Monday, May 30, 2011

Gila-Gila Remaja

Teringat zaman dulu-dulu saya memang peminat tegar majalah remaja.. Tiap2 bulan wajib beli 2 nashkah dewi remaja.. Yang keluaran 1hb & 15hb.. Saya start layan Majalah Remaja ni masa umur 14 tahun sampailah saya dah kahwin pon still langgan.. Punca terjerebaknya, sebab baca novel Kemelut Kasih yang dicetak secara bersiri di dalam majalah tu... Tapi lama kelamaan saya dah jadi gila dgn majalah tu. 

Bersama sebahagian majalah Remaja.
terpaksa tutup pic saya tuh sbb x bertudung & lentok kemain lagik...

Yang bestnyer, saya suka layan part fesyen... dululaaa yer. Dan byk info kesihatan kat dalam tu, sesuai utk remaja. Selain tu saya mula kenal apa itu blog dari majalah ni lah, dalam segmen Minah Siber kalo tak silap. Tapi sayangnyer saya x mula b'blog pada tahun tu... Sgt2 rugi.... masa tu nak buat assignment pasal subjek komunikasi..last2 jumpa info y bnyak pasal blog dalam majalah remaja ni. Masa tu blog mmg x femes lagi, sbb baru j menapak kat malaysia. Saya memang banyak koleksi majalah ni, sampai penuh almari besar. Tapi lastnyer, saya hantar ke pusat recycle.. Ingat masa nak bawak majalah ni semua, sampai senget kereta, & bahagian bonet & seat belakang mmg dah full dgn majalah. Saya y duk kat depan tu pun, duduk atas majalah..

Saya mula stop beli majalah ni start keje rasanya.. Sebab masa tu dah x kena dgn jiwa saya. Lepas tu just langgan Mingguan Wanita. :Lagik byk info buat y dah berumah tangga. Dan Dewi Remaja terakhir y saya folo semestinya Scha Al-Yahya.. Yang selepas tu mmg saya dah x kenal siapa.. Tapi ramai y join Dewi Remaja, walaupun finalis & x ke peringkat finalis pon ada y dah femes sebagai pelakon. Antaranyer, IntanLadyana... dia ni dapat jadi finalis tahun Annahita kalo x silap. Tapi tarik diri, sbb dah mula berlakon time tu.. Kakak Nora Danish pon finalis tahun Annahita. Namanya Nadia Danish. Saya memang suka tgk dia, sbb senyuman dia sgt2 sweet.. Ramai lagi y dah femes, antaranya Rebecca Nur Islam, Izreen, Zaryn dan ramai lagi. Hero Remaja pon aper kurangnya.. Tu Zed Zaidi pon Hero Remaja.

18 comments:

Sofya said...

nampaknya ramai artis bermula dr majalah remaja kan..

ibu qaleesya said...

banyaknye majalah sampai senget ye. saya pun sekrang duk baca mingguan wanita.. ada beli jek xbaca.. hehe

MrS. F!zA said...

fasha sendat tu pon menang dewi remaja kan..

Fieza79 said...

sama la kita Lya..ms remaja mmg tk miss majalah tu..pastu mingguan wanita...tp skrg ni langsung tk langgan majalah dh..sebok je dgn blog hahaa...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

waaaa kita dulu minat gak baca tapi tak penah kumpul..beli pon mane ingat beli if tak ingat takdela beli
ntah dah kene bakor kot ngan akak sy masa kemas umah masa nak kawen ari tu ehhehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

lily pun minat gak mjlh remaja ni..
tp skrg dh x remaja lg..dh lama x layan majlh ni.. ;)

Lynn Hamzah said...

lynn pun layan remaja juga...sanggup kumpul duit nak beli majalh remaja tu...

dinor's family said...

wah byk nya majalah. dolu2 minat mmbaca,bla dah branak pinak ni malas pulak mmbaca, lg pun masa xcukup la...

Ena said...

ena plak suka kumpul majalan wanita.. sbb ada petua dan macam2 la.. tp skrg tak dedah.. jarnag sudah membeli nye sbb nak baca pun terhad.. klao beli arini mungkin minggu depannya baru katam.. uhuhuh..

fazilzura said...

zaman mude2 suke jgk kumpul.. now sume dh jual

munna said...

kak munna pun terjebak dulu... skrg ni dgn majalah rasa ..mesti nak kena beli tiap2 minggu... mencuba resepinya jarang sekali

-Nureen- said...

dulu suka gak baca tp x beli pon tompang kwn2 sbb abah marah beli majalah ni.. ;( tp skrg langsung x baca hehehehee..

maszmadi said...

sekarang ni majalah Impiana di hatiku.. sampailah umah den siap.. haha

ieda said...

zaman dulu2 ada kawan2 beli .. akak x pernah beli .. suke beli majalah URTV ekekekek :)

Dilla Ady said...

isk..byk giler koleksi lya ye..sampai senget benget kete dibuat nye..

dilla tak brape ikut majalah remaja nih..mmg kurang sket beli majalah..

daddyzkool said...

dewi remaja teringat ingat lagi...kisah lama.heheeh...

kayrul-shah said...

banyak majalah..mesti dapat banyak duit jual majalahkan????...kayrul pun sama, last beli dewi remaja gambar scha

kella said...

heheheh... lya banyak nyaa.... dulu dulu orang pun ada jugak.. tapi dah pindah pindah.. entah kemana mana je buku tu semua.. tohok doh kot.. hehe

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)