Thursday, June 16, 2011

Fain..Lagi Terbaik Dari Seth Tan!!

Oppsss...jangan panik dulu baca title tu.. 
Bukan kes dah kemaruk kat Seth Tan.. 

Entri ni wujud sebab terima komen dari Asha kat entri Episod Akhir Nora Elena . Sebab situ sini cerita pasal Seth Tan yang sgt2 romantik kan??? 


ni komen dari mama mdm @ asha

Tenkiu sha,,, tersenyum lya baca ni:-) Memang husband masing2 tetap terbaik dalam hidup masing2 kan?? Dan fain memang terbaik dari Seth Tan.. Hehehehe.. situ sini cakap pasal Seth Tan.. Aura Seth Tan melanda Malaysia. Semuanya nak lelaki romantik cam Seth Tan... Dukung bini la... bagi bunga la.. romantik la... Saper kata Seth Tan sorang jer camtu??? Fain dah lama buat ni tau... Sape kate xde lelaki romantik cam Seth Tan kt dunia ni?? Ni kisah benar lagi realiti dan bukanlah fantasi semata-mata.

1. Selepas sedar koma, sepanjang pregnantkan asya, tiap-tiap hari Fain dukung saya, sebijik mcm Seth Tan dukung Nora Elena tu.. Bayangkan Fain y kecik tu, dukung saya y berat+asya dalam perut lagik.. Camtu la tiap2 hari sampai detik kelahiran asya hingga sekarang pon, bila saya lemah.. Setiap pagi, kul 10am fain balik rumah, dukung saya dengan penuh kasih sayang bawak masuk bilik air.. Mandikan saya..Lepas tu dukung lagik bawak masuk bilik & pakaikan baju untuk saya. Sepanjang waktu tu gak saya menangis jer.. Terharu & sebak sebenarnya. Harap asya hargailah pengorbanan papa dia ni.. Berkejar antara kerja & isteri. Jadi bukan Seth Tan sorang je boleh dukung Elena yer.. Dia pon dukung sekali jer masa jatuh tangga tu je kan??  hehehehe

2. Fain pon romantik aper??? Selalu memujuk bini dia... Bukan sebab bini dia merajuk ke aper.. Tapi memberi motivasi utk bini dia kuat & tabah hadapi hidup ni. Siyesss... Fain sgt2 romantik... kalo kat hospital tu semua nurse & doc2 tegur... Tiap kali ke hospital, mesti ada something y dibawanya utk saya.. Pastu, saya ni pemalu... Fain la main nak suap makan depan2 org la kat spital. Sampai doc & nurse selalu kata " bertuahnyer awak "... "baiknyer laki awok"... "romantiknya laki awok" dan macam2 lagi. Oooo...Fain x berikan harapan palsu kat saya..

3. Fain juga cukup2 penyabar orangnya.. Saya rasa xde orang lain kat dunia ni yang sanggup bersabar dengan saya dari dulu hingga sekarang. Dia sabar,, nak dapatkan hati saya... Dia begitu bersabar menjaga tiap kali saya sakit. Dulu, pernah dia cuti kerja tanpa gaji selama berbulan semata-mata nak berada di sisi saya.. Bagi saya itu pengorbanan yang cukup besar buat seseorang seperti saya yang x cun & ada apa2 y special di mata sesiapa pon. Jadi masih wujud lelaki yang sanggup bersabar yer.  Jadi bukan Seth Tan sorang jer blh bersabar dgn Nora..

4. Fain sayangkan saya dengan seadanya.. dan seikhlas mungkin.. Sebab tu, hingga ke hari ini dia sanggup menjaga saya dengan sebaiknya. Jadi..jiwa saya sebagai isteri x terganggu dengan kasih sayang Seth kat elena.. Hehehee..

5. Kalo Seth bagi nora elena bunga.. Fain lak bagi saya kucing & pokok y hidup seusia dgn usia perkahwinan kami.. Woww,,Fain lg hebat tu.. Kalo bunga mawar seth tan tu, sehari dua tahan la,,, 5 tahun boleh tahan ke??? . Tak perlu pikir sampai nak botak kepala beli bunga y mahal2 macam seth tan tu.. org kaya raya bolehla kot. Jadi saya & fain xde gaduh2 sebab nak bunga ros tu.. hehehee
ha ambik!!! dah 5 tahun usia pokok ni tau.. 

Ok la.. saje suka2 jer... Tiba2 kenyataan ni cam nak bantah surat terbuka Cik Geli plok... Apa2 pon enjoy pe baca surat Cik Geli tu. Sakit perut baca surat bantahan tu... Cayalah :-)

28 comments:

miss lolly a.k.a luvfareda said...

bertuah sgttt :)

ieda said...

bila kita pilih dia .. sure dia adalah pilihan terbaik kita .. buruk baik dia kita kena telan dan terima .. ye dokkk .. dan redha ..

jika kita x redho maka wujudlah istilah penceraian dlm islam :))

Myra Jay said...

Wahhh.. bestnyer..
Tahniah ye :)

~aSHa~ said...

ehehehehee.....malunye

tapi mmg betul fain lagi terbaik...sbb ini betul2 realiti...bukan fantasi...sha nampak dia pun..alahai...mmg lelaki melayu terakhir tul la...

iQapiQa said...

bertuahnya badan...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

so sweet..
bertuah Lya dpt suami penyayang.. ;)

Aisumi Chan Kawa'i said...

terharu bila baca kak.. akk memang bertuah.. sumi harap pasangan sumi akan datang pun insyaallah terbaik mcm ni jugak :)

Adyshariz said...

ALHAMDULILLAH, rezeki lya dpt suami mcm tu, suami kita pon romantik gak, tapi bab mengangkat tu, sepoloh kali dia kene pikir sblm angkut aisha naik tangga..kihkihkih..

patah pinggang wey..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

bertuahhhh...jagalah amanah allah sebaeknyer...bukan isteri ajer amanah allah tapi suami jua amanah kiter yang di pinjamkan semata-mata mengisi semua kekurangan kiter sebagai isteri yang poerlu saling melengkapi...betullll memang ramai lagiii lelaki romantik dan bertanggungjawab dari seth tan tuuuu

zaidah said...

alhamdulillah...fain menjaga lya ngan penuh ikhlas dari hati nurani tanpa mintak balasan...

Liyana Rahman said...

wow, so lucky u r =)

mummy_ayu said...

sweet..lya sgt bertuah sbb bukan semua lelaki penyabar mcm fain..

cikmOt said...

sib baik lya sedar...fain memang seth tan tuk lya...hehehe...

pepun fain the best kan???

MrS. F!zA said...

hihihhi..apa yg dikurniakan utk kita itulah yg terbaik kan?

*5tahun pkok tu???dsyat!

Mohamadazhan.com said...

siapa yang bertuah tu..hee.

penangan movie nora elena..hehe

Mama Rizqullah said...

Sangat sweet...betul tu,walau apapun yang dipaparkan dalam TV...itu adalah rekaan semata...lagi best ada yang REAL kan...walaupun x seperfect dalam TV...tapi Fain mmg lagi romantica d'amor dari seth tan...

Happy for you dear!!

EyanaNoorAzlan said...

terharu nya...hurm, nk gak lah hsband mcm 2 nnt..heee..=p

Lee-Yan-Naa said...

kagumnyeeee...siapa cakap laki macam Seth Tan tu mustahil kan kak

ummi_khalish said...

aslmkm lya..dil bru je bce srt tu...dil pun nk bntah...sbb ada je org seromantik tu di realiti...dn contohnya fain n my hubby pun romantik gk...hehe..sogan den...semoga kebahagian lya hingga hujung nyawa dan kami juga..insya Allah....

Anonymous said...

So cute this n3 okeh ;p

Zue AnnaLeeya said...

kakzue stuju sgt2... seth tan tuh cuma watak rekaan jerk... dan kzue bersyukur sgt2 krn somi kzue sgt2 memahami dan penyayang wlupon tak pnah dukung kzue... nak dukung cmner,size kzue nih beso wei... takut patah pinggang weiii... hahahaha....

fain mmg baik... sgt terharu baca citer yg fain buat sgalanya masa lya koma dulu... lya sgt2 bertuah... dan asya pon bertuah dpt papa yg baik...

Mamachia said...

biar hebat mana orang lain...tapi lagi hebat apa yang kita miliki...

bertuahnya LYN...

nureen said...

mmg lya sgt2 bertuah memiliki fain... sweet gitue..
apa2 pa suami kitalah yg terbaek buat kita kan... :)

dinor's family said...

suma suami sayang isteri cuma bebeza cara tunjuk sayangnya tu...betuahnya...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lya mmg bertuah..sayangila dia sebagaimana dia sayang lya..;-)

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

memng lya bertuah sangat2..fain memg yang terbaekk kan!!:))

Dilla Ady said...

untung lya...mmg susah nk dapat laki cam fain..tabik spring same die!

tapi mmg kan...camne pun laki kite la yg paling terbaeekk dari seth tan tu!huhuhu...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

bestnyer dpt suami mcm tue....

betul org tua² kata..kalau kita nak kawen. kawen la dengan org yg sayang giler kat kita. buka kita kawen dengan org yg kita sayang..sehingga syg kita melebihi syg dia kat kita.

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)