Tuesday, June 28, 2011

Keindahan Dasar Laut

autopublish

Layan jer la dengan tajuk entri tu. Masih lagi berkisarkan tentang hobi Fain yang suka deko2 dalam balang kaca ikan ni disamping melayan permintaan anak daranya tu. Masih ingat entri Ikan Goldfish Untuk Asya.. masa ikan just letak dalam balang kaca yang kecik ajer.. dan selepas tu Fain keluar balik beli balang ikan yang besar complete set dengan anak2 ikan skali..  

Selepas Dideko
Ntah aper2..Penuh... Sila jgn terkeliru dgn hiasan2 ikan tu... 

Ikan belang-belang hitam+oren tu ada 5 ekor

Ikan Emas ada 2 ekor

batu-batu kecil y kalerful digunakan untuk menceriakan balang kaca ni

Deko latest... Dari pandangan atas


Dari pandangan depan... Deko terbaru yang nampak lebih kemas , tenang, cun. tapi time ni ikan emas dah x ada. Sebab masa Fain sibuk duk cuci balang, buang air & ikan2 diletakkan dalam baldi.. Punya la ralik mendeko, smpai x sedor ank daranya main ikan2 kat dalam baldi tu. Berani la plok asya ramas ikan emas tu.

17 comments:

MrS. F!zA said...

cantik deko dlm bekas tu..pndai lya..eh ikan2 yg bwh sekali tu ikan betul ke ikan tipu?serius sgt cntik ikan2 tu..huhu tp nmpk mcm ikan plstik.

cikmOt said...

cantiknya...ni baru dalam akuarium...kalu yang betul punya???subhanallah...

LYAfrina said...

MrS. F!zA:

hehehe.. tu fain y deko tu...
ikn beso y kt bwh 3 ekor t, ikn plastik..utk deko2 ajer:-) tp y kecik2 tu ikn betul

LYAfrina said...

cikmOt :

itula... tp hari2 sambil lepak2 kat ruang tamu, fain suka duk ats kerusi mgadap aquarium ni.. katanya tenang jer.. cuba bygkan kalo blh tgk dasar laut..lagila tenang.. lya pon dh mula suka & terikut-ikut dgn fain.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

cantiknye..rajin Fain deko2..
Ikan pun cumil2 jer.. ;)

mummy_ayu said...

cantiknya..pandai fain deco2 balang tu....

-Nureen- said...

cantik la lya.. senang nk jaga klau besar ni..

Izan Ishak said...

cantiknya deko2 balang kaca ikan tu lya... berseri2 jadinya..

~aSHa~ said...

sha punye aquarium tak padat mcm ni sgt...sbb time cuci tu mcm payah...

tapi fain rajin...tgk la rajin si fain melayan anak dara dia dgn ikan palsu tambahan

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

CANTIK ...RAJIN BETUL PAPANYA MELAYAN ANAK KESAYANGAN...

Salina@IbuAqil said...

Tenang bila tgk ikan2 berenang kan lya.. ;)

fazilzura said...

lawo tui deco dlm bekas tu ...

bile tgk sekali imbas x pasan ado ikan dlm tu

lia said...

akak suka dgr bunyi bubble tu....

Fieza79 said...

cantik..pndai dn rajen Lya...
berkaler kaler mata ni tgk...sejuk mata memandang..

Dilla Ady said...

uih...cantiknye ceko....ni konpem gumbira jek ikan2 tu duk dalam tu..

puan nina said...

kalerfulnyaa =)

Sofya said...

cantik ya kalau letak kat ruang tamu..
kesian ikan emas tu xsempat nak dok umah naru..hu3

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (133) WEEKEND (105) in N.A.T.U.R.E (95) Kata HATI LYA (94) M.A.K.A.N.A.N (75) About Me (72) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) MyHappyFamily (65) MACAM2 ADA (57) Friend (56) Asya's School (54) M.E.M.O.R.Y (52) Sinopsis (51) CAREMONY (50) Ramadhan (49) Shopping (47) DapurLyaBerasap (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Birthday (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (39) My L.O.V.E (39) NuFF (33) CINEMA (32) Check-Up (32) D.I.A.R.I (31) Let's Eat (31) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (28) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Tempat Makan Best Di Kemaman (24) Tempat Makan Best Di Terengganu (24) Beauty N Health (23) MamaAsya (22) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) Do It Yourself (17) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) VillaCintaku (17) I care..U Care.. We Care (16) Novel (15) Artis (14) Bento Asya (13) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Deko VillaCintaku (10) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa+fasya (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) mama+papa (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) Tempat Makanan Best Di Kuantan (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1)