Thursday, May 5, 2011

Shopping Raya 2011

Lepas jer lari daripada Jom Heboh tu.. Terus masuk kat Gedung Kain Alamoda. Motifnya, mestilah mencari kain utk raya 2011. Alhamdulillah... dah settle. Cuma tunggu nak hantar kat tailor jer. Tapi dh booking awl2 dgn tailor tu. Tak nak cam thn lps lagik.

*
*
*
*
*
Abe Fain sedang m'testing kain utk tema tahun ni.. Yang mana lagik cun agaknyer?
Kuning kah??

Testing lagi dgn kaler merah plok. Merah kan kaler hot 2011.

Dan si kecik tu.. terus berposing sakan.

Dan.. Tema 2011 ialah kaler???? Acu teka.... Dah settle beli kain utk baju melayu Fain complete dengan kain baju kurung saya & asya skali.

Lepas settle membeli di Alamoda.. terus ke Megamall utk skodeng kain2 kat Nagoya lak.. Kat sini saya berjaya ambik sepasang lagi kain pasang. Dah cukuplah 2 pasang utk saya. Sebab kain pasang y sedia ada, hadiah dari MIL dan Fain tahun lps ada 3 pasang lagik belum berjahit. So, x perlulah membazirkan?

Alahai..kena layan dia berjoget & menyanyi plok lagu twinkle twinkle little star.

Ajak turun stage, x nak... 

Lepas dah merambangkan mata kat situ. Terus menuju ke Taman Gelora, sbb mandikan asya sementara nak ke gathering blogger tu.. Ermm..last2 x sampai pun kan?? 

21 comments:

cikmOt said...

yey, kale kelabu...hehehe...

Fakri Mia Farhana said...

sakan rya thn ni ye lya..byk la nk kne tempah ni..tema thn ni kuning kot..

MrS. F!zA said...

yeahhh sedondong ya nanti..

NM02 said...

shopping raya kah?

LYAfrina said...

cikmOt:

hehehehe

-----------------------------------

Fakri Mia Farhana :

xdela sakan pon.. still mcm thn lps...

-----------------------------------

MrS. F!zA:

raya pertama harusla sedondon

Ena said...

behnyer lya dah soping raya..
ena dok beli mende se po lagi.. adoilaaaaaaaaaaaaa...

fazilzura said...

wah sakan , dh siap soping raya lg

MamaYatie said...

huhu..dok beli lagi nih..kaler apa tahu nok beli...fenin!

thn ni raya ganu..hoyeee

zaidah said...

dah beli dah untuk raya....kitaorang blum beli ape2 lagi....huhuhu

Dilla Ady said...

dilla pun da beli siap2 cuti skola bulan 3 ari tu..tak anta lagi tailor tapi da booked die awal2...

hmmm...ape agaknye tema lya ye..dilla nye pun..rahsia yu!

Zue AnnaLeeya said...

wahhhh... dah beli baju raya yer... kakzue blom soping pon lagik...
tak tau nak tema kaler ape plak thn nih...
tgh mikir.. huhu..

NurShahFamily said...

waaa best nyer dh shoping raye hehehe...

mamalieyna said...

waaa awainye lya..tp yelah kan, kalau nak menempah,harus awal2..kaler apa la agaknya ye..herm..

^_^

Mak Su said...

dah bertahun maksu tak supping pakaian raya utk diri sendiri dan hubby (semua utk anak2 jer)... hu hu hu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

lily tahun ni nmpknye cam x buat baju raya..beli yg siap jer kut..x sbrp semangat raya thn ni koz x dpt blk KG..beraya bertiga jer kat sini..son..sob.. :(

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bestnya dah shoping awal2 syok2

munna said...

kuning warna di raja ke tema tahun ni Lya...

~izan~ said...

lya,alamoda tgh sale ke? konon2 nk cari kain jugak tp mcm takd emood benor sbb raya dgn anak2 je,tak cukup ahli tahun ni,asben kt raya kt laut.tp kena carikan utk anak2..

bagus buat persiapan awal..nnt puasa letih nk jln2 kan.then tailot pun tak mo huhu

Sofya said...

kaler kuning kat tahun ni.. tu tu.. nampak dia potong kain dah tu..

Fesyen Glamor said...

Hey all, yg nak shopping dgn senang tak payah keluar rumah...lihat lah koleksi ‘tudung’ kami yang unik. Koleksi kami juga ada renda dan patch yang dapat serikan baju simple anda pada kos yg berpatutan sekali!

Untuk gambar-gambar koleksi kami, sila rujuk kepada blog dan Facebook Page kami.

www.fesyenglamor.blogspot.com

http://www.facebook.com/pages/Fesyen-Glamor/207733175936601

RJ said...

blom start lg kot shopping raye! :P


-RJ

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)