Friday, April 8, 2011

PLAYTIME

 Time weekend wajib bawak asya jalan-jalan. Kalo tak ke kuantan, bawak dia dia main kat PG atau lepak2 kat tepi pantai. Inilah salah satu cara untuk meluahkan kasih sayang untuknyer ( bila asya beso & baca ni.... harap asya tau betapa mama & papa sygkan asya ). Hari-hari lain dihabiskan di ofis & harap hari cuti jer blh spend time dgn asya. Bagi saya kualiti kita bersamanya adalah lebih penting.

Tapi.. tiap2 pagi kalo dia bgun awal, msti asya akn kata " mama nk g kije ".. " nak..itukkk". Haaa.. tang ni la kena pandai cakap. Saya pon terus kata " x blh sayang.... mama bukan g jalan... mana nak g keje, cari seng ( duit ) " . Bila dah kata g2, mesti dia akan senyum & kata " mama papa gi kijer cari seng.... nak beli matanan (makanan), beli paperss(pampers), beli susu... beli menan.... ". Dan macam2 lagi la,. Alhamdulillah, dia faham tujuan mama & papa dia keluar pagi2 buta tu. Dan biasanya, papa dia akan kata " kek g papa balik main dgn asya ". Pastu, dia terus senyum di atas dukung tok ma dia:-)


AKTIVITI LAST WEEK
(SABTU)

 Kali ni papa asya bawak dia main kat Playground
.
.
.

 sentiasa happy bila ke PG

 suka memerhatikan kanak2 lain

 ada gaya??? ada style??

malu-malu kucing ke??

 buai laju-laju... sampai hujung sana.. 

mama & asya
xtau naper pic ni nampak blurr kat sini.. kalo tgk pc ok jer..

~ SELAMAT BERISTIREHAT BAGI YANG DI PANTAI TIMUR~
HARAP HARI NI SAYA BERTAMBAH SIHAT

14 comments:

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

cantik gambo asya, tapi nape masam je anak dara tu?

azzey said...

ulu ms my princess kecik pon sker gak bwk g PG...:)

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

memang weekend adelah hari terbaik mel;uangkan masa bersama anak2...moga lya terus sihat dan sihat

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

gud gurl la asya ni..anak yg baik n dengar kata..sejuk perut ibu mengandung..:-)

kella said...

happy tengok korang berdua... tambah lagi asya yang ceria selalu... :)

eB ezrin said...

stiap kali eB renung wajah & riak muker asya... eB jadik makin kuat & tabah :)

Nureen said...

semlm pon p PG tp PG dlm shopping mall.. hehee.. masa nk blk tue elly meraung2 x mau blk.. dukung jgk la buat kering..

munna said...

meya pun paling suka kalau ke PG... nak memujuk dia balik punyalah susah... sampai dah gelap dan takde org kat situ baru nak balik

AngahSayang2314 said...

asya kenapa monyok jer muka time kat taman....???

Ena said...

pandai asya.. dah paham mama & papa p work.. :D

Farra Dhelina said...

bestnya gi pg..fra jarang bwk mirza dgn qaseh gi pg..blh dikira dgn jari tau hehe

Dilla Ady said...

dak acha pun da tau kalu ummi die sibuk2 melawa pagi2..ummi je? (keje?)

kena britau kan supaya tak la sedih sgt die nk berpisah ngan die..

eny said...

jawapan yg sama utk anak aku..cuma aku ckp versi kl..mama nak pergi keje cari duit ..nak beli keta control abg n adik...ehhehehe

umialya said...

Alya lak masa dlm keta cepat2 pakai kasut, kita melangkah kuar keta, cepat2 aje dia peluk n xmo lepaskan, terpaksalah bawa dia g p/card dulu.

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)