Monday, April 18, 2011

PERKEMBANGAN NUR FASYA AFRINA

AUTOPUBLISH

Aummmm.. luas benor nganga mulut yer...

Lama betul x n3kan perkembangan asya y terkini.. Walaupun dah x berapa nak terkini lagi. Tapi xpelah, sekadar memori. Nanti bila besar sila baca yer asya :-). Disaat saya buat n3 ni.. asya masih demam+muntah2 lagi.. Hope cepat sihat sayang .

2 Tahun 5 Bulan
(sebahagian drp progress asya)

  • Percakapan..berehhhhhhh... Terang & jelas..Dan sgt2 banyak cakap! Alhamdulillah
  • Pakai seluar & baju... kdg2 x berapa nk betulgak.. hehehhe
  • Pakai shoes & stoking ... walaupun kdg2 terbalik. Standard r kan budak2.
  • Membuang dalam toilet dah lama bereh... Cuma buar air kecik tu x berapa nak lepas lagi.. Kadang2 masih terbabas..
  • Dah kenal kaler green, blue, yellow, red, white, black & pink.
  • Dah kenal satu2 anggota badan. Sambil nyanyi lagu head shoulder kness & toe..
  • Dah boleh hafal alif ba ta.. Cuma sampai dkt huruf Zai berbelit sket..
  • Dah ingat ABC & 123... alhamdulillah..
  • Dah suka posing2.. Kadang2 duk saje.. panggil mama " ambik kameya....".. Maknanya nak suh ambik gambo la tu.. 
  • Paling terhibur, dah blh hafal dgn baik lagu2 utk kanak2.. Mama suka sgt2 dgr asya nyanyi.. Tp selalu x sempat nak rekod v-deo.
Tapi.. dalam banyak-banyak.. ada sebutan baik punyerrr dari asya... Yang selalu buatkan mama & papa ketawa.

CO-CO-KENAT = COCONUT
KO-KO-KELAT = COKLAT
PUIH = KUIH
POCEK = KOCEK


Alhamdulillah..
Mama & papa akan terus membantu asya utk eksplore dunia ni. Semoga asya dpt belajar dgn baik serta berjaya menjadi SOMEBODY yang berjaya di dunia serta akhirat.




KLIK LINK KAT BAWAH UTK INFO LANJUT :

AMARAN : BLOG YANG TIDAK MENGGUNAKAN AKAUN GOOGLE AKAN DIHAPUSKAN BERMULA 25 JUN 2011

16 comments:

MamaYatie said...

Lya..boleh start ajar iqra dah tur..alif ba ta & doa2 ringkas cepat budak2 catch up! apapun mmg comey dah progress setakat ni tur..alhamdulillah!!

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

alhamdulilah perkembangan yang baik buat seorang anak...

Zaidah said...

alhamdulillah...dah pandai dah si asya nie....

p/s puas zai godeh baru bleh bukak akaun gmail...berpeluh ketiak...huhuhu

munna said...

Alhamdulillaha... melihat anak semakin membesar dan pandai buat kita sebagai ibu riang gembira dan senyum sokmo

AngahSayang2314 said...

kejap jer yer....dah besar dah

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

WAH BAGUS PERKEMBANGAN asya ni, dah leh pi school la cam ni tahun depan nanti ek good girl

Sofya said...

alhamdulillah... dah semakin bijak.. senang hati mama & papa..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

alhamdulillah..byk perkembangan positif..:-)

Rizziela said...

Memang cerdiklah Asya ni

Semoga terus membesar dengan sihat & cerdik yer

maszmadi said...

haha, tang mulut tu kompem best layan asya ni kan.. hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alhamdulillah..Perkembangan yang memuaskan..semoga terus membesar dgn sihat & kuat..& menjadi anak yg bijak.. ;)

Yan said...

Seronokkan..tgk growth anak2..

mamalieyna said...

waaah Asya dh makin bijak..baru 2 thn 5bulan kan..kira cepat la jgk dia pickup kan..good girl~ terus rajin2kan diri ye cayang~

mama iris said...

good la tak pelat.....camne nak kasik anak xpelat eh sedangkan kat rumah x penah amalkan cakap pelat...kitorg cakap mcm biasa je...

Dilla Ady said...

wah...bagusnye asya..da byk jugak ye die tau..

dak acha byk lum lepas lagi..

lya share la sket tips camne ajar asya abc dan alif ba ta tu..risau gak kt dak acha nih..

nureen said...

betoi kata bloggers.. nureen pon dah start ajaq elly iq'ra' dlm 2 minggu ni.. pastu dlm keta pon sambil2 pon ajar jgk.. ;)

*elly plak dh ckp mcm org tua sbb dok kat pengasuh x der bdk kecik semua org besar2.. hehe

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (136) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (97) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Ramadhan (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (27) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (21) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Tempat Makanan Best Di Kuantan (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) Mamalovefasyafrina (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1)