Monday, May 16, 2011

TAMAN GELORA

* SEPERTI YANG DINYATAKAN DI ENTRI IN--> 

Kenapa Dengan Blogspot?? Entri & Komen Hari Khamis GHAIB?? .

MAKA.. ENTRI INI SAYA PUBLISH SEMULA... TAPI SAYANG.. SEMUA KOMEN YANG DAH DITERIMA SEBELUM NI DAH HILANG :-(


Dalam banyak-banyak tempat kat Kuantan, Taman Gelora ni mmg tempat wajib saya lepak tiap kali turun Kuantan. Sinilah tempat saya mandikan asya, tuko pampers & tido pon kat sini.. Tapi dalam kereta la.. Memang tempat ni sgt2 damai & nyaman. Paling penting, betul2 merilekskan fikiran sebab suasananya penuh kehijauan, selain ada pantai Teluk Sisik mengadap Taman Gelora ni. Kiranya memang angin sepoi2.. Dan ada gak tasik kat sini. Memang cantik.. Air jernih hijau, blh nampak ikan.. Biawak pon adoooo. Kawasannyer pon mmg besar, kiranya, kalo kita pusing setaman ni blh jd senaman kaki. Tempat y saya suka kat sini, jambatan gantung.. & blh tgk ikan2 kat dalam tasik ni. Dan kat sini tempat febret outdoor photoshoot.. Pada hari saya kat sini, ada 4 pasang pengantin wk photoshoot. Dan kaka kpd skollmate saya pon buat photoshoot sini.. Walaweeyhhh..mcm winter sonata... Aper lagii K.Zue & Kak Ieda... buka la meja meeting, kite geder-geder kat sining plok.. Aihhh... pah ceroh taman gelorakan?? Ok... jom kite feeling cam dalam citer Winter Sonata... Tapi pic saya ni x cun mcm photo-g y pro.

Laluan untuk berjalan y cukup panjang

Jauh disana..jambatan gantung

Saya x jalan sampai ke hujung sana.. Saya x pasti apa y ada kat situ.

Nice view

Tasik Teratai

Air yang jernih & tenang
Air yang tenang, jgn disangka tiada biawak..

JOM LAYAN GAMBAR2 PEMANAS
dua beranak ni sedang melakukan refleksologi pada kaki.

odwy ke jambatan gantung
saya suka pic ni, tp fain ambik kabur lak..
kena la edit


last but not least... mesti ada si kecik mama ni. 
Sama mcm mama y suka posing & tempat y damai cam ni.

" TO BE CONTINUED "

13 comments:

~izan~ said...

sbtu ni anak izan sukan kat sini..mmg selalu org wat family day la,sukaneka la kt sini..ptg2 bdk2 ikip ramai hehe...

yg best kat sini takdok cik mon yg nk rampas2 makanan mcm kt tc or tmn teruntum huhu

fazilzura said...

wahh .. besh nye view dia

azzey said...

cantiknya taman ni..:)

Aisumi Chan Kawa'i said...

bulan lepas g kuantan tak sempat singgah taman gelora.. kepok leko sedapp!

kella said...

cantik lya! lya sejak ada nikon ni makin menjadi jadi semua gambar lya ya! keep it up girl! :D

nak tunggu lagi next pic, hasil lensa lya..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waa..cantek sgt pemandangan

su su said...

tempat berkelah time kecik2 dulu...sukanya

lizz said...

wah bestnyer mata memandang......redup jerkan...kuantan tak panas ker?

Lin Azlina said...

saya pun sangat suka ke taman gelora..setiap kali kuar kuantan mesti singgah..persinggahan wajib tu

Cikgu Tie said...

cantiknya pemandangan....!

Zue AnnaLeeya said...

haishhhh.... lya nih pah ceroh ajok gi tamang gelore nih... dok puah2... hehehe...
nnti des kakzue royak ke kak ieda, kite geder2 sining...
mmg beh situ sbb PG utk anok2 pon ader....

comel2 gambo lya.. nok wat guane, tembok dgn kamera beso... kakzue jugok kamera cap ayang... huhuhu...

Yan said...

Come nya tpt..

come lah gak anak dara sorang ni... suka aunty bila asya senyum....

puan nina said...

cantik2 tmpt kt kuantan ni..

tolong vote Danial boleh..?
klik je link ni n like danial

thanks =)

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)