Thursday, May 19, 2011

Pabila Asya Solat

 Memang rutin, setiap kali solat memang kena letakkan sekali sejadah untuk dia. Kalo x mmg dia akn kacau. Tapi, satu hari tu, saya balik dari keje.... masuk dalam rumah cam sunyi jer. Tercari gak mana dak asya & tok ma ni. Biasa dari luar dah dgr bunyi riuh.. Saya pon masuk, intai kat bilik tok ma... Rupanya dua beranak ni sedang solat. Saya pon terus keluarkan kamera dari handbag.

*
*
*
*
*
 Sejukk hati.. 
Tengok tu, sambil sembahyang, sambil main bedak ni.. Sampai putih kat tangan tu.

Time ni dia teruskan dengan aksi Ruku'.. 
Tapi kenapa tangan macam nak terbang sayang????

Serius... bila tgk aksi-aksi anak kita dalam keadaan dia x sedar y kita perhatikan dia.. Kadang2 tu rasa nak nangis jer.. sebak.. terharu... Terus saya peluk asya.. Apa y terlintas dalam  hati saya.. Saya rasa mcm x percaya saya dah jadi mama & dah ada anak. Rasa x percaya saya dapat lalui detik2 y sangat bahagia di samping anak apbila mengenangkan detik sewaktu bertarung nyawa untuk membawanya ke muka dunia dulu.

Segala Puji Bagi Allah, 
Yang Menyempurnakan Hidupku

13 comments:

Salina@IbuAqil said...

Alahai!! Lya, sama lah tgn dia mcm Aqil.. Macam nak terbang je.. :D Bijak asya.. :)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

semoga menjadi anak yg solehah amin, sejuk perut mama mangandung

mamashikin said...

hahhaha comel..nnti kena beli telekung yg cute tuh..lg nampak comel..bagusnya dia..

kella said...

aduhai.. terharu dengan entri ini...
bertuah si ibu yang melahirkan anak...
hati tersentuh sungguh dengan perasaan lya kepada asya... rasa nak peluk korang berdua.. :)

mummy_ayu said...

sejuk perut tgk mcm nie kan..semoga sampai besar nanti la...
sempat pulak dia mian bedak sambil solat tu..he he he

Sofya said...

anak2 lebih cepat belajar dari pemerhatian.. alhamdulillah moga asya jadi anak yg solehah..amin.

MamaYatie said...

good gurl asya ni..alhamdulillah..jadi anak yg solehah ye sayang!

ieda said...

ekekkeke tu lah tgk penuh bedak ha .. :) syukur kan .. walau x sempurna , nak semayang tuu dah bagus :)

mcm zahrien separuh je .. lepas tu sujud .. sujud terus buat2 cam nak tidur lak .. last2 akak yg terketawa .. tu yg malas nak bagi dia semayang same .. dia kacoo lebey ..

maszmadi said...

anak..... dialah racun, dialah penawar, dialah suka, dialah duka..... so sweet asya

maszmadi said...

anak..... dialah racun, dialah penawar, dialah suka, dialah duka..... so sweet asya

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sejuk perut ibu mengandung..
Moga Asya jadi anak yg solehah..AMIN!

Yan said...

tu yg memula akak perasan kenapa pulak kepalanya putih..hee

munna said...

mmg dah ada anak ni rasa macam dah sempurna hidup ni ...lagi2 tgk anak membesar depan mata... indahnya kurniaan tuhan pada kita...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (133) WEEKEND (107) in N.A.T.U.R.E (97) Kata HATI LYA (94) M.A.K.A.N.A.N (75) About Me (73) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) MyHappyFamily (68) INFO (67) MACAM2 ADA (57) Friend (56) Asya's School (55) M.E.M.O.R.Y (52) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (47) Shopping (47) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Birthday (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (42) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) Check-Up (33) NuFF (33) CINEMA (32) Let's Eat (32) D.I.A.R.I (31) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (28) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) MamaAsya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) Artis (14) Bento Asya (13) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) mama+papa+fasya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) mama+papa (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)