pon sakit.. Jangan la dua2 jatuh sakit serentak. Tak tau la  camner jadi.

papa kata...asya senyum mcm mama... Mulut rapat2 g2.. Ye ke??

Maybe cuaca sejuk kat sini kot buatkan asya senang dapat lelah. Dah 2, 3 hari hujan lebat kat sini. Kalo x silap, start dari hari gempa bumi kat Jepun y sekuat 7.2 SR tu. Dunia makin tua... gempa kat situ sini. Kita ni dah peringkat manusia akhir zaman. Sama2 kita insafi kejadian alam ni dalam kehidupan seharian kita.. Dan utk asya.. moga cepat sembuh yer sayang .. Mama susah hati bila asya sakit.


-->saya mungkin ssh nak BW sbb kena tumpu perhatian kat asya.. Insyallah, bila dia tdo blh la BW. Baru bulan April... tapi cuti tahunan saya udah kering... adoiiiii..

16 comments:

alyyani said...

takpe lya, asya lagi penting. hope asya cepat sembuh begitu jugak dgn lya. take care and get well soon. betul2 senyum asya macam mama dia. cute :)

NM02 said...

mama jgn susah hati ye, nnt takut mama plak yang sakit.

asya anak yang baik kan... gud girl kan... cepat baik ye sayang

Zaidah said...

semoga asya sihat...n lya jugak...kena jaga kesihatan...klu dua2 sakit susah...

lia said...

Asya kena kuat lawan virus2 jahat yer.... acik doakan asya cepat2 sihat...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sian asya..musimlah skrg ni..cuaca x menentukan..Qis pon baru jer sihat tu..Moga cepat sembuh ye sayang..!

Izan Ishak said...

aunty doakan moga asya cepat sembuh ye sayang!

dinor's family said...

imah doakn semoga asya cepat sembuh.

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

moga asya cepat sembuh ye sayang..sama ngan kak farisyah jugak demam

mamashikin said...

sabar yer lya, kebetulan anak sy pun lelah..sama kes mcm asya..hanya tuhan jer tahu perasaan nih..sblm ni sihat2 ajer...ntah mcm mana, mgu lepas kena lelah..doc kata tahap kritikal...skrg setiap 2 mgu kena jumpa doktor pakar...adei..

munna said...

aduhai kesiannya Asya... semoga cepat sembuh ye... cuaca kat sini pun tak tentu Lya.. siang panas ...bila malam hujan lebat siap dengan kilat dah guruh bagai...

etiey.com© said...

sabar banyak-banyak. paham sgt lya bila anak skit. memang sama dengan kita sakit kan. malah lagi teruk rasanya jiwa kacau. semua fikir tak kena... nak nak klo admited

Fieza79 said...

sabar jela Lya..disebalik sakit tu ada hikmah nya kan...

fieza pun skrg ni tkde la sihat sgt...lemah je..huhu berharap cpt2 la berlalu ujian ni..

kella said...

SABAR YE LYA...
SEMOGA SEMUANYA SIHAT HENDAKNYA..
SAMA SAMA KITA DOAKAN ASYA SIHAT..
LYA PUN SIHAT.. FAIN PUN SIHAT..
DUGAAN YANG DATANG, TANDA ALLAH MENYAYANGI HAMBANYA..

BANYAKKAN BERSABAR, TERUS BERDOA..

Farra Dhelina said...

get well soon asya!

Dilla Ady said...

alolo..chumelnye asya posing2 camtu..

sabar eh lya..insya allh sembuh nnti die..doa banyak2 ye..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

semoga awak berdua cepat sembuh..
Sabar ye Lya..
haah, ujan aje lately kan..
takut nk drive, dop napok ape atas jln.. merayap je bowok kete..

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)