Tuesday, May 24, 2011

Saat Cinta Bersemi

Aduiii.. pagi-pagi ni dah layan jiwang. Ape ke hal ni??? Imbau lagi kenangan lama. Kalo kat entri Kenangan Dulu Menggusik Jiwa 
dah tgk hasil org sana.. Sekarang kenangan dari saya plok. Tapi memang luculah.. Entah macam manalah saya boleh jadi jiwang gini?? Hairan..hairan.. Ish...ishhhh.

Ciplak lagu Mencintaimu dari Kris Dayanti
tulisan berterabur... dok cun lansung.

Lirik ni saya tulis kat satu album gambar yang mengandungi pic saya & saya hadiahkan pada org sana sebagai tanda saya terimanya dalam hidup saya. Ini adalah pemberian pertama saya utk Fain. Setelah saya nampak kesungguhan dia yang tak pernah henti tackle saya. Walhal, time pertemuan semula saya dgn Fain selepas zaman sekolah dulu, waktu tu saya lumpuh & berkerusi roda. Setiap hari dia bodek saya.. & dalam masa y sama terus bagi semangat agar saya kuat & tabah. Dan siapa tahu akhirnya saya blh berjalan semula. Dan akhirnya, hati saya makin terbuka menerimanya dalam hidup saya. Kiranya, time bagi ni, cinta saya untuk fain mula bersemi. Alhamdulillah..kekal hingga ke hari ini :-) Dan, sejak itu saya mula belajar & terus belajar untuk mencintainya. Berkat kesabarannya akhirnya saya jatuh cinta kat dia. Fuhhhh... hebat sungguh kena ayat2 fain ni. Nasib baik x angau!Bila ingat2 aduh..memang nekad sungguh fain ni. Mungkin cinta yang tulus & ikhlas ni anugerah dari Allah Swt diatas segala kesakitan & penderitaan yang harus saya lalui & tempuhi waktu tu hingga kini.

" macam mana dengan pengalaman kawan2 saat cinta mula bersemi untuk suami aka kekasih hati? Cer citer sket "

16 comments:

mamalieyna said...

hukhuk..teguh n utuh n ikhlas sungguh cinta fain & lya kan..harap ianya kekal abadi selamanya.. ^_^

eina & hubby tak sempat bercinta lama, kenal tak lama, terus ambik keputusan kawen, n smbg bercinta lepas kawen..hee~

MrS. F!zA said...

fuiyoo mmg jiwang lah lya.. ekekeke..tp bila kng balik msti nak gelak kan..kami dlu nyanyi lagu jiwang msa gayut tepon je tkdelah tulis atas kertas..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah mmg jiwang ni..
lily ngan hubby Xde jiwang cam ni..koz hubby jenis x romantik..abis bljar cinta pun jd jarak jauh dh..selalu berhubung d telepon je..

Zue AnnaLeeya said...

hamboiiii.... romantika di amor gitu pagi2 nih.... hehehe...

kakzue sama mcm eina... bercinta lepas kawen... lebih syok tau... he3...

LYAfrina said...

mamalieyna:

alhamdulillah eina...moga2 g2la..kekal smpai bila2..

tp cinta lps kawin lg syok kan??

-----------------------------------

MrS. F!zA:

tu la pasal.... tp lya xdelah sejiwang mana pon.. biasa2 jer.. cuma lya x reti nak zahirkan kot kata2.. tu main guna lirik lagu & hadiahkan albul gmbar lya tu... hrp dia faham... tu je..

-----------------------------------

LiLy @ MumMyQiStInA :

lily.. xde jiwang pon..cuma lya xreti nk ucp kot kata2.. tu main ciplak lirik lagu ni..

tp cinta jarak jauh best gak kan.. tp lya pon, bkn jupe sokmo..lya byk terlantar kat spital.. time dia dtg melawat tu, jumpa la..bila dh sihat, lya fither study kat selangor & n9

LYAfrina said...

Zue AnnaLeeya:

k.zue..cam kelakor j kan...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

wah romantik gitu....moga kekal selamanya

Cute MuM said...

semoga hubungan nie kekal hingga ke akhir hayat yer..
cute mum dengan hubby berkawan dulu sebab satu ofis.. masa tue sama2 ada couple.. setahun lepas tue kami berdua putus pada waktu yang sama.. tak tau camner kami boleh bercinta pulak.. hihi..

ieda said...

uiskkk syahdu2 ... ekekek
kisah cinte akak dasat2 .. sedih pilu semua ada .. sbb mak ayah akak x suke pada awalnya .. huhuh
x leh cakap .. x tercakap sedihh uuhu

LYAfrina said...

cik Jue Aka Ibu Farisyah:

TQ CIK JUE.. MOGA2 KEKAL SELAMANYA..

-----------------------------------

Cute MuM :

MEKASIH CUTEMUM.. MOGA G2 LA HENDAKNYA..

ITULAH JODOH NAMANYA... LAST2 OFFICEMATE JD TEMAN SEHIDUP CUTEMUM KAN

----------------------------------
ieda :

JGN SEDIH2 K.IEDA,, SETIAP ORG ADA DUGAANNYA,, TP APA Y PTING K,IEDA DH HAPPY DGN HUBBY & ANK2 KAN.. SENYUM CKIT

dinor's family said...

suke jiwang2 ni...semoga kekal hingga ujung nyawa...

bg ibu byk kenangan ngan yg tsayang, maklum lah bcinta 5 tahun bru kawen,sejak zaman sek.lg umur pun same..alhamdullillah dah nak msk 12 thn dah kami hidup bsama.

MamaYatie said...

auuwww...kelas gitu! akak dulu bercinta ngan jiran belakang umah (hubby ler)..wakaka

~ yus ~ said...

sweet...

saya pun pernah buat tulisan macam tu masa sekolah menengah dulu..:)

munna said...

KAK MUNNA BERCINTA LEPAS KAHWIN LYA..TAKDE KENANGAN MCM NI...

Dilla Ady said...

hahaha..ingatkan dilla jek suke camni..rupenye ade geng...mmg bile ditengok balik, kelakar giler rasenye...huhu

Sofya said...

best kan sesekali ingat kembali lalu.. tersenyum sampai ke telinga kan.. semua tu menambah kekuatan cinta kita padanya kan..

lya, akak pun pernah wat n3 ala2 gini gak..

http://sayangsofya.blogspot.com/2011/03/gerimis.html

hi3 malu plak..

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)